Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Todella herkullinen Huawei

3.9.2018


Kaupallinen yhteistyö: Suomen Blogimedia ja Huawei P20 Pro

Parisen kuukautta olen päässyt uutta Huawei P20 Pro:ta käyttämään. Lyhyen tutustumisen perusteella haluan ehdottomasti jatkaa tätä hyvin alkanutta suhdettamme. Aiemmin kirjoittelin samaisesta älypuhelimesta hieman fiilisjuttua ja esittelin sillä napsittuja mielestäni melkoisen hyviä otoksia. Nyt onkin aika paneutua tähän uuteen kumppaniini hieman syvällisemmin. Tuo optimaalisesti taskuihin mahtuva ja kaunis käyttöesine kätkee sisälleen niin paljon kaikkea erikoista ja ihmeellistä. 

Tähän törmään lähes aina, kun tutustun jonkin elektronisen laitteen teknisiin tietoihin. Seassa vilisee niin ihmeellisiä kirjainyhdistelmiä, että eihän noista asiaanperehtymättömät voi mitään ymmärtää. LOL, BFF, BTW ovat ainakin minulle huomattavasti tutumpia. Ajattelinkin siis poimia Huawei P20 Pron teknisistä tiedoista muutamia kohtia ja kirjoittaa niitä näin kansantajuisesti omien käyttökokemuksieni perusteella.

NÄYTTÖ:

Koko: 6,1 tuumaa; Tyyppi: OLED;  Väri: 16,7 M-värit;  Resoluutio: FHD 1080 x 2240, 408 PPI

Näyttö on todella selkeä ja kirkas. Näytön koko on oikein miellyttävä esimerkiksi videoita toistaessa tai kuvia katsellessa. Instagramia selaillessa kuvafeedit ja niiden upeat värit pääsevät oikeuksiinsa tarkalla ja suurella näytöllä.

Silmäystävällinen tila helpottaa tämmöistä iltavirkkua ja nykyään asetankin puhelimeni yöpöydälle noin varttia ennen nukahtamista. Laitan Maaret Kallion lukeman äänikirjan ajastimella unisaduksi ja tämä toimii minulle huomattavasti paremmin kuin melatoniini.

PROSESSORI:

HUAWEI Kirin 970 tekoälyprosessori, 8-ydin, + mikrocore i7, 4 x Cortex A73 2,36 GHz + 4 x Cortex A53 1,8 GHz

Cortexista tulee mieleen jokin avaruusalus. Tekoäly on sanana tuttu ja nämä uutuusälypuhelimet sitä käyttävät. Saapa nähdä mihin tekoälyn käyttö vielä tulevaisuudessa menee. Nyt se kulkee mukana jo tuolla pillifarkkujen taskussa. Ei ole puhelimeni vielä kertaakaan jumittanut eikä tiltannut. Erinomaisesti ovat sovellukset ja videot pyörineet.

MUISTI:

6 GB RAM + 128 GB ROM 

Ensimmäinen kannettava tietokoneeni, jolla kirjoitin mm. graduni sisälsi muistia 40 GB. Eikä siitä ole edes kymmentä vuotta. Tuli muuten juuri graduni kirjoittamisen loppuvaiheessa hienoinen paniikki, kun kone ei vain suostunut käynnistymään. Onneksi ATK-taitoinen ystäväni onnistui tiedostot kaivamaan esille ja pääsin pokkaamaan maisterin paperit ajallaan Porthanian pääsalista.

Tässä älypuhelimessa on sisäistä muistia 128 GB. Siis kolme kertaa enemmän kuin ekassa läppärissäni. Ei varmasti tule ihan heti täyttymään. Saa aika monta ruoka-annosta ja täydellistä auringonlaskua kuvata.

TAAJUUDET:

Dual SIM LTE TDD / LTE FDD / WCDMA / EDGE / GPRS

Öö..niin kaksi SIM-korttipaikkaa löytyy.

GPS:

GPS / AGPS / Glonass / BeiDou -navigaatiosatelliittijärjestelmä

Aina olen perille löytänyt. Autolla ja kävellen.

TUNNISTIMET:

G-sensori, valaistustunnistin, etäisyydentunnistin, sormenjälkitunnistin, hallisensori, gyroskooppi, kompassi, värilämpötilamittari

G-sensori, hmm. Eniten itselleni on näyttäytynyt todella nopeasti toimiva sormenjälkitunnistin, jolla tunnistaudun esimerkiksi mobiilipankkiini sekä kasvojentunnistin, joka tietää kuka minä olen.  Erinomaisia innovaatioita, jotka edelleen aiheuttavat itselleni ihmetystä. Älypuhelimessani on sormenjälki- ja kasvojentunnistin. Elokuvissa niitä on vain aiemmin ollut. Joo, juuri niitä vihreitä näyttöjä, joihin ”konnat” etsivät kuumeisesti ratkaisuja.

KAMERA:

Takakamera: Kolmilinssinen kamera:
40 MP (RGB, f/1.8 aukko) + 20 MP (mustavalko, f/1.6 aukko) + 8 MP (kauko-objektiivi, f/2.4 aukko), tukee automaattitarkennusta (laser-, syvä-, vaihe- ja kontrastitarkennus)
Etukamera:
Yksilinssinen kamera:
24 MP, f/2.0 aukko, tukee kiinteää polttoväliä

Tämän älypuhelimen kameraa voi kuvata (heh) vain yhdellä sanalla, paras. Kamera osaa lukea automaattisesti kuvauskohteen. Lauantaina olimme hienossa ravintolassa syömässä ja hieman vaivautuneesti kuvailin suklaakakkua sorbetilla. Kamera tunnisti ja ilmoitti, että kyseessä on ruokakuva. Ei sentään jälkiruoaksi tunnistanut. Laittoi asetukset automaattisesti kohdilleen ja hieno otos tuli. Samoin tekee esimerkiksi sinisen taivaan ja auringonlaskujen kanssa. Kätevää ja amatöörikuvaajalle myös äärimmäisen helppoa.

Etukamera on myös aivan älyttömän hyvä. Onnistuu vaativammatkin selfiet ja esimerkiksi Instan stooreja tehdessä loistava etukamera on suuri etu.

AKKU:

4000 mAh (tyypillinen arvo) 

Ei ole akku kertaakaan loppunut yllättäen. Jos aamulla on sata prosenttia latausta, niin illalla on normikäytöllä noin 70-80 prosenttia jäljellä. Kestää siis todella hyvin.

Minneköhän mahtoivat nuo herkut tuosta kuvausrekvisiitasta hävitä?

-Esko-

Comments (2)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Veli-Matti Vuorensyrjä 18.9.2018 at 19:03

  En epäile etteikö Huawei E20 olisi hyvä puhelin. Minulla on ollut vain yksi Android-puhelin (Samsung) enkä oikein tykästynyt siihen, en saanut siihen siirrettyä musiikkia tai omia soittoääniä jne. Nyt on iPhone ja musat on helppo siirtää iTunes ohjelmalla. Onko edellä mainittu yhtään helpompaa Huaweilla?

  Matteus

  • Reply Esko 18.9.2018 at 21:49

   Moikka Veli-Matti!
   Itse olen Huawein vannoutunut käyttäjä. Varmaankin viitisen vuotta ollut. En juurikaan siirtele musaa, joten en valitettavasti tähän osaa oikein sanoa. Spotify on kovassa käytössä. Kiitos viestistäsi ja mukavaa iltaa!…????

  Leave a Reply