Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Oletko ollut tietämättäsi muodin edelläkävijä?

10.7.2018

”No nuo nyt ei varmasti tule koskaan enää muotiin, ei vaan voi tulla…” Voi, kyllä voi. Lähes mikä vaan vuosien varrella ihastuttanut, vihastuttanut tai no ehkä myötähävettänyt vaatekappale saattaakin olla todella kuumaa kamaa vuosien päästä. On aina lohdullista lueskella iltapäivälehdistä suurten muoti-ikoneiden aikaansaamia uusvanhoja muotibuumeja. Olenko minäkin ollut siis tietämättäni niinsanottu suunnannäyttäjä? En sitä silloin kyllä uskonut, kun…

…olin ystäväni häissä vuonna 2002. Päälläni valkoinen Helsingin Kaubamajasta ostettu hieman liian iso, valkoinen ylioppilaspukuni. Jalassani oli sukat ja tämän kokonaisuuden kruunasi sandaalit. Kyllä, olin häissä sukissa ja sandaaleissa. Ei hätiä, olikohan viime viikolla uutinen, että sukat ja sandaalit eivät olekaan mikään pukeutujan ”harhalaukaus”. Niin, siinäpä teille kenkävalintaani arvostelleet ystäväni.

…matkustin Ruisrockiin kuusi vuotta sitten ystäväni purjeveneellä. Olin jostain metsästänyt itselleni Konican sinipinkin vyölaukun. Paljon sain siitä kuulla arvostelua. Tänä vuonna Ruisrockissa olisin saanut arvostelua vain väärästä pukemistekniikasta. Näemmä kuuluu virittää olkalaukkutyyppisesti. Minneköhän vyölaukku seuraavaksi asetetaan?

…hankin vuonna 1996 Lahden Citypalatsin Tarjoustalosta pilottitakin kahdessa värissä, viininpunaisen ja vihreän. Aitoa Alphaa en raaskinut ostaa, vaikka ystäväni semmoisen hankkikin legendaarisesta Bluestoresta. Pilottitakkien uusi tuleminen tapahtui todella kovalla volyymilla ja itseasiassa talvisin puen päälleni nimenomaan Alphan talvipilottitakin.

…laitoin Lahden Namikan lämmittelyasun alaosan nappiverkkareiden alimman napin kiinni. Niitä aitoja Adidaksen nappiverkkareita en ole koskaan omistanut, mutta juuri tällä hetkellä semmoiset aika moni omistaa.

…kuudennella luokalla yksi tytöistä kuiskasi minulle, että jos et halua luokkamme tyttöjen olevan lämässä sinuun, niin ei kannata käyttää leveitä farkkuja. Olin hankkinut jostain semmoiset ylileveät farkut, en muista yhtään mistä. Kovaa vauhtia ovat tulossa. Täytynee hankkia, vaikka uskoisin, että jää kuiskailut kuiskailematta.

Mitäköhän mahtaa olla seuraavaksi tulossa? Bulan karvahatut vai silkkitakit? Vai tuommoinen kuvassa oleva takatukka, jolla minäkin vetelin vuosia? Tai nuo parin numeron kasvunvaralla varustetut teräskärkiset Getagripit, joilla oli hyvä kolautella jokaiseen porrasaskelmaan? Noh, jos ei vaatteista puhuta, niin Roope Ankan kolikot takaisin! Se oli kaikkien aikojen karkkipussi.

Onko teillä samantyyppisiä kokemuksia? Mitä listalta unohtui?

-Esko-

Comments (4)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Iida 11.7.2018 at 06:08

  ???? anteeksi nauru mutta..kuvat mahtavia! Muistan myös ”aidot” Hugo Boss hihattomat/topit Kanarian matkalta joita ystäväni kateellisena ihailivat. Nyt niitä alkaa ensi kesänä vilistä taas trendikkäimpien päällä. Ja paksupohjaiset kengät, ne lyhyen ihmisen pelastus ???? Eli ei ehkä suoranaisesti sinulle..

  • Reply Esko 20.7.2018 at 16:55

   Kyllä noille voi nauraa oikein hyvällä omallatunnolla…???? Kyllä, kaikki kiertää ja tulee takaisin. Aina!

 • Reply Sanna 11.7.2018 at 10:54

  Kyllä minä niin mieleni pahoitan aina kun nään noita nuoria jotka pukeutuvat ysärimuotiin nyt.. aivan järkyttävää muotia. Mutta kun on itse elänyt sen ajan, niin se ei vaan näytä hyvältä 😀

  Muotihan kiertää koko ajan, ei voi koko ajan keksiä uutta. Mulla ois vanhempien mökin kaapissa toppapuku vuodelta 1994, se ois kuuminta hottia. Pitäsköhän vetasta se päälle kun meen mökille 😀 Taidanpa sen tehä!!!

  Ja ne Roope Ankan kolikot oli ihan parhaita!!! Sekä Tom ja Jerry-kuningatarjätski mikä oli sellanen vessapaperin hylsyn muotoisessa pakkauksessa ja siinä oli punainen muovinen osio, millä jätskiä sai työnnettyä kohti aukkoa. Vaikee selittää, mut se OLI hyvää 🙂 Onneksi kitarajäätelö on bäk!

  • Reply Esko 20.7.2018 at 16:57

   Moikka Sanna!
   Anna mennä vaan, voinut olla toppapuku hieman lämmin tässä lähipäivinä…☀☀☀

   Ah, niin muistan tuon mainitsemasi jäätelön. Huippua!!!

  Leave a Reply