Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

Elämän suuria kysymyksiä, joihin ei ole oikeita vastauksia

12.9.2017

Tänään nousi lounaallamme keskusteluihin aihe, joka on aina yhtä ajankohtainen. Kummalle puolelle näkkileipää levite tulee laittaa? Tasaiselle vai sille reikäiselle? Molempien koulukuntien kannattajia oli pöydässä ja joitain perustelujakin osattiin esittää omille toimintamalleille. Reikäinen puoli ehdottomasti, koska margariinia menee runsaammin ja se maistuu paremmalta haukatessa. Kyllä, ihan hyvä perustelu. Itse olen silti ehdottomasti sileän puolen miehiä. Nämä ovat näitä kysymyksiä joihin ei ole oikeaa vastausta. Arkisia kysymyksiä, joihin varmasti jokainen törmää elämänsä aikana. Yhteen esittelemistäni viimeistään perustaessa sitä yhteistä lemmenpesää mielitiettynsä kanssa.

Ensimmäisenä siis näkkäriesimerkki ja otetaanpas seuraavaksi tuo erittäin kinkkinen vessapaperipohdinta. Kumminpäin rulla tulee asettaa telineeseen? En tiedä onko kukaan tutkinut näitä tarkemmin ja mistä sinne selkärankaan pinttyy nämä asiat. Kotikasvatuksella ja kodin antamilla esimerkeillä näissäkin on lienee se suurin merkitys. Väärinpäin olevan rullan huomaa aina ja se on käännettävä omasta mielestä oikeinpäin vaikka hienoisen perheriidan uhatessa. Eihän se vain olla siellä väärinpäin.

Tämä on siis juuri se mielipiteitä jakava homma, joka nousee lähes varmasti keskusteluihin jos olet sen ensimmäisen avopuolisosi kanssa eri koulukunnan paperinasettajia. Siinä on turha lähteä hakemaan vastausta Annan tai Me Naisten horoskoopeista. Yhteinen sävel on löydettävä ja useimmiten toinen joutuu tyytymään kohtaloonsa ja opettelemaan näinkin olennaisen asian aivan alusta.

Ja viimeisenä todellinen klassikko. Tuleeko juusto asettaa leikkeen alle vai päälle? Tämäkin asia tulee selkärangasta ja on kyllä outoa, että leipää tehdessä toimit aina samalla tavalla. Jos se juusto meneekin eri kerrokseen, korjaat sen huomaamattasi totuttuun asetukseen. Uskoisin, että haukatessasi palasen leivästäsi, tällä asettelulla ei ole makukokemuksen kanssa mitään tekemistä. Tapa se on, pinttynyt tapa. Niin ja kyllähän sen juuston tulee olla aivan ehdottomasti siellä leikkeen alla. Visuaalisestikin huomattavasti hienompi.

Ei sitä aina jaksa niin syvällisiä pohtia. Välillä riittää näkkileipä, vessapaperi ja juusto. Paitsi nämäkin asiat saattavat ajoittain kiristää pinnaa, kuten myös ne lähes tyhjät maito- ja mehutölkit jääkaapissa sekä viikkamattomat vaatteet tuolien reunuksilla. Osittaisena yksinasujana voi vain katsoa peiliin ja heristellä sormea, itselleen.

Onko tuttuja hommia ja minkäs koulukunnan ihmisiä on liikenteessä?

-Esko-

// Kuvien somistus: Esko Sakari //

Comments (16)

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Jenna 12.9.2017 at 19:50

  Levite sileälle puolelle, paperi ns. alakautta ja juusto ehdottomasti päälle! Sormethan jää ihan lähmään jos vähänkin rasvaisempi leikkele kyseessä 😀

  • Reply Esko Kyrö 13.9.2017 at 21:08

   Muuten hyvä Jenna, mutta paperi yläkautta ja juusto alle…????

 • Reply Heli 12.9.2017 at 20:19

  Levite näkkileivän reikäiselle puolelle (ei silti tarvitse upottaa levitettä joka reikään). Juusto leikkeleen alle ja wc-paperi niin että paperi tulee päälipuolelta ja kyllä käännän niitä …:)

  • Reply Esko Kyrö 13.9.2017 at 21:09

   Muuten sama Heli paitsi näkkärikeissi. Hyvä, käännä ihmeessä!…????

 • Reply Linda 12.9.2017 at 21:05

  Näkkäri voidellaan kotona sileälle puolelle ja kylässä kuoppaiselle, näin taitaa niksi-Pirkkakin opettaa…

  • Reply Esko Kyrö 13.9.2017 at 21:10

   Voihan Niksipirkka…????

 • Reply Petri 12.9.2017 at 21:45

  Levite tasaiselle puolelle ja juusto leikkeleen päälle. Vessapaperissa ihan sama kummin on kunhan sitä vain on.

  • Reply Esko Kyrö 13.9.2017 at 21:11

   Juusto alle Petri. Ja kyllä siinä akuuttitilanteessa ei paperin puolella ole juuri väliä…????

 • Reply Ellis 12.9.2017 at 23:43

  “Kuvien somistus: Esko Sakari” En kestä ???? Hienot on! No, näkkäri voidellaan sileältä puolelta. Juusto laitetaan leikkeleen alle. Koska juuston kuuluu ikäänkuin peittää se leipä. Pienenä mulle oli tärkeää, ettei se juusto myöskään tule kovasti siitä reunojen ylitse, vaan on just sopiva. Mahdoin olla raivostuttava lapsi ????
  Mitä wc-paperiin tulee, niin sillä tavallahan sen kuuluu olla, että paperi tulee ylhäältä. Tsekatkaapa vaikka kaikki eri mieltä olevat esimerkiksi se Lambin rakkausrunopaperi. Ne runot on siinä niin, että kun rullan asettelee tuolla tavoin, teksti on luettavissa.
  Olen puhunut.
  Ei vaan. Joskus sitä tosiaan naureskelee itselleen, kun on niin pinttyneitä tapoja. Asioissa, millä ei lopulta ole yhtään mitään väliä. Leipä tulee syötyä, ja takapuoli pyyhittyä.

  • Reply Esko Kyrö 13.9.2017 at 21:12

   Kyllä Ellis! Kaikki osui ja upposi…????

 • Reply Riina 13.9.2017 at 11:29

  Levite ehdottomasti näkkärin reikäiselle puolelle ja juusto leivän päällimmäiseksi (paitsi sulatejuustoviipaleet leikkeleen alle).Wc-paperin suhteen olen ehdoton,paperi tulee yläkautta.Ja käännän rullat aina paikasta riippumatta juuri näin päin.????Mieheen oon saanut iskostettua tärkeän säännön eli wc-paperia on oltava niin paljon rullassa että sillä voi pyyhkiä isommankin hädän ja jääkaapissa avatussa maitopurkissa maitoa on vähintään se lasillinen jäljellä.Pieniähän asioita nämä on mutta sujuvoittaa ja helpottaa arkea.Vielä kun ne tuoleilla lojuvat vaatteet löytäisi paikkansa ja pöydillä notkuvat lehtikasat kulkeutuisi ulos asti..ja ylipäätään tavarat laitettaisiin omille paikoille.????

  • Reply Esko Kyrö 13.9.2017 at 21:13

   Heippa Riina! Ei osunut, kun paperihomma…Kyllä ne miehetkin ajan kanssa oppii…????✌

 • Reply Lukijatee 13.9.2017 at 20:31

  Voi laitetaan tietysti sille tasaselle puolelle kun se on semmonen jauhonen niin sitten se ei karise pitkin pöytiä.

  Vessapaperi niin että se tulee päältä, koska sillon se painopuoli eli kuvio puoli on oikein päin.

  Ja juusto tulee sen makkaran päälle kun se juuston pala on pienempi kun se makkara.

  • Reply Esko Kyrö 13.9.2017 at 21:14

   Kaikki muut osui paitsi juuston oikeaoppinen asettelu…????

 • Reply Hanna 15.9.2017 at 12:58

  Voi tulee aina näkkärin sileälle puolelle. Joskus laittanut vahingossa väärälle puolelle ja siinä on kauhee homma, et saa sen niistä rei’istä pois.

  Toi nyt on ihan selkee, et wc-paperin kuuluu tulla yläpuolelta eli päältä päin. Jos esim yleisessä vessassa tms huomaan, et on väärin, niin korjaan aina.

  Ja juusto, sori vaan, mut sen kuuluu tulla päälle ????

  Mukavaa viikonloppua!

  • Reply Esko Kyrö 15.9.2017 at 14:00

   Moikka Hanna!
   No, näähän on selkeitä hommia. Lukuunottamatta tuota juustoasiaa…:) Mukavaa viikonloppua!!

  Leave a Reply