Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Joululomalla aion ainakin muuttaa ja ja ja

20.12.2021

Ylihuomenna alkaa joululoma. Aika monta joululomaa on opettajana jo kerennyt aloitella. Ei ole kyllä koskaan tuntunut näin vähän joululta, kun tänä vuonna. En ole juuri koskaan ollut mikään kovin suuri joulufani, mutta nyt joulu pääsi kyllä yllättämään. Eipähän ole ainakaan syntynyt yhtään mitään stressiä tämän asian ympärille. Ympärillä pyörii kyllä aika paljon muita epävarmuustekijöitä. Eipä jaksa kyllä niistäkään stressailla. Tehdään niin, kun viisaammat päättävät. Lähinnä tarkoitan keskustelua tämän pahenevan muunnoksen ympärillä ja kuinka se mahdollisesti vaikuttaa omaan arkityöhöni.

Tonttulakkia täytyy kyllä nostaa lapsille ja nuorille, joilla on ollut kyllä todella oudot vuodet. On etäkoulu, on hybridimalli, on karanteeni, on pieni nuha, on tikku nenässä, on mahdoton harrastaa, on omankin opettajan kasvot maskilla verhotut. Ei näy se kannustava hymy. Näkyy alkuviikolla vain pussit silmien alla, jotka sitten viikon kuluessa hieman hälvenevät. Hienosti ovat kyllä ainakin oman luokan pikkumestarit hommansa hoitaneet. Toivottavasti sama innokkuus jatkuu vielä vuonna 2022 alkoipa koulu sitten etänä, lähinä tai hybridinä tai…

Niin mitäpä sitten itse aion lomallani touhuilla?

Pakata ja muuttaa asuntoni irtaimiston tuohon läheiseen varastosäilytykseen. Muuttaminen on kyllä aikamoista hommaa, mutta käännetään tämä nyt positiiviseksi. Nyt heitän kyllä kaiken ylimääräisen tavaran kiertoon. Näin piti toimia jo viime muutossa, mutta äidiltäni perityn hamstraajageenin omaavana se ei ihan onnistunut. 

Sijaisasumukseni on kyllä aivan paratiisi. En osaa oikein edelleenkään ymmärtää, kuinka onnekas saan olla, kun tämmöinen järjestyi. Oli selkä sen verran rakennevirheistä seinää vasten, että kehtasin kysyä tämmöisen mahdollisuuden toteutumisesta. Ja se unelma toteutui. Julkaisen tämän vasta sitten, kun se on oikeasti totta ja painan pääni sinne pehmeään tyynyyn.

Juosta ja toteuttaa viime joululomalta tutun haasteeni. Eli sata kilometriä juoksua viidessä päivässä. Tämä hoituu hyvällä kaavalla. Aamulla pieni herättelylenkki. Ruoka, päikkärit ja illalla hieman pidempi hölköttely. Tulee muuten aika hyvä fiilis tuosta haasteesta. Eskon treenileiri siis käyntiin.

Tehdä Koronan pikatestejä, joita olen tässä nyt tehnyt suhteellisen säännöllisesti. Näen tämän järkevänä alakoulussa työskentelevänä. Yhdellä viivalla ollaan onneksi menty ja toivottavasti tullaan menemäänkin. 

Mikäli siis tilanne sallii, niin matkustaa Lahteen vanhemmilleni. Lahessa asuu paljon hyviä ystäviäni, joten täytyy ottaa myös hyvin aktiivinen vierailukierros. Jutut siellä aina jatkuvat siitä mihin viimeksi jäätiin, vaikkei olla hetkeen nähtykään.

Kirjoitella paljon. Alkaa pikkuhiljaa taas homma sujumaan vanhaan malliin. Hyvä meininki!

Kivaa iltaa!!

Esko 

Comments (0)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply