Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Vuosia, vuosia ja vuosia suomalaisten huulilla

26.10.2017

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Blogimedia ja RAX Buffet

Arki-iltana täytyy ajoittain jaksaa kerätä porukka kasaan ja lähteä vaikkapa syömään. Tällä viikolla pääsimme toteuttamaan ajatusta käytännössä ja suuntasimme kaikkien buffettien isään ja äitiin, eli Raxiin. Voiko maassamme tunnetumpaa “Syö niin paljon, kuin jaksat.”-konseptia olla olemassakaan? Ilta oli todella hauska ja jokainen herrasmies poistui ravintolasta vatsat täynnä ja hymy huulilla. ” Jos vielä yhdet jädet otetaan…” ” Ei se oo, ku vetää vaan…” Uskoisin, että emme ole olleet ainoat ruokailijat, jotka ovat tämäntyyppisiä lausahduksia suustansa päästäneet Raxin kaksikymmentäkolmevuotisen historian aikana.

Ensimmäinen Rax perustettiin vuonna 1994 Jyväskylään ja tämän saaman suosion siivellä vuonna 1995 avautui ravintolat Helsinkiin ja Vaasaan. Nykypäivänä toimipisteitä on jo kaksikymmentäviisi kappaletta. Uskoisin, että aika usealla suomalaisella on jonkinlainen kosketuspinta tähän pizzareunuksen raksahduksen mukaan nimettyyn ravintolakonseptiin. Itse muistan, kun Helsingin Golden Rax aukesi. Oli ennenkuulumatonta, että jossain on ravintola, jossa saat syödä pizzaa niin paljon, kun haluat. Ja huuhdella slicet alas vielä rajattomalla määrällä virvoitusjuomaa.

Useasti matkustimme ystäviemme kanssa Lahdesta Helsinkiin ainoastaan pizzapalojen perässä. Tämänkin voi nyt jo varmasti tunnustaa. Olimme lukioluokkani kanssa tutustumassa Helsingin yliopistoon. Sieltä livistimme lähes välittömästi jylhien patsaiden valvovien silmien alta kohti Forumia ja silloisen Golden Raxin buffettia. Ei sitä silloin voinut tietää, että samainen pizzannälkäinen Pantera-lippispäinen teinipoika valmistuu vuosia myöhemmin kasvatustieteen maisteriksi juuri Helsingin yliopistosta.

Nykypäivänä buffetteja on todella moneen lähtöön. Eri maiden ruokakulttuureihin voit nykyään tutustua, “Syö niin paljon kuin jaksat.”- periaatteella. Hienosti on tämän ideologian yksi esikuvista pysynyt menossa mukana. Peruskattaus on säilynyt vuosia hyvin samantyyppisenä. Ja varmasti tässä piilee myös ravintolan todella pitkä ura Suomen ravintolakartalla. Nykyään  löytyy toki myös vegaanisia vaihtoehtoja ja ruokaa voit halutessasi napata myös mukaasi. Itse olin käynyt Raxissa viimeksi Joensuussa muistaakseni vuonna 2010. Myös muilla seurueemme ukkeleilla oli viime kerrasta kulunut useampia vuosia. Muistelimme omia Rax-kokemuksiamme ja kyllä. Oli todella kiva käydä vuosien jälkeen vetämässä kunnon vanhan koulukunnan pizzaöverit. Hyvin toimi, ja ne itse omin pikkukätösin rakennetut jälkkäripehmikset. AH!!

Muiden seurueemme jäsenten lausahduksia tästä legendaarisesta noutopöydästä:

” Muistan, kun Rax aukesi Lahteen. Oli outoa, kun sai vetää pizzaa ja limua niin paljon kuin jaksaa.”

“Salaattipöytä näytti paljon laajemmalta ja monipuolisemmalta kuin junnuvuosina. (Silloin tosin ei tullut paljon salaattipöydässä edes vierailtua.)”

” Voisikohan sulkemisaikojen tuntumaan järjestää mahdollista hävikkimyyntiä?”

” Jälkkäripehmikset runsaine lisukkeineen oli todella hyvä lisä. Erittäin hyvä…”

Onko Rax tuttu paikka?

-Esko-

// Osa kuvista: Olli Laine//

Comments (5)

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Beada / me.superwoman 26.10.2017 at 21:56

  Jotenkin tuntui jossain vaiheessa että RAXissa taso laski ja siellä käyminen jäi. Monien vuosien jälkeen tuli nyt kuitenkin jälleen kokeiltua – ja olipa ihan positiivinen ylläri 🙂 Kyllä on ihan hintasa väärti buffetti.

  • Reply Esko Kyrö 26.10.2017 at 22:52

   Heippa Beada!
   Enpäs ollut itsekään käynyt vuosiin. Nyt oli kyllä hauska reissu ja vatsat todellakin tuli täyteen!!…:) Kivaa alkavaa viikonloppua!!

 • Reply Heli 27.10.2017 at 09:54

  Joskus tule käytyä, lapsi tykkää enemmän kuin minä. Huippumukavaa iltaa sinulle!!

  • Reply Esko Kyrö 27.10.2017 at 10:46

   Päivää, päivää Heli!
   Jep, varmasti on lapsen makuun. Oletettavasti syntyy myös hienoja pehmistekeleitä. Kiitos, tulee varmasti kiva ilta. ????

 • Reply Linda 27.10.2017 at 23:08

  Tuttu paikka. Olen jopa ollut nuorena tyttönä töissä juurikin siellä legendaarisessa Jyväskylän Raxissa ☺ Eipä ole tullut vuosikausiin käytyä. Pitäisköhän ihan repäistä ja käydä ahtamassa. Eihän se oo ku vetää vaan ???? Hauskaa viikonloppua ja onnea Blog Awards-voittajalle. Oikeaan osoitteeseen meni ????

 • Leave a Reply