Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Itsevarmuus on seksikästä

16.1.2019

Viime lauantaina olin vieraana Radio Suomen suorassa lähetyksessä. Oli todella mukava tapa aloittaa aurinkoinen päivä. Tämän blogin kautta on saanut mahdollisuuksia tehdä asioita, jotka tuovat hyvää vaihtelua arkeen. Telkkarissa ja radiossa on aina mielekästä ja mitäköhän sitä seuraavaksi keksisi? Tuon alan ihmiset, joihin olen törmännyt ovat olleet oikein ystävällisiä, rentoja ja oman alansa ehdottomia ammattilaisia. Niin myös lauantainen haastattelijani, joka laittoi kyllä pojan aika ajoin tiukille ja haastoi juuri sopivasti miettimään. Ongelmahan näissä suorissa lähetyksissä on se, ettei hirveän pitkään mietiskelyyn ole varaa. Selvisin kuitenkin hyvin, ainakin omasta mielestäni.

Yksi asia, jonka huomasin oli oman itseni vähättely. Tämän huomasi myös haastattelijani. Varmasti neljä kertaa vaivautuneena takeltelin, että enhän minä nyt, en minä, en minä ole mikään upea, saatika sitten villi. Itsensä korostaminen ja kehuminen on todella vaikeaa. Mistä se johtuu? Vaatimattomuus kaunistaa on totuttu sanomaan. Varmasti tiettyyn pisteeseen on näin, mutta miksi minun oli kaikista vaikein vastata kysymykseen. Miksi sinä olet upea mies? 

Tai miksi aina jonkun kehuessa esimerkiksi uutta takkia vastaus on usein. Noh, ei tämä nyt niin kummoinen ole. Alesta sain halvalla. Tai ystäväsi maistaessa tekemääsi jauhelihakastiketta hän tykkääkin siitä ja jopa kehaisee herkulliseksi. Noh, ihan peruskastike. Halvimpaan kermaan tein, neliprosenttiseen. Itsensä kehuminen tai omien vahvuuksien korostaminen menee niin lähellä ylimielisyydeksi mieltämistä. Raja on hiuksenhieno. Keskusteltuani aiheesta kahden naispuolisen ystäväni kanssa he molemmat sanoivat, että on jopa negatiivista jos mies jatkuvasti korostaa omia vahvuuksiaan ja tuo esille saavutuksiaan. Oikeanlailla kannettu itsevarmuus on kuitenkin seksikästä. 

Kuinka voi sitten vastata kysymykseen miksi olen upea mies kuulostamatta ylimieliseltä? Kuinka voi vastata tuohon kysymykseen olemalla juuri oikealla tavalla itsevarma ja hitusen vaatimaton? Kokeillaanpas nyt uudestaan kirjoittamalla. Esko, miksi sinä olet upea ja villi mies? Noh, ei minusta nyt villiä ainakaan siellä makuukammarissa saa…Väärin, uusi yritys. Sanan villi voi mieltää hyvin monella eri tavalla. Olen villi mies, koska saan usein villejä ideoita ja niitä pyrin myös toteuttamaan. Mies, villillä mielikuvituksella. Upea mies. Omalla tavallaan kaikki ovat upeita miehiä. Tämä upea mies pyrkii suhtautumaan elämään upeana mahdollisuutena, joka tulee käyttää tehden asioita, jotka tuottavat upeita kokemuksia sitä elävälle upealle miehelle. Joka on upeasti onnistunut pitämään itsensä upeassa kunnossa ja hankkimaan elämäänsä upean lapsen, upean ystäväpiirin, upean korkeakoulututkinnon ja upean omistusasunnon. 

Haastattelussa taisin sanoa pitkien takeltelujeni jälkeen lyhyesti: ”Olen h#####n hyvä jätkä.”

Kaikki tyylillään!

-Esko-

Comments (0)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply