Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Ja viikko käyntiin…

21.8.2017

Saunavuoro, siinä ollaan kyllä syvällä suomalaisuuden ytimessä. Kyseinen hetki on varmasti tuttu lähes jokaiselle suomalaiselle. Suomi täyttää tänä vuonna sata vuotta ja työssäni tämä merkittävä juhlavuosi näkyy monella eri tavalla. Lähes aina puhuttaessa suomalaisista traditioista, nousee sauna aina keskusteluihin. Ja hyvä niin. Onhan saunavuoro hieno hetki tänne arjen keskelle. Täällä meidän minitaloyhtiössämme on alakerrassa todella viihtyisä pieni sauna ja onnekseni olen saanut sieltä kaksi vuoroa viikossa. Toisen perjantaille ja toisen otin tarkoituksella maanantaille, koska lenkin (ehkä salibandytreenien) ja saunan saattelemana on mahtava pyyhkäistä uusi viikko liikkeelle.

Kesällä en käyttänyt saunaa juuri ollenkaan, mutta nyt kelien viilentyessä ja syksyn saapuessa on mukava käydä pari kertaa viikossa löylyissä makailemassa. Rentoutua ja istuskella löylyjen jälkeen hetki pihalla, omalla terassilla. Pikkumimmi rakastaa saunomista ja on kiva, että aina hänen saapuessaan Helsingin kotiin. On meillä mahdollisuus päästä saunomaan. Tästä on muodostunut jo tärkeä traditio. Kaupasta haetaan perjantain kunniaksi saunajuomat ja herkkuja. Näitä on sitten kiva napostella saunanraikkaina leffan pyöriessä taustalla.

Saunominen on lisännyt suosiotaan kaupunkilaisten keskuudessa ja varsinkin Helsingissä tämä trendi on näkynyt todella selvästi. Sompasaaren sauna on ollut paljon otsikoissa, hieman kyseenalaisista syistä kylläkin ja uusia saunakeitaita on noussut tasaiseen tahtiin. On Löylyä, Allas Sea Poolia ja Kalliossa perinteitä pitävät yllä Arlan sekä Kotiharjun saunat. Näistä olen käynyt ainoastaan Löylyn lauteilla. Täytyisi käydä myös joskus katsastamassa nuo muutkin. Ainakin Kotiharju. Siellä olisi tarjolla myös kuppausta, huh.

Sauna päälle ja viikko käyntiin! Onnekas olen, että se löytyy tuosta noin viiden metrin päästä.

-Esko-

Comments (%)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kyllä rakkaani. Saat testata vihdoin kokonaan maksettua Toyotaa – E2O 31.1.2019 at 19:10

    […] Taloyhtiömme saunavuorot. Nousevat näin pakkasella aivan uuteen arvoon. Maanantaihin olemmekin saaneet kollegani/ystäväni kanssa rakennettua hienon tradition. Lenkki ja löylyt perään. Lähtee viikko aina hyvin käyntiin. […]

  • Leave a Reply