Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

JezzicaTinder ja Gsm-veljet

13.6.2022

Matkapuhelimen, kännykän, kännyn, älypuhelimen yhteystietoluettelo on kyllä oiva tapa käydä läpi myös omaa historiaansa. Se on luettelo, jonka sisältöä voisi ihan koruttomasti ajoittain muokkailla, tai sitten ei. Ainakin itselleni on tuonne tallentunut kyllä aivan älyttömästi erinäisiä yhteystietoja. Sanotaanko nyt näin, että ehkäpä noin 95 prosenttia ei ole kovinkaan aktiivisessa käytössä.

Sieltä löytyy…

GSM-veljet. Eli ystäviäni, joiden nimen perässä on lyhenne GSM. Jo tuosta lyhenteestä voi päätellä, että heidän kanssaan on ystävyys jatkunut jo vuosia. Sinne on juuri ja juuri etutaskuun mahtuneeseen Nokialaiseen tallennettu näppäimillä painetut numerot. LeiskaGSM taitaa olla edelleen yksi käytetyimmistä yhteystiedoistani. 

JezzicaTinder (nimi muutettu) Eli näitä liekkisovelluksen mukanaan tuomia tuttavuuksia. Tuttavuuksia, joiden kanssa on päästy tähän virtuaalideittailun ensimmäiselle tasolle, eli: ”Siirrytäänkö Whatsappiin?” Seuraavalle tasolle eli niinsanotulle tapaamistasolle ei sitten kovinkaan montaa kertaa siirrytty. Eivät ole käytetyimpiä yhteystietojani ja itseasiassa virtuaalinen jauhesammutus ja siivous olisi varmasti ihan ajankohtainen.

PekkaTyö, SimoKoulu, AnneTiilikangas. Työpaikkatuttavuuksia. Aika monessa koulussa sitä on tullut jo työskenneltyä, joten näilläkin päätteillä löytyy useita yhteystietoja. Jopa harmikseni voin sanoa, että kovin harvoin sitä enää pedagogisia vinkkejä tai muutakaan puhelimen kautta vaihdellaan. Läheisiä ystävyyssuhteita ei ole hirveästi työpaikoiltani elämääni osunut. No, viimeisimmästä kyllä ja hyvä niin.

PasiIphone. Joidenkin ystävien numerot olen tallentanut heidän silloisten puhelinmalliensa perusteella. En ihan ymmärrä itseäni, koska yhteystiedoistani ei löydy juuri yhtään ihmistä heidän etu- ja sukunimillään. Onko se sitten jotenkin tylsä ratkaisu?

…ja tietysti Mummu. Rakkaan ja minulle niin tärkeän mummun numero on edelleen puhelimessani. Numero, jota olen pyörittänyt rullapuhelimella suuntanumeron kanssa. Painellut näppäinkännykällä. Koskettanut hipaisupuhelimella. Ulkoa pystyn luettelemaan. Enää ei sieltä kukaan vastaa. Ei ole vastannut vuosiin.

Hienoisesti on tekniikka tässä yhteydenpidossa kehittynyt ja itselleni aika uutena on tämä Applen Carplay, joka yhdistää puheellani haluamaani numeroon. Ihan aina ei tunnista GSM-päätettä. Ihme homma.

Minkälaiselta yhteystietoluettelonne näyttävät? Kuulostaako tutulta?

-Esko-

Comments (4)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Katja 13.6.2022 at 20:13

  Kuolleiden numeroita en vaan pysty poistamaan. Kai pelkään, että ne häipyisivät samalla muistoistanikin.

  • Reply Esko 13.6.2022 at 21:01

   🙏🏻

 • Reply Iida 18.6.2022 at 22:38

  Kuulostaa niin tutulta! Minä muutin jopa oman gsm numeroni samaksi kuin lapsuuden kodin ”veivinumero” koska, muistot ❤️

  • Reply Esko 19.6.2022 at 23:13

   Moikka Iida!
   Oih, hyvä muutos.

   Kivaa alkavaa kesäviikkoa! 🌹

  Leave a Reply