Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Näistä on varmasti kaikilla muistoja, hyviä tai niitä julkaisukelvottomia

6.3.2019

Olen suuri kotimaisten elokuvien ystävä. Nyt voin tunnustautua myös suureksi kotimaisten sarjojen ystäväksi. En ole sitten Irtiottojen oikein innostunut mistään kotimaisesta tuotannosta. Nyt on Yle laittanut semmoista viihdettä vastaanottimiin, että huhheijjaa. Ensiksi täälläkin paljon hehkuttamani Modernit miehet ja nyt paljon huomiota syystäkin saanut M/S Romantic. Tuo hieman erilainen lemmenlaiva. Luottomiestä on paljon kehuttu, sitä en ole vielä katsonut jaksoakaan.

M/S Romantic on sijoitettu varmasti jokaiselle samaistuttavaan ympäristöön eli neljäkasille Tukholman risteilylle. Matkalle on hypännyt niinsanotusti kaikennäköistä hiihtäjää. Koomisilta hetkiltä ei vaan voi välttyä ja etenkin Antti Luusuaniemen esittämä todellinen sinkku-uros on kova hahmo. Vastapainona lapsen kanssa reissuun lähtenyt eno aiheuttaa itsessä jopa puistatuksia. Monen variaation sarjauutuus. Monen variaation risteilyjä sitä on itsekin tullut elämänsä varrella heitettyä.

Viime vuosina reissut ovat olleet rauhaisia perhematkoja ja näillä varmasti tullaan jatkamaankin. Nykypäivänä hissillä lähdetään sinne ylempiin kerroksiin, kun aikaisemmin hytit sijaitsivat lähes poikkeuksetta siellä autokannen alla. On ollut Abi-risteilyä, kaverireissuja, pikkujouluja ja vaikka sun mitä. M/S Romanticia katsoessa sitä löytää itsensä ajoittain istumasta sieltä perinteikkäästä Atlantiksen yökerhon sohvalta. Tuohon neljäänkymmeneenkahdeksaan tuntiin mahtui aina melkoisen paljon tapahtumia. Mieleen on jäänyt ainakin seuraavia kommelluksia:

 • Shampoo-pulloon jemmattu Minttusuklaalikööri. Sopivasti vaahtosi suussa. Olisi voinut pullon pestä hieman tarkemmin.
 • Se ainainen vierailu Sergelin torin Burgerkingissä. Yleensä kävi vaan toteamassa, että nyt on maksimaalista matkapahoinvointia havaittavissa. Taksilla takaisin laivaan.
 • Aikanaan matkustimme tapaamaan Uppsalassa asuvaa ystävää. Menimme miespaikalla ja tietysti C-luokassa. Avasimme hytin oven ja siellä eräs ranskalainen herrasmies tuprutteli piippua sängyllä. Hyvä reissu oli.

Onhan noita, onhan noita. Usein olen kuullut puhuttavan myös porauslautasta. Mihin lie liittyy? En usko, että noilla merialueilla kyseessä on ainakaan öljynporaus. Sitä myös usein ihmettelen, kuinka ihmiset uskaltautuvat valvojiksi nuorten risteilyille? Tai no, ehkä meininki on rauhoittunut niistä ajoista, kun itse pilottitakissaan ja metrohousuissaan hyttikäytävillä vaelteli.

Onko laivamuistoja ja onko tullut sarjauutuuksia katseltua?

#yleareenaandchill

-Esko-

Comments (2)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ina 7.3.2019 at 22:03

  On montakin muistoa 90-luvulta! 😊 Ja katsoin sarjan ekan jakson, oli niiiiin hyvä vaikka aluksi suhtauduin hiukan epäilevästi siihen. Mutta vaikuttaa täysosumalta!

  • Reply Esko 11.3.2019 at 18:54

   Heippa Ina!
   Sori hieman myöhäinen vastaus. Juhlat verottivat osansa. 🙂 No, eikö ole hyvä!! Hauska ja samalla kuitenkin todella musta ja laittaa ajattelemaan.

  Leave a Reply