Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Sinä olet semmoinen miespuuma!

23.7.2017

Olenko vanhus nuoressa ruumiissa? Ei, se en ainakaan ole. Olen nuorekas vanhassa ruumiissa. Ainakin omasta mielestäni. Sana ruumis tässä asiayhteydessä kuulostaa hieman kolkolta, mutta menkööt. Sitä Iltasanomatkin käytti jutussaan, jossa lueteltiin merkkejä, jolloin voit alkaa kutsua itseäsi henkisesti vanhaksi. Merkkeinä oli muunmuassa mieltymys sienestysharrastukseen, käteisen rahan käyttö sekä innostus askarteluun ja kompostointiin. Jos tämän samaisen asian heittää päälaelleen ja miettiikin merkkejä, joiden perusteella sinulla onkin nuorekas mieli vanhassa ruumiissa. Vanha ruumis, huh.

 • Ääniviestien käyttö tuntuu ihan luontevalta kommunikaatiokeinolta. Kuvailet myös omasta mielestäsi hirveän hauskoja videoita Instastoriesiin, sekä ajoittain voit käyttää huikeita hashtageja. #summervibes #healthylifestyle ym…Bambi- tai koalafiltterit ovat vielä kuitenkin vähän liikaa. Varmasti tulevat vielä käyttöön, kun aluksi on vähän sulatellut.
 • Oma isä huomauttaa uusista farkuistasi. Miksi pitää ostaa valmiiksi rikkinäiset housut? Muuten ei pääse kyykkyyn, kun on niin kireät. Ja kyllä, ennen ensimmäistä pesua ei saa jaloista pois. Nilkoista jää kiinni. Klassikko.
 • Ehkäisyvälineiden osto on edelleen todella vaivaannuttavaa. Punaisilla poskilla katselee ympärilleen, milloin on paikka iskeä, ettei takana vaan ole jonoa. Myyjää ei voi katsoa silmiin. Ja aina täytyy ostaa se vakiosuklaapatukka siihen kyytipojaksi. Tai aski Sisuja.
 • Tiedät keitä ovat Lakko, Herba ja Mmiisas. Tiedät myös mikä on käsirautahaaste. Itse en siihen pystyisi. Tai en ole varma.
 • Stockmannilla kävelet vielä päättäväisesti miesten osaston ohi nuorison suosimien vaatemerkkien luokse. Milloinkohan opin käyttämään pukuja? Tai edes puvuntakkeja.
 • Ystävien kanssa keskustelut eivät ala vielä omien vaivojen kertaamisella. Noh, alaselkää aika moni jo valittelee. Urheiluvammoja, urheiluvammoja.

Kävimme tänään F:n kanssa Tuuliruusulla tankkaamassa ja silmiini iski uusien Pantterikarkkien mainos, jonka luettuani hierasin hieman silmiäni. Se kuului näin: ”Tosi puuma ymmärtää pienen nautinnon päälle.” Puumallahan ainakin tietääkseni viitataan hieman iäkkäämpään toisen sukupuolen edustajaan. Ja miksi? Voiko miestä kutsua puumaksi vai puhutaanko vain charmantista herrasmiehestä? Minusta ei ehkä voi käyttää nimitystä charmantti herrasmies, joten olenko sitten miespuuma? Miespuuma ilman sen suurempaa metsästysviettiä. En kyllä edes tarkalleen tiedä minkälaisia piirteitä tämmöinen puuma-nimitys mahtaa sisältää.

Miehet ja eläinnimitykset ovat hieman tutumpia tuolta urheilupiireistä. Miesten jääkiekkomaajoukkueessa luistelee leijonia. Koripalloa heittää pussiin Susijengi ja jalkapalloviheriöllä kirmaavat Huuhkajat. Onneksi muuten se oli huuhkaja, joka keskeytti Suomi-Belgia jalkapallomaaottelun. Eikä esimerkiksi varpunen tai västäräkki.

Miespuuma kuittaa!

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen, Lähde: Iltasanomat 21.7.2017 //

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Muffin 23.7.2017 at 19:17

  Jos ei ole metsästysviettiä, niin mielestäni et sitten ole puuma. Mielestäni puumia ovat juuri sellaiset, jotka saalistavat itseään nuorempia/tädit jotka heilastelevat “pikkupoikien” kanssa 🙂 Esim. ei mun äiti oo puuma, vaikka se vanhempi nainen onkin..

  Enpä tiedä itsekään mikä oikein olen… 33-vuotias, jota toistuvasti arvioidaan ulkonäön perusteella 10 vuotta nuoremmaksi. Johtunee hyvistä geeneistä mutta myös teinimäisestä tennari look -pukeutumisestakin.. En kuulu oikein mihinkään tällä hetkellä.. olen liian vanha nuorempien joukkoon rieukkumaan mutta liian nuori vakiintunutta perhe-elämää viettävien kavereideni seuraan vaippakeskusteluja käymään. Sen siitä saa kun eroaa ja aloittaa alusta kolmekymppisenä.. On muuten hankalaa nettitreffailussa.. olen ulkonäöltäni ja olemukseltani liian nuori sedille ja iältäni liian vanha pojille.. Väliinputoaja siis!! 😮 😀 Erehdyin kerran kutsumaan itseäni puumaksi, mutta kaveri huomautti, että ei kai puuma voi olla sellainen, jolta kysytään Veikkauksen tiskillä henkkareita (ikäraja 15v.) 😀

  • Reply Esko Kyrö 23.7.2017 at 20:39

   Iltaa Muffin!
   Se mainosteksti oli jotenkin hämmentävä ja aloinpas tuossa loppuautomatkalla pyörittelemään päässäni taas tämmöisiä elämän suuria kysymyksiä…:)
   Väliinputoaja, niinpä. Hyvin sanottu. Huh, kysyttäköshän minultakin vielä joskus henkkarit? En usko. Mukavaa viikkoa!!

 • Reply mummi 23.7.2017 at 20:37

  Minua aina “pistää silmään” tuo ruumis sanan käyttö. Elävällä ihmisellä on keho. Jos ja kun joku puhuu ruumiista niin korjaan heti. ???? ( Olen ollut kymmenet vuodet sairaalatyössä ????)

  • Reply Esko Kyrö 23.7.2017 at 20:54

   Olen mummi kanssasi täysin samaa mieltä. Kielellinen epäkohta. Aurinkoista viikkoa…????

 • Reply Saparo 23.7.2017 at 20:59

  Juu puuma metsästää itseään nuorempia seuralaisia. 😀

  • Reply Esko Kyrö 23.7.2017 at 21:04

   Moikka Saparo!
   Oikein metsästämällä metsästää…Ah. No, ei kyllä täsmää minuun, ei…???? Mukavaa viikkoa!!

 • Reply Outi 24.7.2017 at 01:53

  Parempi kuitenkin miespuuma kuin vanha pukki ????
  Toi Puuma karkkien mainos on hämmentävä.

  • Reply Esko 24.7.2017 at 08:12

   No, todellakin Outi…???????? Kyllä, niin on. Mukavaa viikkoa!!!

 • Reply Hottisbongari_96 25.7.2017 at 23:29

  Näin sut hotelli Kimmelin aulassa!… Oot hottis <3 😉

  • Reply Esko Kyrö 25.7.2017 at 23:46

   Ohoh. Hyvää kesää hottisbongarille…????????????

  Leave a Reply