Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

…kun nielee riittävästi p”#€aa niin alkaa sekin maistumaan neutraalilta

29.12.2019

Harmaa sunnuntai ja paluu harmaaseen jouluaattoaamuun 2019. Kurvaan takaisin kotiinpäin Pälkäneläisen huoltoaseman pihasta. Matkaseuranani pelkääjän paikalla on pieni paketti, joka oli sinetöity kultaisella teipillä. Teipissä lukee hienosti kirjailtuna Special Delivery. Sisällä tarkoin valitut bulldoggi-joulusukat. Avasimme sen yhdessä huoltamon parkkipaikalla ja siinä hetkessä joutui pitkästä aikaa hieman nieleskelemään. Tämä etäisyys ja etä-isyys tuo edelleen mukanaan tuntoja, joihin ei vaan osaa valmistautua. 

Vaikka sitä kuinka yrittää omalle päälleen jankuttaa ja jankuttaa, että kaikki on oikein hyvin. Yrittää taistella kaikkia niitä negatiivisia tuntoja vastaan ja yrittää jo valmistaa itseään tilanteisiin, jotka eivät välttämättä ole niitä kaikista mukavampia. Silti sitä edelleen ajoittain ajautuu sinne hieman mustempiin mietelmiin. Päässäni pyörii matkalla mitä erikoisempia asioita ja jäätävä tihku etuikkunassa ei ainakaan auta asiaa. 

Takana todella mukava joululoman alku ja taas sitä ajellaan yksin aattoaamuna harmaalla moottoritiellä. Enkä minä haluaisi olla mikään katkera, vanha m&%€u joka vuosi toisensa jälkeen miettii olevansa tässä maailmassa se ainoa yksinäinen kuski. Kuski, josta tuntuu, että koko maailma nauraa hänelle kilpaa ja heristelee sormeaan epäonnistujalle. Oikeasti näin ei varmasti kukaan ajattele, ei varmasti.

Pysähdyn Hollolan upealle Matkakeitaalle. Nappaan kahvin mukaani ja sitten alkaakin jo hieman hymyilyttämään. Kun nielee riittävästi p#€%a ajatuksia, niin alkavat nekin jo maistumaan neutraaleilta. Auton kaiuttimista alkaa kuulumaan Lauri Tähkän kappale, Tulkoon mitä vaan. Tuokoon vuosi 2020 mukanaan ihan mitä vaan. Toivottavasti paljon lempeä, lämpöä ja kykyä kohdata vielä entistä paremmin vaikeita tuntemuksia.

Sunnuntaita!!

-Esko-

Comments (20)

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply S 29.12.2019 at 18:21

  Tsemppiä Esko, hyvin sä vedät (etä)isänä. Joulu ei varmasti ole helpointa aikaa, kun joka tuutista näkyy vaan sitä jouluidylliä. Ihanaa kuitenkin, että teille on jo muodostunut perinteeksi viettää joulua 23. pvä. Arvostan myös suuresti tekoasi tuoda muille joulumieltä pukkina. Toivottavasti sitä fiilistä tarttui noilla keikoilla sinuunkin. Kaikkea hyvää uuteen vuoteen!

  • Reply Esko 29.12.2019 at 21:24

   Kaikkea hyvää myös sinulle S!
   Ja kiitos kivasta viestistäsi. 💎🙏🏻

 • Reply RH 29.12.2019 at 19:21

  Olipas hyvä ja tärkeä kirjoitus, varmasti moni voi samaistua. Eipä voi muuta sanoa, kun tsemppiä kovasti, ja onnea ja iloa uuteen vuoteen! Takuuvarmasti olet huikea iskä niissä puitteissa, mitkä mahdollista ovat.
  Pst. Näin kollegana ihailen aina sun mahtavan olosta otetta työhön (niiden palojen perusteella mitä somesta välillä näkyy) ja saan siitä itekki boostia – huikeeta työtä teet! 😊

  • Reply Esko 29.12.2019 at 21:24

   Onpa kiva kuulla RH. Oikein hyvää vuotta 2020!!! 💎🙏🏻

 • Reply N 29.12.2019 at 20:30

  Tärkeintä että olet se iskä, se joka sitten vaikka ajaa yksin siellä moottoritiellä ollakseen läsnä, avatakseen paketin, sen tärkeän ❤️ Ajan myötä se on se mikä merkitsee, mikä kantaa ja minkä hyvässä varmasti edestään löytää! Lapset elävät meidän aikuisten valintojen mukaan, mutta meillä on mahdollisuus siitä elämästä hyvä ja täysipainoinen kaikesta huolimatta.

  • Reply Esko 29.12.2019 at 21:23

   Kiitos N ihanasta viestistä. ❤️🙏🏻 Oikein hyvää uutta vuotta!

 • Reply Emmi 29.12.2019 at 21:18

  Esko, toivon sulle upeaa vuotta 2020 ♥️ Toivottavasti se pitää sisällään paljon lempeä, iloa ja lämpöä 😊

  • Reply Esko 29.12.2019 at 21:22

   Oi, kiitos Emmi!
   Kaikkea hyvää myös teille. 🙏🏻💎

 • Reply Tiina 29.12.2019 at 22:13

  Virtuaalihalaus ja olkapää jota vasten surra! Tosin ei ne kyyneleet kiellettyjä ole reaalimaailmassakaan, isiltäkään.
  Voimia ja iloa uuteen ihanaan vuosikymmeneen 2020!

  • Reply Esko 29.12.2019 at 23:01

   Kiitos ja onneksi ovat ohimeneviä tuntoja nämä. Lenkki ja sauna ajaa aina hyvin asiansa. 🙏🏻 Oikein hyvää uutta vuotta Tiina!!

 • Reply lotte 29.12.2019 at 23:32

  Uskon, että lapsellesi välittyy tuo lämmin rakkaus kaikesta mitä hänen kanssaan ja hänen vuokseen teet. Koska se välittyy tänne random -lukijallekin niin että sydämessä tuntuu. ❤ Siitä on epäonnistuminen kaukana. ❤

  Ja ne monet tunteet, parempihan ne on tuntea ja antaa näkyä / kuulua. Jaettu ilo kertaantuu, suru puolittuu jne. 😊

  Aurinkoista uutta vuotta sinulle Esko! ☀️

  • Reply Esko 29.12.2019 at 23:57

   Kiitos ja samoin sinulle Lotte!! 💎🙏🏻

 • Reply Ella 30.12.2019 at 11:05

  Näissä tilanteissa puhuu usein enemmän se, mitä vanhemmat kokevat itselleen tärkeäksi, eikä se, että lapsella on OIKEUS tasapuolisesti molempiin vanhempiinsa, perheisiinsä ja sukuihinsa. Vaikka lapsi olisi käytännön syistä enemmän toisen vanhempansa luona, on myös lähivanhemman tehtävä vaalia suhdetta etävanhempaan ja tämän suvun perinteisiin esim. jouluna. Näin lähivanhempana on välillä vaikeaa nostaa kädet pystyyn ja olla ohjailematta tilannetta liiaksi siihen suuntaan, minkä minä koen tutuksi ja hyväksi, ja antaa etävanhemman ottaa roolia perheineen. Vaikka esim. haluaisin viettää joulun tietyllä kaavalla, näen lapsestani, kuinka hän riemuitsee myös etävanhempansa luona vietetyn joulun jälkeen, joten ei auta kuin niellä omat ajatukseni ”oikeasta joulusta” ja iloita lapsen kanssa.

  Olen aina hiukan halveksinut ihmisiä, jotka eivät osaa itse hoitaa omia asioitaan, vaan päätyvät käräjille. Ehkä karma kosti minulle nämä ajatukset, mutta täytyy todeta, että saimme erinomaisen avun koko päivän kestäneestä follo-sovittelusta. Keskustelimme lapsen asiat halki tuomarin ja lastenpsykologin avulla ja saimme tehtyä meille toimivan huoltajuussopimuksen, mihin oli helppo sitoutua tuon päivän keskusteluiden jälkeen.

  Ensi vuosi on toivoa täynnä 👍🏼

  • Reply Esko 6.1.2020 at 20:36

   Kaikki vuodet toivoa täynnä 🙏🏻 Oikein hyvää vuotta 2020!!💎

 • Reply Heli 30.12.2019 at 15:15

  Joskus sitä tahtomattaan joutuu hyppäämään sinne syvään päähän ja se tunne on jäätävä.. mutta siitäkin selviää..mehän osataan jo uida 😊 Hyvää uutta vuotta!

  • Reply Esko 6.1.2020 at 20:36

   No, todellakin osataan Heli!! Kaikkea hyvää vuoteen 2020. Jaaa, kiva kuulla sinusta. 💎

 • Reply Mehiläinen 2.1.2020 at 20:27

  Meitä on muitakin, yksin joulun viettäneitä. Samaistun täysin yksinäisyyden ja epäonnistumisen tunteisiin. Eiköhän helpota ajan kanssa, kun vuodessa on jo helpottanut jonkin verran. Ei auta kuin hyväksyä ja nauttia niistä tilanteista kun lapsen kanssa saa aikaa viettää. Ainakin niitä arvostaa eri tavalla.
  Kaikkea hyvää sinulle alkaneelle vuodelle!😊

  • Reply Esko 6.1.2020 at 20:34

   Kaikkea hyvää myös sinulle 🐝🐝

 • Reply Manu 3.1.2020 at 00:10

  En ole minäkään tottunut olemaan erossa lapsesta, vaikka erosta on jo vuosia. Tuttuja ajatuksia siis ja jouluna tunteet on vielä enemmän pinnassa. Kiitos kivasta blogista ja hyvää uutta vuotta sulle! 🙂

  • Reply Esko 6.1.2020 at 19:19

   Kiiiitos Manu, samoin sinulle!! 🙂

  Leave a Reply