Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, ,

Sinkkumatkailu avartaa, not!!

16.10.2018

Lahjakortti kylpylään saatu Holiday Clubin kanssa tekemästäni yhteistyöstä.

Makailen kylpylähotellin sängyllä ja naputtelen tätä kirjoitusta. Sain taannoin Holiday Clubin- kamppiksen yhteydessä kahden yön lahjakortin heidän kylpylöihinsä. Sehän olikin jo menossa vanhaksi, joten vielä kerkesin sen tähän syyslomalle hyödyntää. Ensimmäisen yön viettelen täällä yksin ja huomenna saapuu pikkuheppu mukaan touhuihin. Itseasiassa olen juuri nyt elämäni ensimmäistä kertaa yksin hotellissa yötä. Rakastan hotelleja, mutta onhan tämä soolona hieman erilaista.

Sinkkumiehenä en ole vielä kertaakaan käynyt yksin elokuvissa, en konserteissa, en iltaoluella, en urheilutapahtumissa, enkä varsinkaan yhden yön kylpylälomalla. En, koska tunnen itseni ja tiedän etten yksinkertaisesti viihdy soolomiehenä mainitsemissani paikoissa. Tunnen useita ihmisiä, jotka nauttivat matkustamisesta yksin. He usein sanovatkin minulle, että lähde ihmeessä yksin reissuun. Lepäilet, luet kirjoja ja nautit hyvästä ruoasta. Ei vain ole yhtään minun juttuni. Hyvä oli lähteä Tampereelle asti testaamaan ja jo näillä näytöillä voin todeta, että ei tämä oikein lähde.

Tuossa kävin äsken syömässä alakerran ravintolassa. Oli oikein maukasta ruokaa, mutta itse ruokailuhetki oli jotensakin vaivaannuttava. Koko ajan oli semmoinen olo, että jotain pitäisi tehdä. Jotain puuttuu. Alkupalaleivät olivat aivan mielettömän hyviä, suorastaan suussasulavia. Teki mieli jakaa tuo fiilis jonkun kanssa. Noh, jaoin sen hetken Instastoriesissa. Söin nopeasti ja siirryin takaisin hienoon kymmenennen kerroksen huoneeseeni. Puitteet ovat kunnossa, mutta jotain puuttuu. Varmasti se on taito osata nauttia yksinolosta. Osaan olla yksin, mutten ole koskaan oppinut nauttimaan siitä, ainakaan vielä.

Juttelin ajaessani tänne hyvän ystäväni kanssa. Hän elää keskellä tiivistä lapsiperhearkea. Unet ovat jääneet hyvin vähälle ja teki mieleni hänelle sanoa, että mene sinä huoneeseeni Tampereelle. Nauti niistä valkoisista lakanoista, hierovista kylvyistä ja pitkistä yöunista. Minä saan olla ihan riittävästä olla keskenäni ja nukkua katkeamattomia yöunia. Tuntuu jotenkin väärältä köllötellä täällä pehmeällä sängyllä kylpytakki päällä ja katsella ikkunasta järvelle piirtyvää auringonlaskua, kuitenkaan nauttimatta siitä ihan täysillä. Elämäntilanteita on niin erilaisia.

Tästä nyt ei ollut tarkoitus kirjoittaa mitään itkuvirttä tai seuranhakuilmoitusta. Lähinnä kertoa ensituntemuksiani soolomatkailusta. Niinkin pitkälle lähdin kuin Tampereelle. Onneksi en lähtenyt suoraan kokeilemaan muutaman kuukauden Aasian kiertueelle. Tunnen itseni. En tästä osaa nauttia vaikka varmasti hyvää tekeekin mennä välillä sinne omalle epämukavuusalueelle. Oppisikohan harjoittelemalla? Onneksi huomenna hyppää pikkusankari menoon mukaan. Huone täyttyy touhuilla, leikellä ja hauskoilla tarinoilla. Siitä minä nautin.

-Esko-

Comments (18)

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Sanna 16.10.2018 at 23:11

  Soolomatkailua Tampereella, olipas ihana & aito postaus.
  Kävin sen vielä illan päätteeksi lukemassa ja hymyillen menen nukkumaan.
  Kiitos siitä*

  • Reply Esko 16.10.2018 at 23:22

   Iltaa Sanna!
   Kyllä, oikein Tampereella asti. Varsinaisen rohkea ja suuri seikkailu…:) Ole hyvä!! Kiva jos piristi.

 • Reply Kimmo 17.10.2018 at 00:38

  Kokeile joskus käydä elokuvissa yksin, voin nimittäin suositella. Elokuvaan pystyy syventymään aivan toisella tavalla. Tässä vielä pari vinkkiä elokuvista jotka kannattaa käydä katsomassa, esimerkiksi yksin. Hölmö Nuori Sydän (https://www.finnkino.fi/event/302748/title/hölmö_nuori_sydän/), ehdottomasti vuoden kovin kotimainen! ja toisena suositeltavana elokuvana First Man – Ensimmäisenä kuussa (https://www.finnkino.fi/event/302659/title/ensimmäisenä_kuussa/) Aivan huikea kertomus ensimmäisestä kuulennosta.

  Ja onhan teattereihin tulossa vielä mm. Markku Pölösen Oma maa (https://www.finnkino.fi/event/302750/title/oma_maa/) joka myös on äärimmäisen hieno elokuva.

  • Reply Esko 17.10.2018 at 07:15

   Huomenta Kimmo!
   Tässäpä nyt laitoit kotimaisen elokuvan ystävälle kaksi oivaa vinkkausta. Molemmista olenkin kyllä kuullut, mutten vielä teatteriin asti ole päässyt, seurassa, enkä varsinkaan yksin…???? Täytynee ottaa tämä seuraavaksi tavoitteeksi. Mukavaa päivää!!…

 • Reply Maria 17.10.2018 at 01:25

  Rohkee veto Esko! ????

  Olen itse ollut nyt reilun 2 vuotta sinkkuna (pieniä tapailuja lukuunottamatta) enkä ole “uskaltautunut” yksin yönylimatkailemaan. Päivän reissuja yksin olen heittänyt mutta yönylireissu tuntuisi siltä että kaikki tuijottaisivat ja otsassa olisi L.
  Tiedostan toki että tämä harhaluulo on vain omassa pienessä päässäni ja pitäisi vain rohkeasti astua epämukavuusalueelle.

  Leppoisaa Tamperoinnin jatkoa!

  • Reply Esko 17.10.2018 at 07:18

   Huomenta Maria!
   Rohkea ja suuri seikkailija Tampereella…???? Hyvä oli tätäkin kokeilla ja todeta, että vaatinee hieman harjoitusta tämä homma. Tiedostan niin tuon L:n otsassa. Korostuu esim. ruokailutilanteissa. Kannattaa kuitenkin kokeilla. Eihän sitä tiedä mimmoinen soolomatkustaja sinustakin kuoriutuu.
   Kiitos, hyvä tästä tulee!…☀☀????????

 • Reply Katja 17.10.2018 at 15:24

  Se on varmaan juuri elämäntilanteesta kiinni. Itse olin aivan haltioissani pari viikkoa sitten ollessani pari yötä yksin hotellissa. Mutta ehkä kylpylässä lilliminen on sitten sellaista, mikä ei niin yksin huvita. Ravintolassakin tykkään syödä yksin, törkeästi luen kirjaa jos joskus yksin satun ruokailemaan. Ja leffassa kävin yksin esikoista viimeisilläni odottaessa. Sittemmin olen käynyt monesti, kun miehen kanssa ei pääse, ei ole lapsenvahteja, kauheasti ei ole kavereita ja ne pari eivät ehdi kun on ne ruuhkavuodet jajaja. Pääsee itse valitsemaan leffan ja ei tarvitse jakaa karkkipussia. Hahaa! 😀

  Toivottavasti reissussa oli hyvääkin ja kivaa kun sait neidin seuraksi, ihanan sosiaalinen tyttö. Oli kivaa tavata, mukavaa syysloman jatkoa!

  • Reply Esko 17.10.2018 at 17:29

   Heippa Katja!
   Oli hienoisen yllättävä allaskohtaaminen…???? Tosi kiva oli nähdä. Nyt tämä reissu iloksi muuttui. Itseasiassa juuri ollaan lähdössä uintireissulle numero kaksi.
   Ymmärrän täysin tuon sinun haltioissaolemisesi. Se on varmaankin juuri se elämäntilanne…Ei tarvitse jakaa irtokarkkeja ja varsinkaan laittaa niitä toisen “pahoja” valintoja omaan pussiinsa…???????? Kivaa iltaa ja terveisiä teidän uimapedoille.

 • Reply Heli 17.10.2018 at 15:45

  Minä taas oon tehnyt kaikkea mahdollista yksinkin paitsi matkustanut ulkomaille, muuten voisin mennä sinnekin yksin mutta ehkä ainakin ajatuksen tasolla tulee hieman turvaton olo. Esim. elokuvissahan ei muutenkaan juuri jutella???? ja harvoin ystävät pääsee silloin kuin itse jos haluaa vaikka samalle illalle lähteä. Ei minulla toki mitään ole hyvää seuraakaan vastaan ????

  • Reply Esko 17.10.2018 at 17:26

   Heippa Heli!
   Itse olen enemmän seuraihmisiä ja ehkäpä nämä asiat ovat itselläkin enemmän siellä turvattoman ajatuksen tasolla. Ei minua kyllä ihan tuosta vaan yksin saisi ulkomaille lähtemään. Saapa nähdä muuttuuko joskus mieleni…???? Kivaa päivää!!

 • Reply Maria 18.10.2018 at 14:24

  Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta! Ensimmäistä kertaa kommentoin.
  Mielestäni kylpyläloma ei ole paras tapa kokeilla soolomatkailua. Yleensähän kylpylöissä on pariskuntia tai perheitä.

  Itse olen aina ollut enemmän tai vähemmän oman tieni kulkija. Muutin yksin ulkomaille asumaan 18-vuotiaana ja sen jälkeen olen asunut yksin myös kahdessa muussa maassa. Matkusteltua on tullut yli kuudestakymmenessä maassa, suurimmassa osassa yksin. Jos en olisi alkanut tekemään asoita yksin, olisi monet asiat jääneet kokematta. Monet matkakohteistani ovat sellaisia, etten olisi saanut ketään mukaan vaikka olisin kysynyt kaikki kaverit mukaan
  (Honduras, Intia, Libanon, Pakistan ym.).

  En tiedä, voisitko kuvitella yöpyväsi hostellissa? Olen tutustunut moniin ihmisiin
  hostelleissa ja olemme jopa tehneet yhteisiä matkoja jälkeenpäin. Couchsurfing on myös hyvä sovellus jos matkustaa yksin. En olisi tutustunut näihin moniin ystäviin maailmalla, jos en olisi ollut matkalla yksin .

  Suomessa yksinäisyys korostuu, koska täällä ei noin vaan tulla juttelemaan tuntemattomille. Monissa maissa asia on toisin, minut on jopa samassa junassa matkustanut perhe kutsunut luokseen useammaksi päiväksi ja näin sain unohtumattoman kokemuksen.

  Täytyy kuitenkin lisätä, että olen tarkkailija-
  luonne sekä väsyn, jos olen isossa porukassa.
  Lienet olevan vastakohtani tässä asiassa.

  Olen toki matkustanut myös ystävien seurassa sekä entisten poikaystävien kanssa.

  Sanoisin, että soolomatkailu on sekä asenne- että luonnekysymys! Sitä pitää myös harjoitella. Kyllä minuakin aluksi jännitti.

  Ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa matkustaa ja hyvä niin! Nyt ainakin kokeilit soolomatkailua : )!

  • Reply Esko 21.10.2018 at 20:39

   Heippa Maria!
   Kiitos kattavasta viestistäsi! Sinä olet kyllä melkoinen matkaaja. Itselläni tuo hieman rajoittuneempaa. Olemme kyllä hieman vastakohtia, rakastan olla seurassa ja tämä varmasti yksi syy, miksei yksinmatkailu ehkä ole ihan minun juttuni. No, nyt on kokeiltu. Yksi yö Tanpereella…???? Ihanaa viikkoa!!

 • Reply Mie 18.10.2018 at 17:07

  Voih…. täällä keskellä vauvavuotta ja lapsiperhearkea luen reissustasi kiroten 😀 Tällä hetkellä tekisin melkein mitä vain että pääsisi yksin viettämään hotelliyötä. Tai lähdetään nyt siitä että pääsisi yksin edes vessaan 😀

  • Reply Esko 21.10.2018 at 20:40

   Mie! Tunnistan siun viestisi…???????? Tsemppiä ja kaikkea hyvääää!!!

 • Reply Merja 81 21.10.2018 at 18:56

  Joudun/saan matkustaa paljon työn takia ja yritän valita jonkun kivan yksityisen hotellin ketjujen maailmasta.
  Puhelin äänettömälle,lämmin suihku, pehmeä kylpytakki päälle,hyviä irtokarkkeja kasa ja hömppää tvstä 🙂
  Yksin en edes viitsi enään lähteä ulos syömään, koska se vain on niin tylsää, joten keskityn vain olemiseen ja rauhoittumiseen.Yksinoleminen hiljaa on oma harrastuksensa tämän hektisen työ/sosiaalisen elämän keskellä

 • Reply Tätio 23.10.2018 at 13:02

  Mä oon käynyt yksin leffassa. Mielenkiintoinen kokemus.

  Mutta muut on kokematta. Voisin kyllä lähteä yksin esim. Tallinnaan kun osaan siellä kulkea mutta lentokentät on kauhistus.. Liikaa liikkuvia osia.

  • Reply Esko 23.10.2018 at 21:40

   Tallinnaan vaan!!…????????

 • Reply Määmatkaa ja hammaslankatansseja – E2O 27.12.2018 at 20:16

  […] Määmatka= Reissaaminen yksin. Olen muuten tehnyt yhden määmatkan kylpylään. […]

 • Leave a Reply