Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Mitä jos vakava sairaus minut yllättäisi?

27.2.2020

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Babler ja If Vakuutus

Terveys, tämä vastaus esiintyy oletettavasti hyvin usein, kun kysytään elämän tärkeitä asioita. Oma sekä läheisten. Harvemmin tähän kysymykseen vastataan elokuvien- tai musiikin suoratoistapalvelu, laajakaistaliittymä tai deittisovelluksen kultainen versio. Katsellessani omaa kuukausittaista luottokorttini tapahtumalistaa. Ei sieltä löydy menoerää vakavan sairauden varalle, vaikka kuukausimaksu noiden luettelemieni asioiden kanssa aika samaa luokkaa onkin. Tämän Ifin yhteistyön kautta olen tutustunut vakavan sairauden turvaan ja laskenut helppokäyttöisellä laskurilla oman vuosikustannukseni. Se oli 175, 67e. Kuukausitasolla siis 14,6 euroa. Seuraavan kuukauden maksuissa tämä tulee varmasti näkymään.

Eihän vakavan sairauden turva takaa minulle ikuista terveyttä, ei. Takaako se minulle taloudellista turvaa mahdollisen vakavan sairauden kohdatessa? Kyllä, sitä se varmasti ainakin helpottaisi. Useasti on tullut mietittyä, että mitä jos? Mitä jos minä sairastuisin vakavasti? Vaikka sitä kuinka urheilee ja elelee jollain tasolla terveellistä elämää, niin koskaan en voi täysin turvassa sairauksilta olla. Ne eivät katso ikää. Niitä ei kiinnosta sinun VO2max- arvosi. Lääkärissä hyvin harvoin käydessäni sitä aina pelkää kaikista pahinta. Google-lääkärillä käydessä alkaa pelkäämään väistämättä sitä kaikista pahinta. Jälkimmäisen käytössähän ei tosin mitään järkeä olekaan.

Olen saanut elää etuoikeutetussa asemassa, koska läheisiäni ovat vakavat sairaudet kiertäneet. Itseäni ovat vakavat sairaudet kiertäneet. Jos näin kuitenkin tapahtuisi, niin olisihan se varmasti aivan käsittämättömän suuri muutos elämässä. Alkushokki, järkytys ja suru tulisi vähitellen kääntää mahdollisuudeksi. Vakava sairaus ei onneksi tarkoita suoraan nimen naputtelua hautakiveen ja nykylääketiede mahdollistaa taistelun useita sairauksia vastaan. 

Arjen tulisi jatkua. Oma rakas asunto säilyttää. Paras mahdollinen kuntoutus toteuttaa ja ennenkaikkea oma sekä läheisten henkinen jaksaminen ja hymynkare huulenpielessä yrittää pitää yllä. Kyllähän vakavan sairauden turvan mahdollistama hyvinkin suuri taloudellinen kertakorvaus näissä varmasti helpottaisi. Toki tämä on asia, jonka mukanaan tuomia tuntoja on ihan mahdoton kuvitella ja kirjoittaa.

Lueskelin Ifin vakavan sairauden turvan kattavaa kymmenen sairauden ja vamman listaa. Syöpä, sydäninfarkti, aivoverenvuoto ja monta muuta. Jo noiden sairauksien naputteleminen sai minut hieman mietteliääksi. Jos lääkäri naputtelisi jonkin noista diagnoosiini olisi sitä tunnetta vaikea edes kuvitella. Onneksi olen perusterve nelikymppinen mies. Ei ole tarvinnut lääkärin noita minulle kirjoitella. Toivottavasti ei koskaan tarvitsekaan. Hyvä näitä asioita on ajoittain mietiskellä ja sinne suoratoistopalveluiden kaveriksi lisätä maksu myös Esko Sakari Kyrön vakavan sairauden varalle. 

Ikinä ei voi tietää mitä tässä elämässä tapahtuu.

-Esko- 

Comments (5)

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Sini 27.2.2020 at 10:21

  Olen elänyt 28,6 vuotta kuplassa missä läheisilleni tai itselleni ei tule vakavia sairauksia, koska ne eivät koske meitä. Sitä tuntee kaiken lähellä olleen olevan ikuista ja kuolematonta. Nyt tammikuussa isälläni todettiin erittäin harvinainen verisairaus johon sairastuu vuosittain vain muutamia ihmisiä. Raha eikä vakuutukset korvaa mitenkään sitä rakasta ihmistä. Kyllä elämä pudottaa jokaisen joskus maan pinnalle takaisin (kirjaimellisestikin)

  • Reply Esko 28.2.2020 at 13:02

   Kaikkea hyvää Sini teille. ❤️🙏🏻

 • Reply Mitä jos? Kun vakava sairaus osuu kohdalle. | Optimismia ja energiaa 28.2.2020 at 11:14

  […] kokemuksiaan ja syöpävakuutuksen merkitystä blogeissaan, täältä voit lukea Sadun tekstin ja täältä […]

 • Reply Nimetön 28.2.2020 at 22:50

  Ongelma näissä vakuutuksissa on ehkä juurikin se, että nykyisen kaltaisen elämäsi voi pysäyttää moni muukin sairaus tai vamma, kuin vain joku noista kymmenestä listatuista. Joku sellainen, joka ei ole vakava, mutta vie silti kaiken.

  Pitkäaikaissairaana kaikesta saa taistella. Valitettavasti myös niistä vakuutuskorvauksista. Elämäsi on todistuksien, lausuntojen ja päätösten varassa: joko saat tai et.
  Kovin karu kuva on piirtynyt sairastumisesta oman elämän sekä sairastuneiden ystävien tilanteiden kautta. Paljon (liian paljon) on tuurista kiinni. Vaikka vain siitä, kuka sattuu hoitavaksi tai leikkaavansa lääkäriksi sairaalan listalta osumaan.
  Raha on kiven alla, ja kivi maahan kiinni jäätynyt. Ei siinä auta vakuutuksetkaan.

  • Reply Esko 2.3.2020 at 16:47

   Oikeassa olet, ei elämää voi kukaan valmiiksi käsikirjoittaa. Ihan mitä vaan voi tapahtua. Itse olen saanut elää onnellisessa asemassa ja vakavat sairaudet ovat itseäni ja lähipiiriäni kiertäneet. Kaikkea hyvää!!

  Leave a Reply