Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Vihaaminen on h######n raskasta!!

21.10.2018

Vierailimme viikonloppuna I love me- messuilla Helsingin Messukeskusessa. Sosiaalisen median ja yleisen tungoksen perusteella paikalla kävi aika moni muukin. Vessajonoja mittaillessa totesin, että meitä miehiä taisi olla hienoisesti vähemmän liikkeellä kyseisillä messuilla. Hyvinvointi on asia, joka näemmä saa ihmiset innostumaan. Tarjolla oli jos jonkinmoista tasapainolautaa ja jäsenkorjaajaa. Siinäpä kierrellessä ja kaarrellessa aloin miettimään mitä hyvinvointi merkitsee juurikin minulle. Onko se niitä kookosvesiä, tunnekiviä ja raakasuklaita? Ei, ei todellakaan ole.

Hyvinvointi on minulle todella kokonaisvaltainen käsite. Ja kaikki lähtee oman mielen hyvinvoinnista. Jos mieli on musta ja ympärillä avautuva maailma vain harmaata massaa, ei siinä kombuchat ja hienot Instagram-kuvat ruskaluonnosta ihan hirveästi lämmitä. Itse vaeltelin lähielämässäni kauan pääosin siellä harmaalla alueella. Olisin tuolloin osallistunut paljon mielummin Who i am? -mielentasapainomessuille. Ensimmäistä kertaa elämäni aikana eteeni tulleet suruisat asiat pakottivat minut tutustumaan kunnolla omaan itseeni.

Kuka minä olen? Mitä muuta minä olen kuin naurava ydinperheen isä ja rento luokanopettaja? Miksi en osaa enää iloita juuri mistään? Nautin vihersmoothieta mielummin aamupalaksi ahdistuslääkkeen ja pähkinöitä. Olin fyysisesti erittäin hyvässä kunnossa, mutta mieli oli täysin sekaisin. Ensimmäistä kertaa oli kohdattava avoimesti oma itsensä. Nähdä itsensä täysin riisuttuna ja heikkona. Kotonani ei ole koskaan ollut kovinkaan avoin keskustelukulttuuri ja ne vaikeat asiat on pyyhkäisty vain mattojen alle. Onneksi niitä on näin aikuisiällä voinut vielä poimia sieltä pois ja miettiä asioiden syy-seuraussuhteita.

Aika tekee ihmeitä ja kyllähän siihen aikaa on mennyt, että voi todeta voivansa kokonaisvaltaisesti hyvin. Itselleni tärkein asia oman iloisuuden ja mielen tasapainon löytymisessä oli vihakierteen katkaiseminen. Vihasin, vihasin, vihasin. Vihani ei henkilöitynyt, vihani ei kohdistunut. Vihasin omaa elämäntilannettani. En voinut ymmärtää, että minä olen sinkku etä-isä. Eihän minulle Esko Sakarille nyt näin voi käydä. Kyllä voi ja tämä on nyt sinun ainutkertainen elämäsi. Nauti siitä ja anna läheisille ihmisille ympärilläsi myös lupa nauttia kokonaisvaltaisesti hyvinvoivasta, iloisesta ja rennosta luokanopettajamiehestä.

Kirjoitukseni häpeästä oli myös itselleni todella tärkeä. Sen ulostuominen ja omassa päässä pyörittely oli myös avartava juttu. Ei omaa elämää voi eikä tarvitse hävetä. Näin jälkikäteen voi katsoa jo hieman kauempaa sitä omaa harmautta. Ei asia tule koskaan suoranaisesti naurattamaan, mutta mustan huumorin ystävänä sille voi jo hieman hymähdellä. Tuolle ajanjaksolle mahtui kyllä niin paljon tragikoomisia hetkiä, että huhheijjaa. Terapeutin ohjeistamat hengitysharjoitukset (seitsemän sisään ja yksitoista ulos) ahdistuksen purkamiseksi moottoritien pysähdyspaikalla, syvälliset eropurkautumiset tuntemattoman yläkerran naapurin kanssa (olisi voinut jättää tekemättä). Uuden tapailukumppanin kanssa kesken elokuvan siirtymiset yksin makuuhuoneeseen tuijottelemaan kattoa ym. Kas kummaa, kun jäi vain tapailuasteelle. Vihaaminen on h#####n raskasta. Ei jaksa, ei.

Iloa sunnuntaihin! Syönpäs iltapalaksi messuilta saatuja Fitness-muroja.

-Esko-

P.S. Toimiiko teillä blogini normaalisti?

// Kuvat: Amanda Aho //

Comments (16)

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Tätio 21.10.2018 at 20:25

  Kyllä toimii normaalisti blogisi.

  Hyviä ajatuksia..

  • Reply Esko 21.10.2018 at 20:41

   Kiitos O!…????????
   Hyvä kuulla, koska jossain ollut hienoisia ongelmia. Toivottavasti ovat vain hienoisia…

 • Reply Heli 21.10.2018 at 21:18

  Voi että..se että voit kokonaisvaltaisesti hyvin, on tosi hieno asia ja on se kivaa kun on välillä vaan semmoisia tavallisia arjen ongelmia, tokihan on päiviä kun menee kaikki päin p…ä mutta ne menee ohi eikä jää kummalliseksi möykyksi sisimpään ???? olipas herkkä elokuva kaveri sulla… ???? mukavaa viikkoa, jotku lomailee ????

  • Reply Esko 21.10.2018 at 21:24

   Iltoja Heli!
   Joo, kyllähän vastoinkäymisiä aina ajoittain tulee, mutta peruspaketti alkaa olla melkoisen balanssissa. Hyvä niin…Niin, jotkut lomailee. Jotkut palailee huomenissa töihin. ☀☀

 • Reply RH 22.10.2018 at 07:03

  Olipas hyvä kirjoitus ja ajatuksia herättävää pohdintaa! 🙂

  • Reply Esko 22.10.2018 at 08:08

   Kiitos RH…???????? Mukavaa päivää!

 • Reply Bebeleivos 22.10.2018 at 13:26

  Ajatuksia herättävä kirjoitus. Vihaaminen syö itseä sisältä päin, eikä katkeruus auta eteenpäin menemisessä. Kuitenkin monet asiat suututtavat, ja ihmiset ehkä tarvitsevatkin sen hetken kun saa olla vihainen ja katkera. Kuitenkin kohtuudella. Lopulta asian hyväksyminen ja eteenpäin meneminen lisää hyvinvointia, vaikka sen saavuttaminen onkin kovan työn takana monesti. Toivottavasti nykyään enemmän naurattaa kuin vihastuttaa❤

  • Reply Esko 22.10.2018 at 21:35

   Naurattaa kyllä…paljonkin. Vähän tuo blogiongelma taas hiertää, mutta kuntoon se varmasti taas tulee. On tultava…???? Ja siis hyvä sitä oli ottaa totaalisukellus. Nyt sitä on aika vahva ukkeli tai näin ainakin luulen olevani…Mukavaa viikkoa!!

   • Reply Bebeleivos 22.10.2018 at 22:27

    Johan on kumma. Onkohan muilla bloggaajilla ollu samoja ongelmia?????
    Ja se mikä ei tapa niin vahvistaa, vai miten se menikään????

    • Reply Esko 22.10.2018 at 22:44

     No, todella kumma…???? En ole kyllä kuullut näin pitkistä ongelmista…Nyt en enää pääse itsekään omaan blogiini…aaaaah!!!

 • Reply Hensu 22.10.2018 at 16:13

  Pääsivulle kun yritti mennä heitti jonnekin kanadalaiselle nettiapteekin viagrasivustolle että ei toi normaalisti. Tosta ig linkistä kun meni niin tuli oikeelle sivulle. Googlen kautta ei toiminu ja heitti tolle ihmesivustolle.

  • Reply Esko 22.10.2018 at 21:32

   Heippa Hensu!
   Joo, on nyt hankala tämä homma. Suorat linkit toimivat, vaan Googlen ym kautta ongelmat tulevat. Eikö o parempaa tekemistä, kun meikän viatonta blogia piinata…???????? Kyllä tämä vielä hyväksi muuttuu…☀☀ Kivaa viikkoa!!

 • Reply Jenn 22.10.2018 at 21:20

  Ventolinia taas kaupataan sun nimissä ????

  • Reply Esko 22.10.2018 at 21:30

   Heippa Jenn!
   Kyllä on nyt joku ottanut oikein elämäntehtäväkseen blogini tuhoamisen. Vaan eipä lannistuta, ei!! Kyllä tämä vielä hyväksi kääntyy, pakko! Kivaa viikkoa…????????????????

 • Reply Sanna 22.10.2018 at 21:34

  Jeps jostain syystä Firefoxin kautta menee Ventolin sivustolle.
  Selaimessa Safari toimii hyvin ja ig:n kautta workkii.
  Kiittti hyvästä blogiasta! Näitä on aina ilo lukea (:

  • Reply Esko 22.10.2018 at 22:02

   Kiva kuulla, että edes jostain pääsee. Ihan maailman erikoisin juttu. Sitkeässä on Ventolinet, prkl!!! Ja onpa kiva, jotta tykkäät. Minähän en näistä jutuista lannistu. Kirjoittaminen se vaan jatkuu…???????? Mukavaa viikkoa!!!

  Leave a Reply