Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Puhuu ne miehetkin

8.4.2019

Kutsu elokuvaan saatu

Dokumenttielokuva Miesten vuoro sai ensi-iltansa vuonna 2010. Dokkari sai osakseen paljon huomiota. Televisiosarjassa Iholla oli miesten vuoro vuonna 2014. Dokumentaarinen televisiosarja sai osakseen paljon huomiota. Vuonna 2019 maaliskuussa sai ensi-iltansa Miesten vuoron ohjaajan Joonas Berghällin uusin teos Miehiä ja poikia. Toivottavasti dokkari saisi osakseen paljon huomiota. Tärkeä elokuva koskettavista ja osittain vaietuista aiheista. 

Minulla oli mahdollisuus päästä katsomaan elokuva oikein kutsuvierasnäytökseen. Ystäväni Ollin kanssa istahdimme Tennispalatsin suurimman salin miellyttäville istuimille. Ennen elokuvaa ohjaaja Joonas Berghäll piti tunnelmallisen puheen ja sitten olikin aika antaa puheenvuoro dokumentissa esiintyville miehille. Niitä puheenvuoroja kuunnellessa ja upeaa visuaalista ilmettä katsoessa kävi päässään läpi melkoisen tunneskaalan. 

Mies, joka oli menettänyt oman poikansa aivan liian aikaisin. Mies, joka oli menettänyt elämänilonsa liiallisen työpaineen alla. Mies, joka oli menettämässä oman isänsä tavoin kaiken tärkeän ympärillään viinan kiroihin. Mies, joka oli menettänyt kontaktin lapsiinsa todella vaikean huoltajuuskiistan takia. Mies, joka oli kerännyt itselleen lähes kaikki elintasosairaudet, joita tuohon ikään mennessä ehtii saada. 

Tarinat olivat avoimesti kerrottuja ja lopputekstien tullessa ruutuun salissa oli täysin hiljaista. Tarinat realisoituivat päähän sillä sekunnilla, kun tajusin, että lähes kaikki dokumentissa esiintyneet miehet istuivat siinä edessäni teatterin penkeillä. Se hetki, kun miehet nousivat hakemaan elokuvan jälkeen yleisön edestä ansaittuja ruusujaan oli aika pysäyttävä. Ne eivät olleet fiktiivisiä tarinoita, ne olivat täyttä ja puhdasta faktaa. Ne olivat tapahtuneet ihan tavallisille suomalaisille miehille.

Puhuu ne miehetkin. Tämä oli vuonna 2014 esitetyn Iholla-sarjamme traileritunnus. Kyllä ne puhuvat. Syvällisesti ja koskettavasti tällä hetkellä elokuvateattereissa pyörivässä dokumenttielokuvassa, Miehiä ja poikia.

Maanantaita!

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen //

Comments (2)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anna 9.4.2019 at 08:13

    No huhuh, pelkkiä menetyksiä koko dokkari?

    • Reply Esko 9.4.2019 at 15:41

      Seitsemän tarinaa rakkaudesta lukee trailerissa. Aina on lohtu, toivo ja mahdollisuus. Mukavaa viikkoa Anna! ☀

    Leave a Reply