Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Luokkaretkimuistoja?

25.5.2018

Eilen vietimme ihan mielettömän mukavan päivän luokkani kanssa Tampereella ja Särkänniemessä. Oli sen kauan odotetun luokkaretken aika. Tänään juuri juttelimme avustajakaverini kanssa ja yhdessä totesimme, jotta arvosana päivälle kirkas kymmenen plus. Pikaisella tiedustelulla myös oppilaat antoivat saman arvosanan ja sehän se on mikä merkitsee eniten, luonnollisesti. Myös lasten eiliset ilmeet ja innostus kertoivat paljon. Siinä eilen erään oppilaan faijan kanssa istuimme pehmiksillä ja juttelimme NHL:n yllätysjoukkueen etenemisestä finaaleihin. Aurinko porotti ja aurinkorasva tuoksui nenään. Koulun ja kodin yhteistyötä, omalla tavallaan.

Särkäniemessä en ollut käynyt vuosiin. Viimeksi varmaankin koripallojoukkueeni kanssa Delfin basket-turnauksen ohessa. Olipa kiva käydä. Ajoittain tuntui, kun olisi ollut ulkomailla. Värikästä ja lämmintä. Täytyy ehdottomasti mennä pikkumimmin kanssa kesällä uudestaan. Tänään töistä kotiin juostessani aloin mietiskelemään luokkaretkimuistojani omilta kouluajoiltani. Olihan niitäkin.

Silloisella ala-asteella retkeilimme Lahdesta Helsinkiin ja yllätys, yllätys Linnanmäelle. Ennen bussimatkaa kotiin söin kaksi pehmistä tai hattaraa ja olihan se vielä Enterpriseen (nykyinen Kehrä) mentävä. Tytöille varmasti piti näyttää. Ei olisi kannattanut, koska paluumatka meni pussi korvissa. Se varmasti jäi myös tytöille mieleen. Yläkoulussa retkeilimme Kouvolaan ja Tykkimäkeen. Muistaakseni vietimme koko reissun pelihallin uumenissa. Iso, pieni, iso, pieni ja KOSH! Yhdeksäänkymmeneenkuuteen markkaan pystyi parhaimmillaan tuplaamaan.

Lukiossa muistan, kun matkustimme tutustumaan Helsingin Yliopistoon. Juuri Forumiin avattu Rax kiinnosti kuitenkin huomattavasti enemmän. Eipä silloin tiennyt, että vuosia myöhemmin tulee saamaan maisterin paperit käteen juuri kyseisestä opinahjosta. Kajaanin opettajankoulutusyksikön syysretki on jäänyt mieleen tuoreimpana muistona. Ruska-aikaan sijoittunut retki Kajaanista Norjaan ja Jäämeren rannikolle oli kyllä reissu jollaista ei varmasti tule ihan heti tehtyä uudestaan. Kevo, Sodankylä ym…Ja ne karut maisemat siellä Pohjois-Norjassa, painuivat kyllä mieleen.

Luokkaretket ovat kyllä mukavia, oppilaana ja opettajana. Onpas nyt tullut naputeltua paljon työhommista. Noh, kohta siihen tuleekin ainakin yhdeksän viikon tauko, ehkä. Mukavaa helteistä viikonloppua!!

Luokkaretkimuistoja?

-Esko-

// Osa kuvista: M.V //

Comments (4)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Nimetön 26.5.2018 at 09:34

  Voi kyllä ennen vanhaan vaan oli luokkaretkiä…
  Ollessani itse ala-asteella, meillä oli akioitunut luokkaretkikohde jokaiselle vuosiluokalle. Viidesluokkalaiset pääsivät Tampereelle, kuudesluokkalaiset Helsinkiin. Ykkösluokka kiersi luokkaretkellä omalla kylällä…
  Pikku hiljaa on kai kotikunnassakin retkirahoja karsittu. Vaikka toisaalta kyllä soisin nuo retket lapsille. Mikään ei edistä tasa-arvoa ikäryhmän kesken niin paljon kuin jaettu huvipuistokokemus. Kun ei kaikilla perheillä ole varaa lapsiaan puistoihin muuten viedä, pääsevät lapset kuitenkin kouluretkillään osallisiksi myös näistä huveista.

  • Reply Esko Kyrö 27.5.2018 at 16:43

   Heippa Nimetön!
   Onneksi niitä on edelleenkin. Ainakin jossain mittakaavassa. Totta, oikeassa olet. Rahankeruu ei ole sitä helpointa hommaa nykypäivänä. Tarjoaa kyllä onnistuessaan elämyksiä, jotka ovat muistoissa pitkälle tulevaisuuteen. Mukavaa viikkoa!!

 • Reply 6tytönäiti 27.5.2018 at 18:32

  Hyvät muistot on jääny luokkaretkistä, ala-asteelle käytiin Tykkimäellä, Lintsillä ja Särkänniemessä nyt ainakin. Parhaimmat muistot jäi kyllä leirikoulusta kutosella. Ekaa kertaa viikko pois kotoa mut hyvinhän se meni ???? Ite mieluusti maksan lasten luokkaretkien kustannukset jotta heillekin jäis kivoja muistoja.On tullu myös kerättyä rahaa myyden keksejä,nameja,kortteja,sukkia,pesuaineita,vessapaperia ym ????Tämä tapa mahdollistaa myös niille lapsille mahdollisuuden reissuun joiden perheillä ei ole syystä tai toisesta varaa kustantaa retkiä. Vaatii kyllä luokan vanhemmilta intoa ja pitkää pinnaa ???? Niin ja kaappitilaa kaikelle mitä ostaa itelleen että saa lapsen retkikassaa kartoitettua ????

  • Reply Esko Kyrö 29.5.2018 at 22:13

   Heippahei!
   Onpa kiva kuulla, että sinulle on jäänyt paljon muistoja retkistä. Onhan se kutonen aina spesiaali. Alakoulutaival päätökseen…???? Kyllä, vanhempien aktiivinen rooli on ensiarvoisen tärkeää. Aurinkoa!!

  Leave a Reply