Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Oudohko tapa toivottaa hyvät joulut

23.12.2018

Serkkupoikani jakeli Suomen Kuvalehden kolumnissaan vielä viimeisiä aineettomia joululahjavinkkejä. Numero yksi oli paini. ”Lupaa isoäidille kunnon kreikkalaisroomalaiset väännöt. Tekee hyvää nivelille, selälle ja mielenterveydelle. Tunnin nuhjuamisen jälkeen maistuvat kahvi ja täytetty ruisleipä urheilutalon kahviossa. Kotona voitte etsiä videotoistopalveluista Pertti Ukkolan ja Petra Ollin kultamitalitaistoja.”

Siinäpä sitä olisi hyvä lahjavinkki ja eräs herrasmies oli tämän ehdotuksen jo lisännyt lahjalistalleen. Yritti haastaa tatamille minua, tuntematonta kanssamatkustajaa. Matkustin menneellä viikolla metrolla sukulaistemme jouluillalliselle. Hyppäsin kyytiin iltapäivällä, keskustellen samalla tyttäreni kanssa puhelimessa. Puhuin hiljaisella äänellä ja jäin seisoskelemaan ovien edessä olevaan ”syvennykseen”. Aivan yhtäkkiä ja yllättäen tapahtui jotain, mitä ei ole koskaan elämässäni vielä käynyt ja hyvä niin.

Siististi pukeutunut ukkeli oli yhtäkkiä edessäni, kuin kirkkaus tyhjältä taivaalta. Saapui viereeni ja tönäisi minua hyvinkin uhmakkaasti. En oikein tiennyt miten toimia. Päätin vain jatkaa keskustelua F:n kanssa puhelimessa ja poistua tilanteesta metrovaunun toiseen päähän. En noteerannut tätä ehkäpä muutamalla terästetyllä glögillä varustettua aineettoman joululahjan antajaa juuri millään tavalla. Sinne hän jäi seisoskelemaan ja teki vielä muutamia ilmapotkuja minua tuijotellen. Poistuin Hakaniemessa metrosta ja mietin, että toivottavasti tällekin hepulle laskeutuisi joulurauha ja hänelläkin olisi läheisiä, joiden kanssa tätä juhlaa viettää. Oudohko tapa toivottaa hyvät joulut.

Ja, jotta tämä joulunalusaika alkaisi mahdollisimman erikoisesti. Tapahtuipa tässä vielä toinenkin kummallinen jouluntoivotus. Ajelin Helsinki-Tampere moottoritietä musiikkia kuunnellen. Ja taas kuin kirkkaus tyhjältä taivaalta ohituskaistalle ilmestyi auto. Hidasti nopeuteni kanssa samoille lukemille. Kurkkasin viereeni ja sielläkin joku ehkäpä kiireinen herrasmies katsoi minua ja alkoi puimaan nyrkkiään. Ihmettelin, jotta onpahan nyt uhmakkaita joulunviettäjiä liikenteessä. Jatkoin ajamista ja toivon, että myös tälläkin ukkelilla olisi rauhaisa ja lämmin joulu. Oudohko tapa toivottaa hyvät joulut.

Tänne on vanhemmillemme joulurauha laskeutunut. Ukko Ylijumalakin viritti luonnon lähes täydelliseen loistoon. Mielikin on siihen jo virittynyt. Nyt nautitaan, ah! Lahti, Suomen Lappi ilman poroja.

-Esko-

Comments (8)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply HmL 23.12.2018 at 13:07

  Tulee aina kylmätväreet kun niin kauniisti kirjoitat minullekin niin rakkaasta Lahesta ♥️

  • Reply Esko 23.12.2018 at 18:39

   Kiitos, kivasta viestistä! Ja oikein hyvää joulua tänne Lahteen! 🤶🏻

 • Reply Tätio 23.12.2018 at 13:25

  Hyvää joulua!

  • Reply Esko 23.12.2018 at 18:38

   Hyvääää joulua teillekin! 🤶🏻❄

 • Reply Jankkuliini 23.12.2018 at 22:20

  Komppaan HML:ää. Havahduin joskus, että vaikka oon asunut lapsuuttani teiniksi asti Lahessa, niin en ole koskaan viettänyt joulua siellä. Sukulaisjoulut Etelä-Savossa oli se joulunviettojuttu meillä silloin.
  Ihanaa ja lystiä joulua aidossa Lahessa!

  • Reply Esko 24.12.2018 at 10:07

   Kiitos samoin sinulle Jankkuliini!! Oikein hyvää joulua!! 🙂

 • Reply Outi 24.12.2018 at 00:22

  No olipahan erikoisia kohtaamisia.
  Ihanaa joulunaikaa sinulle Esko 🌲☃️

  • Reply Esko 24.12.2018 at 10:07

   Oikein ihanaa joulua teille Outi. Nauttikaa!! 🙂

  Leave a Reply