Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Arvostamiani ihmisiä

3.9.2017

Viime viikolla vietimme koulussamme monialaisten oppimiskokonaisuuksien viikkoa. Eräässä pajassa oli käsittelyssä merkittäviä suomalaisia henkilöitä. Lista oli kattava ja oppilaat tarttuivat hommiinsa kovalla tohinalla. Mannerheim, Minna Parikka, Cheek, Tarja Halonen ym…Eri alojen edustajia, hyvinkin suurella variaatiolla. Paljon löytyy ja on löytynyt osaamista tästä pienestä maasta. Monelle eri alalle. Itse mietiskelin suomalaisia henkilöitä, joiden tekemisiä seuraan hieman tarkemmalla silmällä. Fiksuja, viisaita, rohkeita oman alansa ehdottomia ammattilaisia.

Jari Sinkkonen

Tuo hiekkalaatikkokeskustelujen shamaani. Mies, jonka sanomisista on haettu vinkkejä varmasti useampiin kinkkisiin kasvatuskysymyksiin. Arvostan Sinkkosta, koska hän uskaltaa ravistella niitä perinteisiä kasvatusnormeja ja tarttuu myös aiheisiin, jotka ovat herkkiä ja saavat ihmiset jakamaan niitä ympäri sosiaalista mediaa. Jos Facebookissa tulee eteen artikkeli, jossa on esille Sinkkosen ajatuksia, niin kyllä minäkin sen aina klikkaan auki. Isyydestä hän on kirjoittanut paljon, ja hyvä niin.

Maaret Kallio

En tunne henkilöä lainkaan, mutta pelkästään hänen tekstiensä perusteella muodostuu päähäni mielikuva empaattisesta, sydämmellisestä ja lempeästä naisesta. Hänen lauseitaan olen lainannut kirjoituksissani useamman kerran ja tulen varmasti jatkossakin lainailemaan. Silloin pahimmissa erotuskissa pyöriessäni niin monta kertaa toivoin, että Maaret tulisi viereeni ottaisi kädestä kiinni ja puhuisi sillä rauhoittavalla äänellään. Ei tullut, mutta kirja tuli. Lujasti lempeä on hieno teos, joka herättää kyllä paljon ajatuksia. Hänen viimeisimmästä kolumnistaan jäi päähäni pyörimään seuraava lainaus: “Mitä vähemmän mennyttään on kohdannut, sitä enemmän se ohjaa nykypäivää.”

Martti Hellström

Tämän miehen ajatuksiin tutustuin viime vuonna. Olin ilmoittautunut uutta OPS:ia käsittelevään koulutukseen. Koulutus oli työpäivän jälkeen. Hieman väsytti ja motivaatio ei ollut ihan parhaassa iskussa. Istuin auditorion penkkiin ja aloin mietiskelemään illan lenkkireittejä. Salin eteen asteli harmaantunut herrasmies. Avasi suunsa ja alkoi puhumaan. Nopeasti unohtui väsymykset ja lenkkimietinnät.

Koulutus oli mahtava ja Hellström tempasi tämän opettajan täysin mukaansa. Neljä vuosikymmentä suomalaisen peruskoulun kanssa tekemisissä ollut opetusneuvos on uusi kasvatusalan mentorini. Lueskelin uutta Imagea ja siellä törmäsin tähän herrasmieheen. Parhaillaan hän kirjoittaa myös arvostamani henkilön Saku Tuomisen kanssa kirjaa peruskoulun tulevaisuudesta. Mielenkiinnolla odotan tuota teosta. Hieno mies ja hienoja ammatillisia ajatuksia.

Maria Veitola

Rohkea, suorapuheinen oman tiensä kulkija. Uskaltaa näyttää itsensä juuri sellaisena kuin on. Uupui töissä, antoi sen näkyä. Sai arvostelua. Vastasi todella hyvin ja fiksusti. Ei kai esimiesasemassa olevien ihmisten tarvitse supermiehen tai -naisen pukua päällään kantaa. Inhimillisiä ja aivan tavallisia ihmisiä hekin ovat, kuten me kaikki.

Merkittäviä suomalaisia juuri minulle. Hienoja ajatuksia ja suuntaviivoja.

Tätä listaa täytyy kyllä vielä jatkaa näin Suomen juhlavuoden kunniaksi.

Mukavaa iltaa ja alkavaa viikkoa!!

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen //

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Muffin 3.9.2017 at 22:09

  Uu, Peruskoulun tulevaisuus ei ehkä mua hirveästi tällä hetkellä kosketa, mut Saku Tuomisen ajatukset kiinnostaa. Mä arvostan jotenkin sitä ukkoa, se uskaltaa tuoda julki sen mitä muutkin ajattelee mut ei kehtaa sanoa ☺️

  • Reply Esko Kyrö 3.9.2017 at 23:19

   Myöhäisiltaa Muffin!
   Saku Tuomisen olisi voinut hyvin tuohon listalle laittaa. Arvostan!…:)

 • Reply Pilikku 3.9.2017 at 22:57

  Maaret Kallion ajatuksia luen minäkin mielelläni. Puhuttelevat oivaltavuudellaan.
  Tommy Lindgten ja Anna Perho ovat myös usein asioiden ytimessä. Ja on meillä tosi hienosti ajatteleva presidenttikin tässä maassa. Muutamia mainitakseni.
  Ps:
  “Sydämeen mahtuu vain yksi m..”
  😉

  • Reply Esko Kyrö 3.9.2017 at 23:20

   Kyllä tästä maasta löytyy. Täytynee kirjoittaa useampi tämäntyyppinen postaus. Mukavaa viikkoa Pilikku!!

 • Reply Heli 4.9.2017 at 21:25

  Jari Sinkkonen ehdoton suosikki, vahva ammattitaito ja kyky ajatella boxin ulkopuolelta. Erityisesti poikien puolustaja. Raisa Cacciatoren kirja pelastakaa pojat oli hyvä.

  • Reply Esko Kyrö 4.9.2017 at 22:02

   Kiitos vinkistä Heli! Täytyykin tutustua tuohon kirjaan…

 • Reply Outi 7.9.2017 at 13:07

  Sinkkonen on mun kestosuosikki, siinä on mies, jolla on hyvää asiaa meille kasvattajille.

  • Reply Esko Kyrö 7.9.2017 at 15:13

   Jep!

 • Reply Empaattinen ja hyvä ihminen | E2O 24.10.2017 at 17:45

  […] ja jäsentelee nousseita asioita omaan elämäänsä. Kirjoittelin aiemmin ihmisistä, joita arvostan. Arvostan heidän älykkyytensä, ajatustensa tai jonkun muun  itselleni merkityksellisen asian […]

 • Reply Inhimillinen ja jännittävä kohtaaminen | E2O 22.3.2018 at 18:10

  […] eilen elämässäni hienon kohtaamisen. Tapasin ihailemani ihmisen, Maaret Kallion. Näin olin hänestä aiemmin kirjoittanut.”En tunne henkilöä lainkaan, mutta pelkästään hänen tekstiensä perusteella muodostuu […]

 • Leave a Reply