Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

En ole ikinä käynyt Joensuussa

28.6.2023

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Original Sokos Hotel Kimmel ja PKO

“En ole ikinä käynyt Joensuussa.” Annappahan, kun isäs vähän kertoo ja näyttää paikkoja. Oli niin suuri ilo saada tyttäreni mukaan viettämään kesäistä viikonloppua kaupunkiin, jossa olen itse pikkupoikana asunut noin kymmenisen vuotta. Äitini on sieltä kotoisin ja myös toinen mummolani siellä sijaitsi. Aikuisiälläkin olen siellä vielä vuoden majaillut. Hieman koulua käynyt ja koripalloa vanhalla Urheilutalolla koriin heitellyt Joensuun Katajan paidassa. Hienon nostalgiamatkan edellytykset.

Hieno oli jälleen kerran huone, johon Kimmelissä majoituimme. Oli parveke, oli sauna, oli karkkipussi pöydällä odottamassa tervetuliaiskortin vieressä. Ne pienet asiat piirtyvät niin suurina sinne muistojen lokeroihin. Siinä ei tosin kovin kauaa keretty muistojen lokeroa kartuttamaan, kun olikin jo reissuporukallamme kylpytakit päällä ja suuntasimme alakerrassa sijaitsevaan todella viihtyisään nautiskelukylpylään, Kimmelin Spahan. “Täällä minä olen ennen remonttia saunonut joukkueemme kanssa. Tuossa oli uima-allas ja…” Isän tarinointia enemmän kiinnosti puhelin, jolla sai tilattua hieman juomista lämmitettyihin rentoutumistuoleihin.

Ihana oli poreista nautiskella ja otimme myös kisoja, kuka uskaltaa mennä pisimmälle kylmäaltaaseen. Itse kastoin juuri ja juuri isovarpaani. Vaikka kuinka ympärillä kannustettiin, niin tuo ei vain ole minun juttuni. Enemmän pidin henkilökohtaisesti Tropical-suihkusta, joka punaisen valon maalaillessa kaakeleita suihkutti lämmintä vettä päälleni. Nälkähän siinä sitten tuli, kun olimme parisen tuntia nautiskelukylpylästä kirjaimellisesti nautiskelleet.

Hotellin “sisäpihalla” sijaitsee hieno kesäterassi Bistro Heilin Piha, joka tarjoilee virkistäviä juomia ja aurinkoisia herkkuja suoraan jättimäisen grillin uumenista. Harmiksemme juuri astuessamme illastamaan, niin alkoipa sitten sataa ihan kaatamalla. Bistro Heilin Pihan grilli oli kuitenkin kuumana ja sieltä saimme tilattua maistuvat annokset. Nautimme ne sisällä ja sehän ei menoa haitannut. Söimme ja ihastelimme ikkunoista avautuvaa Sirkkalan puistomaisemaa. “Tuolla lähellä on isäs aikoinaan kävellyt semmoisen kävelytestin. Kyllä, oli oikein sykemittarit ja…” Enemmän isän tarinointia kiinnosti mehevä ja maistuva hampurilainen.

Mukava oli ensimmäinen päivä ja toiseen heräsimmekin sitten ajoissa. Tai siis itse heräsin, koska aloin haaveilemaan Kimmelin aamiaisella tarjoiltavista Kotileipomo Sorsan karjalanpiirakoista. Ne ovat aivan taivaallisen hyviä, parhaita maailmassa. Paikallisuus aamiaispöydässä on todella hieno asia ja jälkiruoaksi nappasinkin Heinosen leipomon banaanisuklaakakkua. Se oli taivaallisen hyvää. Totesinkin ääneen, että on asioita, joihin ei vaan kyllästy ja olkoon hotellin aamiainen yksi semmoinen.

Syötyämme lähdimme hieman kiertelemään kaupungille ja tärkeimpänä halusin nähdä Joensuun torin uuden ylpeyden, Kauppahalli Joensuun. Sisälle emme päässet, mutta eipä se mitään haitannut. Todella hienosti on toteutettu ja sopii upeasti paikalleen. Reissumme osui sopivasti juhannusviikonloppuun, joten kaupunki oli kovin rauhallinen minun vanhojen muistelolle. “Tuosta minä pikkupoikana ostin isän kanssa uudet hiihtovälineet. Oli semmoiset nahkaiset monot…” Enemmän isän tarinointia kiinnosti jäätelökioskin kesän uutuusmaut.

Palailimme hotellille Joensuun Rosson kautta. Ravintola, jonne isäni toi usein perheemme syömään, kun olin ihan pieni pellavapäinen poika. Tilasin meille pannupizzaa ja se oli oikeasti hyvin lämmin hetki, kun istuimme siinä tyttäreni kanssa pöydässä vastakkain. “Ai kävittekö täällä papan kanssa, kun olit pieni?” Kyllä ja nyt olin siellä oman lapseni kanssa. Näin ne perinteet siirtyvät ja kuten aiemmin kirjoitin. Ne pienet asiat siirtyvät niin suurina sinne muistojen lokeroihin.

Aivan ihastuttava juhannus Joensuussa ja Kimmelissä. Hotellijuhannus on oikein toimiva konsepti. Hyvin siellä pystyi kaikki ne “perinteiset” juhannusrutiinit suorittamaan. Saunoimme, lilluimme poreissa ja söimme grilliruokaa. Tuon minä haluaisin kokea näin isona poikana vielä uudestaankin.

Kivaa iltaa!!

Esko

Comments (0)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply