Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Lihamukia koko kansalle

19.3.2019

Lahti on minulle todella rakas kaupunki. Tuohon kaupunkiin sijoittuu todella vahvasti osa elämääni. Siellä on kasvettu lapsesta nuoreksi. On pelailtu, pilailtu ja palailtu vielä aikuisiälläkin hetkeksi takaisin asustelemaan. Lahdessa asuu edelleen vanhempani ja todella suuri osa ystävistäni. Kaupungissa tulee vierailtua usein ja se on oikeastaan ainut kaupunki, jossa löydän lähes jokaiseen paikkaan ilman navigaattoria. Nykyisessä kotikaupungissani Helsingissä kyseistä toimintoa käytän lähes viikottain. Lahdesta on maailman kartalle tullut vaikka ja mitä hyvää. On Litmasta ja lihamukia. Kyllä, lihamukia.

Huomasin taannoin ystäväni Instagramista, että tämä lahtelainen perinneherkku on nostettu suuren Saksasta ponnistavan päivittäistavarakauppaketjun valikoimiin. Olihan tämä ihme mentävä heti todistamaan. Sieltä se löytyi pikaruokaosastolta, lihamuki. Pahvimuki, joka on täytetty kebab-lihalla, jalopenoilla ja kastikkeella. Kohtalaisen yksinkertainen resepti. En usko, että tällä herkulla päästään niihin kauneimpiin Instagram-kuviin. En usko, että tästä herkusta saadaan veistettyä uunifetapastan kaltaista hittiä. Eikä tarvitsekaan saada. Tämä se on lahtelaista grilliruokaa. Niin erikoista, suoraviivaista, aitoa ja kiehtovaa. Sitä sen on oltava jos nykyään Lidlistäkin löytyy.

Nykypäivänä järjestetään myös lihamukin syönnin MM-kilpailuja. Itselläni on ollut kunnia olla samassa sotilaspoliisiryhmässä kaksinkertaisen lihamukin syönnin maailmanmestarin kanssa. Täytyykin kysäistä mitä mieltä hän on asiasta, kun tuo kisatuote on lisätty jo Lidlinkin valikoimiin. Itse en lähtisi mukaan kyseisiin kilpailuihin, koska jo tuon yhden mukin syöminen oli itselleni aivan riittävästi. Kuopiosta saapuu kalakukko, Oulusta rössypottu, Tampereelta mustamakkara ja Lahdesta lihamuki. Jokaisella jotakin.

Oletteko maistaneet tätä lahtelaista perinneruokaa?

-Esko-

Comments (0)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply