Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Noin viikon bileet!

1.9.2017

Edelleen pää hieman pyörällä eilisen illan karnevaaleista. Eilen olin todistamassa ainakin oman elämäni hienointa koripallo-ottelua. Tapahtui Pasilan ihme. Piskuinen ja loistavalla joukkuehengellä varustettu Suomi voitti miljoonamiehiä vilisevän koripallon ehdottoman huippumaan Ranskan jatkoajan jälkeen viimeisten sekuntien ratkaisulla. Se hurmos ja tunnelma oli jotain aivan käsittämätöntä. Katsojia oli paikanpäällä hieman yli kaksitoistatuhatta. Se on täysin ennenkuulumatonta suomalaisessa koripalloilussa. Itse olen kasvanut koripallon parissa ja kyllähän eilinen ilta oli jotain minkä tulee muistamaan vielä pitkään.

Muistan myös hyvin ne ajat, jolloin suomalainen koripallo ei todellakaan ollut kaikkien huulilla. Maaottelut keräsivät juuri ja juuri Vantaan Energia-areenan täyteen ja useimmiten taisteltiin B-divisioonaan putoamisia vastaan. Nykyään taistellaan lajin ehdottomia huippumaita vastaan ja se tuntuu edelleen jotenkin absurdilta. Absurdilta tuntuu myös silmäillä Suomen koripallomaajoukkueen pelaajalistaa. Tuukka Kotti, Helsinki Seagulls, Petteri Koponen, Barcelona, Lauri Markkanen, Chicago Bulls…Suomalainen koripalloilija NBA:ssa. Ei ole ihan jokapäiväinen juttu. Tämä kyseinen Markkanen teki eilen ensimmäisessä miesten Em-ottelussaan 22 pistettä ja käytännössä ratkaisi voiton Suomelle henkilökohtaisella panoksellaan. Aika kylmähermoinen parikymppinen, jolle voi povata melkoisen menestyksellistä, mukavaa ja rahakasta tulevaisuutta.

Juuri tämmöistä hurmosta ja kollektiivisuutta Suomi kaipaa tänne orastavan syksyn keskelle. Ympärillä on vellonut todella kurjia asioita ja Susijengin tarjoama piristysruiske tekee varmasti todella hyvää koko kansakunnallemme. Suomi tunnetaan kovana jääkiekkomaana ja toivottavasti näiden Helsingissä järjestettävien koripallon Em-kisojen jälkeen tunnettaisiin myös entistä kovempana koripallomaana. “Koris on uusi lätkä.” Näin luki erään ystäväni Facebook-statuksessa. Koriksen ei tarvitse olla uusi lätkä, mutta oletettavasti lajin arvostus ja tunnettavuus ihmisten mielissä tulee kohoamaan tuommoisten sensaatiomaisten voittojen jälkeen.

Helsingissä on tarjolla noin viikon bileet, joiden kapellimestarina toimii Susijengi. Osa otteluista taitaa olla loppuunmyytyjä, mutta ainakin eilen lueskelin lehdestä, että joihinkin Susijengin peleihin oli vielä reilusti lippuja jäljellä. Jos mahdollista, niin ostakaa lippu ja menkää aistimaan sitä älytöntä fiilistä. Fiilistä, jota oli viimeksi Helsingissä ja Tampereella tarjolla vuonna 1967.

Susijengi, tarjositte ja varmasti tulette jatkossakin tarjoamaan mahtavia hetkiä!!

-Esko-

Comments (3)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Katja 2.9.2017 at 00:27

  Onneksi hieno tunnelma ja peli-ilo välittyi myös tv:n kautta. ???? Yleisö oli kyllä se kuuluisa kuudes pelaaja. Koko Susijengi on kyllä huippu, mutta jotenkin kiinnitin huomiota Jamar Wilsoniin, vitsi se on nopea. ????

  • Reply Esko Kyrö 2.9.2017 at 08:19

   Varmasti Katja välittyi! Tänään ja sunnuntaina täytyy katsoa matsit telkkarista ja vasta tiistaina hallille…✌???? Susijengi on kova ja kyllä. Wilson on aikamoinen väkkärä.

 • Reply Onhan tämä nyt ihan järjetöntä meininkiä!! | E2O 5.9.2017 at 10:41

  […] minunkin nyt hehkutettava tätä meneillään olevaa aivan hurjaa koripallokarnevaalia. Tästä jo aiemmin kirjoittelin ja onhan tämä nyt ihan järjetöntä meininkiä!! Tämä huuma on hienoa. Tästä huumasta […]

 • Leave a Reply