Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Liukuvoiteet naapuriin!

13.3.2017

Viime viikolla julkaistiin uusi äitiyspakkaus. Itse käyttäisin näin isänä mielummin vaikka nimeä perhepakkaus. Pakkauksen julkaisupäivä aiheuttaa vuosittain samanlaisen kohinan mediassa kuin arvokisojen keihäsvalinnat tai pääsiäisen hujakoilla Mietaan mämminsyöntiennätykset. Neljääkymmentä ropposta ei ihan joka poika suuhunsa pistelekään. Mämmeistä takaisin kuoseihin, jotka olivat joidenkin mieleen ja joidenkin mielestä eivät sovi alkuunkaan meidän vauvalle. Mini Rodinin yläosa ja jonkun Kelan pakkauksen alaosa. Ei meidän Tytti semmoisissa mene edes neuvolaan. Tietäähän sen jo kolmeviikkoinenkin. Tai ehkä se kolmeviikkoinen sittenkin arvostaa enemmän vaatteiden tuomaa lämpöä ja pakkaus antaa jokaiselle pienelle perheelle mahdollisimman onnistuneen lähdön vanhemmuuden kiemuroihin.

Paluumuuttajana pakkauksessa oli liukuvoide. Öö, liukuvoide. Tuossa vaiheessa elämäntaipaletta päällimmäisenä mielessä ei ole koko yön kestävät kamasutra-tyyppiset loppumattomat sessiot. Ei taistelut siitä hekuman huipulle kapuamisesta. Ainakin henkilökohtaiset taisteluni olivat enemmän hereillä pysymistä ja pienen ihmisen perustarpeiden tyydyttämistä. Kuulemani mukaan kookosöljyä voi käyttää liukuvoiteena, niin voikohan liukuvoidetta käyttää kuten kookosöljyä? Täten tulisi varmasti hyötykäyttöön. Menisi kasvorasvana, hiusrasvana, jauhelihan paistamiseen en uskaltaisi käyttää. Niin, tai ehkä sen voi viedä suosiolla vaikka naapurin lapsettomalle pariskunnalle rappuun kuusi, saatesanoin: Teillä on tälle varmasti enemmän käyttöä. Palaillaan asiaan vaikkapa vuoden kuluttua.

Tai, no mietitäänpäs hieman rationaalisemmin. Hyvä, että siellä on liukuvoide. Jos vaikka kannustaisi ja saisi pariskunnat huolehtimaan myös siitä läheisyydestä. Läheisyydestä, minkä johdosta heillä on se pakkaus ja pieni ihme siellä vieressä tuhisemassa. Vaikka status on muuttunut isäksi ja äidiksi. (Hieno status.) Silti olisi äärimmäisen tärkeää huolehtia myös siitä ettei ne petihommat loppuisi kuin seinään. Pieni ihminen täytyy toki laittaa sijalle numero yksi, mutta myös puolison ja oma hyvinvointi tulisi muistaa. Onnellisuus ja tyytyväisyys korreloi suoraan myös ympäristöön. Tiedän, rintatulehduksen turruttamat kaalinlehdillä peitetyt sulot eivät varmasti lataa tunnelmaan ihan samalla tavalla kuin Victorias Secretin satiiniset vastaavat. Noh, se on perhearkea se.

Jos saisin itse valita kolme asiaa perhepakkaukseen nykyisten lisäksi. Ne olisivat purkki vahvinta melatoniinia, kymmenen euron alennus ensimmäisestä Woltin kotiintuomasta NaughtyBrgrin hampurilaisesta ja vauva-aika-Suomi sanakirja. Aukeaisi paremmin esimerkiksi sanat: masuasukki, meidän oma sinappikone ja eikun jaxuhalit väsyneille vanhemmille.

Emme muuten aikanaan ottaneet Kelan tarjoamaa pakkausta. Olikohan syynä liukuvoiteen puuttuminen vai joku muu? En kyllä perhana muista.

Hieno ja arvokas pakkaus tuo perhepakkaus!

-Esko-

Comments (16)

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Nippe 13.3.2017 at 20:00

  ????????????????????????
  Meillä taisi olla pakkausta lisänä omille ja serkulta saamille nutuille.
  Ne pienimmät koot olivatkin yllättäen vähäisimpiä, eikä ollut ylimääräisiä voimia shoppailla lisää vauvan alkutaipaleella…
  Kävelyä rattaiden kannattelemina, kun meinasi välillä nukahtaa pystyyn ym.
  Pieni ihminen oli se tärkein juuri silloin.
  Parisuhdetta toki silloinkin (edes hetkisen päivässä!) olisi hyvä vähän helliä????⛅

  BTW: Liukuvoide, ilmainen sterilisaatio ja hotelliviikonloppu jokaiseen pakkaukseen????

  • Reply Esko Kyrö 13.3.2017 at 20:04

   Hyvä Nippe!
   Nukahtaminen rattaiden kannattelemana…:) Kuulostaa niin tutulta.
   Hyvä BTW…Mukavaa viikkoa!!

 • Reply Anna 13.3.2017 at 20:31

  Itehän oon nukkunut ensimmäiset viikkoni kotona äitiyspakkauksen laatikossa :). Äitiyspakkaus on loistojuttu varsinkin vähävaraisille esikoisperheille. Yhteiskuntaopin opettaja muistutti miten äitiyspakkaus on rahallista korvausta arvokkaampi.

  • Reply Esko Kyrö 13.3.2017 at 20:35

   Heippa Anna!
   Varmasti aika monta “kohtalontoveria” on sinulla, jotka ovat ensimmäiset unensa laatikossa nukkuneet…????
   Hienosti on opettaja muistuttanut. Minua ei muistuttanut. Kivaa viikkoa!!

 • Reply Daniella 13.3.2017 at 20:49

  2010-pakkauksessa oli liukuvoide! 😉 ja kai se voi toimia kannustimena, mutta varmaan keskeisempänä se, että synnytyksen jälkeen se ihan oikeasti voi olla tarpeellinen, jotta ne petipuuhat olisi edes mahdollisia. Oli miten oli, ei tullu käytettyä. Koska esikoinen ei nukkunut. Koskaan. No ehkä vähän. Mutta ei niin paljoa, että olisi liukuvoiteet ollu mielessä.

  Ja se 2010-pakkaus oli karsea.

  • Reply Esko Kyrö 13.3.2017 at 20:53

   Heippa Daniella!
   Ah, tulipa sitten sekin missattua. Kyllä, ymmärrän tuon tarpeellisuuden…Itse pohdiskelin asiaa hieman omintakeisesta kulmasta. Nukkuva vauva se taitaa olla aikamoinen lottovoitto…???? Mukavaa viikkoa!!

 • Reply NeitiA 13.3.2017 at 20:53

  Mä koen jo tärkeäksi ottaa pakkauksen jo senkin vuoksi että meillä täällä siihen on ainutlaatuinen mahdollisuus. Vaatteiden kuosilla, värillä ym ei ole merkitystä, laatu ei niistä kärsi. Ja kuten Esko mietit, ei se vauva osaa vaatia merkkirompetta päällensä, vanhemmat niistä enemmän vouhkaa ????

  • Reply Esko Kyrö 13.3.2017 at 21:09

   Näinpä NeitiA!
   Mahdollisuus on hieno, vaikka tosiaan meillä se jäi aikanaan käyttämättä. Ei, osaa vauva vaatia kuin ruokaa, unta ja lämpöä. Onhan se hyvä joitain upeuksiakin hankkia, mutta eip liikaa, kun kasvavat nuo pienet niistä uloskin noin kahdessa ja puolessa viikossa…????

 • Reply Anne 13.3.2017 at 21:27

  Luulen että meillä on ollut 2009 pakkaus koska tyttö syntyi heti tammikuussa 2010. Pakkaus ei ollut kovin kiva mutta se silti otettiin kun sitä niin kovasti Suomessa hehkutetaan. Meidän kohdalla vaatteet jäi kyllä lähes käyttämättä. Hoikka ja pitkät vauva ei niiden vaatteiden sisälle sopinut ne oli niin leveitä ja lyhyitä että se pieni ihminen oli aina kokonaan toisessa puntissa tai olkapäät paljaana. Haalari oli vastasyntyneelle niin iso ettei esim turvavyötä saanut kireälle haalarin kanssa ja taas vuoden vanhalle konttaavalle ja kävelevälle jo mielellään pukee päälle vedenpitävää ja käytännöllistä. Toista tilaisuutta ei ole tullut mutta en pakkausta ottaisi vaikka kynsisakset, makuupussi ja lakanat käytössä paljon olikin.

  • Reply Esko Kyrö 13.3.2017 at 21:33

   Iltaa Anne!
   Onneksi sieltä löytyi jotain käyttöönkin sopivaa. Hoikalle ja pitkälle on vaikea löytää puettavaa näin myöhemmälläkin iällä…???? Kivaa ja aurinkoista viikkoa!

 • Reply Inkuli 13.3.2017 at 22:03

  Muistan että 2004 äitiyspakkaus oli täynnä aika järkkyä vaatetta,mutta silti se fiilistely pakkauksesta,se lorukirja ja helistin.Kynsisakset on vieläkin käytössä ja makuupussi jo nro2. pikkuveljellä.Liukuvoidetta ei tainnut olla…siteistä ja kortsuista en muista,mutta hyvä parisuhde kantaa…jopa ne kaalinlehdetkin 😉

  • Reply Esko Kyrö 14.3.2017 at 20:03

   🙂 Kyllä, niin kantaa!! Liukuvoiteilla tai ilman.

 • Reply Heli 14.3.2017 at 19:43

  Minulla oli lottovoitto, (tuskin johtui äitiyspakkauksesta) hyvin nukkuva vauva, paitsi ensimmäinen yö kotona, kun en heti ymmärtänyt kuinka järjettömän paljon hän syö illalla, että jaksaa nukkua 🙂

  • Reply Esko Kyrö 14.3.2017 at 20:04

   🙂

 • Reply ohis 15.3.2017 at 22:44

  Liukuvoide ja kondomit ovat tosiaan muutakin kuin seksihurjastelua varten. Toki ne myös muistuttavat siitä, että parisuhde ja intiimielämä jatkuu vauvan syntymän jälkeenkin. Tässä kuitenkin niitä muita seksuaaliterveys- ja terveysaiheisia pointteja:

  Liukuvoide nostaa esiin sen tosiasian, että hormonitoiminta ja kehon toiminta pikkuvauva-aikana voivat johtaa rutikuiviin limakalvoihin (liukuvoidetta voi käyttää myös rutikuivan toosan ensiapuna, ettei kirvele kävellessä).

  Liukuvoiteen avulla voi turvallisesti ja kivuttomammin tutkia sitä omaa holetsua raskauden ja synnytyssuorituksen jälkeen.

  Liukuvoidetta voi käyttää myös kehon hieronnassa, niin intiimissä lähekkäin oleilussa kuin myös vauvan kantamisesta jämähtäneiden hartioiden rentouttamisessa.

  Kondomi muistuttaa siitä, että synnytyksen jälkeen voi tulla raskaaksi, siis jo ennen ensimmäisiä kuukautisia. Tämä pointti on kiihtyvällä tahdilla unohtunut monilta tuoreilta vanhemmilta ja pikkuvauvojen äitien aborttimäärät ovat kasvaneet.

  Liukuvoide ja kondomi saattavat vanhemmat keskustelun äärelle. On ehkä helpompi sanoa kumppanille, että “tää seksi ei tunnu hyvältä, pitäisköhän kokeilla sitä liukuvoidetta” ja kaivaa se tuubi esille vähän naureskellen, kuin yrittää miettiä siinä aktin keskellä, että miksi tää ei tunnu hyvältä ja miten mä sen tolle toiselle sanon. Sama juttu kondomin kanssa: se on konkreettinen viesti siitä, että ehkäisyasioista olisi erittäin hyvä puhua jo ennen kuin sitä ohimennen kysäistään neuvolassa vauvan ollessa jo muutaman kuukauden ikäinen.

  Sanoisin siis, että liukuvoiteen ja kondomien sisällyttämisestä pakkaukseen on ihan turha kiistellä, mutta sen sijaan voitaisiin lisätä laatikkoon informaatiota mm. seksuaaliterveydestä, oman kehon muutoksista ja niiden tutkimisesta, parisuhteesta ja ehkäisystä.

 • Reply Tämä tehoaa oikeasti, ihan oikeasti… | E2O 21.10.2017 at 03:06

  […] …hammaspesu ja sitten tulee tuote, joka todella tehoaa. Jokainen vanhempi tai Netflixiä hieman liian myöhään katsellut tietää sen ensimmäisen näyn, joka peilistä aamulla katsoo. Tummuutta ja hashtag #thebagsundermyeyesareikea on aiheellinen. Olen kokeillut, kyllä olen kokeillut useita ja useita tuotteita, joilla voisi edes vähän hälventää väsymyksen merkkejä silmien seudulla. Ei mainittavia tuloksia. Toisen kerran Eskon blogihistoriassa saapuu siis kosmetiikkavinkki. Törmäsin tähän tuotteeseen (remescar) vahingossa apteekissa ja ajattelinpas kokeilla. Suosittelen todella. Voisi korvata jopa sen liukuvoiteen sieltä äitiyspakkauksesta.  […]

 • Leave a Reply