Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Mikä ihme tuo on?

22.5.2017

Mikä ihme tuo on? Niinpä. En minäkään sitä varmasti tietäisi jos ammattini ei olisi opettaja. Ammatissani pysyy hyvin, ajoittain vähän liiankin hyvin kärryillä lasten ja nuorten uusimmista trendeistä. Trendeistä niin musiikin, tubettajien ja lelujen viidakosta. Usein olen itse miettinyt jotain asiaa, minkä voisi kehittää, mitä kukaan ei ole vielä tehnyt. Yläkoulussa ideoimamme magnetismiin perustuva autonjousitus ei ole vielä lyönyt läpi. Tämä uusi hittilelu on todellakin lyönyt läpi. Tämä uusi hittilelu on Fidget Spinner eli helpommin sanottuna sormihyrrä. Lähes kitkattomasti sormien välissä laakerin avulla pyörivä hyrrä. Muodoltaan kuin tuo ikkunalaudallani oleva matala maljakko.

Omalta kouluajaltani muistan yhden hittilelun, joka sai spinnerin kaltaisen hurmion aikaan. Se oli jojo. Tarkemmin ottaen Coca Cola- ja muut limpparimerkkiset jojot. Niitä oli lähes kaikilla ja joillakin jopa kultaiset. Kultaisen jojon sai, jos pärjäsi lähikaupoissa ja ostareilla järjestetyissä kilpailuissa. Myynnissä oli vaihtonaruja ja temppukirjassa esiteltiin kaikki mahdolliset temput. Kyllähän se “kehdon” pyöräyttänyt sankari tanssi ne viimeiset hitaat suurimmalla todennäköisyydellä.

Miksi minulla on tuommoinen härveli? Itseasiassa neljä. Yksi opettajan ammatin hyvistä puolista on se, että voit kehittää itseäsi jatkuvasti ja yhtään samanmoista päivää ei varmasti tule vastaan. En olisi muutama vuosi takaperin uskonut, että jonain päivänä tulostelen PLA-muovisia sormihyrriä tai Vantaa-avaimenperiä. Tulostimen ja tulosteen mieltää helpommin printteristä hurisevaan paperiin, joka ajoittain jää jumiin ja aina tulee ostettua vääränmallinen mustepatruuna. Mielenkiintoinen uusi asia tämä 3D-tulostaminen. Tarjoaa paljon uutta opeteltavaa niin aikuisille kuin lapsillekin. Sormihyrrä oli helppo ja luokassani melkoisen haluttu testityö.

“Hermo pinnassa kuin huutokauppakeisarilla konsanaan?…” Tässä Teknikmagasinetin mainoslause. Spinnerin on sanottu auttavan keskittymään sekä stressinhallintaan. Opettajalle tämä sormihyrrä saattaa aiheuttaa myös tuommoisia mainoksessa todettuja lieveilmiöitä.

Tämä lelu niinsanotusti lähti isosti.

Onko tuttu?

-Esko ja kultainen jojo-

Comments (12)

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply mirka 22.5.2017 at 21:16

  Näistä kuulee niin paljon pahaa sanottavaa nyt kun kouluissa niitä saa kuulemma takavarikoida jatkuvasti. Mutta itse näin tällaisen ensimmäisen kerran jo aivan alkuvuodesta ja totesin, että tämä on tehty juuri minulle. Olen aina tarvinnut jotain tekemistä käsilleni, että osaan sitten keskittyä luennolla tai kavereiden kanssa keskustellessa. Nyt odotan innoissani omaa Spinneriäni saapuvaksi! Täysin tarpeeseen tulee.

  • Reply Esko 22.5.2017 at 22:49

   Hyvä Mirka!
   Varmasti on paljon hyviä puolia, hyviä kokemuksia. Toivottavasti saapuu pian ja pääset rullaamaan.

 • Reply mummi 22.5.2017 at 21:39

  Tuttu on. Ostin toissapäivänä lapsenlapselle. Olin kaupassa käymässä ja kassan lähellä oli näitä laatikollinen myynnissä. Olin juuri muutama päivä sitten lukenut tästä netistä ja aioin tilata. Kaupassa minun jälkeeni oli pikkupoikia ja he kaikki ostivat myös sormihyrrän. Annoin 13v pojalle tämän ja oli innoissaan koska tiesi mikä tämä on. Hän ei huomannut, että pakkauksessa oli 3+ vuotiaille!!!

  • Reply Esko 22.5.2017 at 22:50

   Varmasti on Mummi lapsenlapsi tyytyväinen…????????

 • Reply Iida 23.5.2017 at 09:04

  Lapseni kertoi minulle tästä, ja että oikeasti tarvitsee ko. jutun. Kertoi että on pyöritellyt tunnilla kumia sormien väleissä jotta keskittyminen lukemiseen on helpompaa.. Nyt kiitos tämän fidgetin, saa kumit olla rauhassa ja keskittyminen lukemiseen on helpompaa kun ei tarvitse keskittyä myös kumin pysymiseen sormien välissä 😀
  Ajoimme tuhatta ja sataa (tietysti rajoitusten mukaan..) jätkäsaaressa sijaitsevaan isoon kauppaan jossa oli valkoisia fidgettejä 3 jäljellä 😀

  • Reply Esko Kyrö 23.5.2017 at 19:35

   Hyvä, että löytyi sieltä suuresta kaupasta…???? Ja hyvä, että soveltuu ja auttaa lastasi keskittymään. Mukavaa iltaa teille!!

 • Reply Ellen 23.5.2017 at 13:20

  Juuri eilen laitoin tällaisen tilaukseen! Jospa tämä vempain auttaisi poikaa keskittymään. No joo, tunnustan.. tilasin yhden myös itselle. Eipähän tule riitaa pojan kanssa kumpi saa käyttää. ????

  • Reply Esko Kyrö 23.5.2017 at 19:36

   Just hyvä. Molemmille omat…????✌

 • Reply eevupeevu 24.5.2017 at 06:49

  Täältä kysymys toiselta opelta. Kuinka kauan yhden spinnerin tulostamiseen suunnilleen menee aikaa? 🙂

  • Reply Esko Kyrö 24.5.2017 at 07:14

   Noin 24 min…????

  • Reply eevupeevu 28.5.2017 at 08:23

   Okei! Ja mistä nuo laakerit (???) olet hankkinut tuohon?

   • Reply Esko Kyrö 29.5.2017 at 22:05

    Eräs oppilaani antoi ne minulle, wau!! Motonetistä kuulemma saa. Ellei ole loppuunmyyty…:)

  Leave a Reply