Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Perjantain vanhat: Viisarit, värähtää tarvittaessa

1.2.2019

Ensi viikolle on varattu autohuolto, joten perjantain vanhaksi sopii tämä kirjoitus oikein passelisti.

//// Usein puhutaan, että lemmikit ovat omistajiensa näköisiä. Olen kuullut myös puhuttavan, että ihmisten kulkuneuvot muistuttavat kuljettajiaan. Hurjapäille hieman enemmän hevosvoimia ja rauhallisimmille riittää tasainen ja varma kyyti. Hepat tarkoittavat näille ihmisille jotain ihan muuta. Itseänikin kiinnostaa enemmän ne aitauksesta löytyvät. Tämän olen sanonut jo aiemminkin: Nykyinen autoni muistuttaa kuljettajaansa. Ulkoa hyvin erikoinen, mutta sisältä kaunis. Autoni onkin ollut lähiaikoina ahkerassa käytössä, vähän liiankin.

Uudessa asunnossani on autopaikka noin metrin päässä ulko-ovestani. Siinä on hyviä ja myös huonoja puolia. On liian suuri kiusaus hypätä aina autonrattiin ja siirtyä sillä joka paikkaan. Edellisessä asunnossa asuessani en käyttänyt autoa juuri muuhun kuin työmatkoihin, F:n noutamiseen ja viemiseen päiväkodista sekä mummolareissuihin. Nyt on jopa noloa myöntää. Käytän autoani enemmän kuin julkisia kulkuneuvoja. Tähän on tasan yksi syy. Laiskuus ja helppous. Kevään saapuessa tähän on saatava muutos. Jätettävä Juke pihaan ja hypättävä pyörän selkään.

Autoahan tulee käyttää ajoittain määräaikaishuolloissa. Tässäpä pohdiskelin, jos käyttäisin itseni näillä kilometreillä määräaikaishuollossa. Todennäköisesti katsastaja antaisi seuraavia arvoita:

 • NIVELET JA JOUSITUS: Vaatii säännöllistä huoltoa. Alastaivutuksessa kilometrejään huonompi tulos. Ei mene sormet lattiaan. Noin kerran kahdessa kuukaudessa vartalo kaartuu vahvasti sivulle sekä ajoneuvon liikkuminen hyvin vaivalloista ja jopa koomisen näköistä. Oikean jalan akillesjänne operoitu kunnallisessa terveydenhuollossa vuonna 2011. Leima löytyy.
 • PISSAPOIKA: Suihku hieman heikentynyt ja tyhjentämistarve tihentynyt. Tutkittu työterveyshuollossa vuonna 2016. Kilometreihin liittyvää normaalia toimintaa.
 • ETULASI: Vuonna 2016 tuulilasiin tuli todella kova isku, joka jätti jäljen. Iskemä lähti leviämään todella nopeasti. Leviäminen saatiin pysäytettyä ja iskemä porattiin ammattilaisen toimesta. Haitta enää kosmeettinen eikä haittaa näkyvyyttä.
 • JARRUT: Jäi hieman jumittamaan paikalleen. Jarrupaloissa väliaikainen toimintahäiriö. Pyörät eivät oikein pyörähtäneet eteenpäin. Jarrupalat vaihdettu ja pyörät rullaavat eteenpäin. Ei ole enää vanhoja paloja jarruttelemassa.
 •  VALOT: Molemmissa etuvaloissa näkyvyys hieman heikentynyt. Vasemmassa ajovalossa hajataittoa. Korjattu Kaaren Specsaversissa vuonna 2016.
 • PÄÄSTÖT: Kilometreihin nähden normaalilla tasolla. Ajoittain haitallisia ympäristölle.
 • VIISARIT: Värähtää tarvittaessa ja kiihtyy jopa liiankin nopeasti nollasta sataan.
 • MOOTTORI: Hyvin huollettu. 1,89 metrinen kone. Kulkee kouluruoalla, Naughtybrgreilla ja Sushisanin grillatuilla lohinigireillä.

Katsastuspäätös: HYVÄKSYTTY!

Jes, meni läpi.

-Esko- ////

Comments (7)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Muusa 1.2.2019 at 21:36

  Näissä autoasioissahan itelle on ollu tärkeetä vain se, että sen oman auton tunnistaa ulkomuodon ja värin perusteella parkkipaikalta. Merkki ei juurikaan loppupeleissä merkitse; ranskalainen, saksalainen, jenkki; who cares!
  Unelma-autoni on turvallinen. Se ei jätä motarin varteen eikä kiukuttele pakkasilla. Sen istuimella on ihana istua ja penkit tuoksuvat hyvälle. Wunderbaumit tai liian karvaiset nopat eivät kyllä kuulu autoni varustukseen…Takakontin koolla ei ole hirveästi väliä. Kiva, jos autoni kori on sen verran korkealla, että voin rauhassa ajella kuoppaisiakin metsäteitä. Autolla pitää päästä mustikkapaikoille ja tarvittaessa vaikka maailmalle, ehdottomasti. Toki nykyään arvostan kovastikin vähäpäästöisyyttä, ja kyllähän se mieltä lämmittää, jos se ei kauhean kallis ole tallissa pidettäväksi. En juurikaan kiinnitä huomiota onko vanteet kromia vai jotain muuta, kunhan se auto ei vaan olis sysipaska.

  • Reply Esko 3.2.2019 at 20:48

   Muuuuusa!!!! Nämä sinun kommentit ovat ihan huippuja!! 🙂

 • Reply Tämä lukijapalaute sai naurahtamaan ääneen – E2O 4.2.2019 at 19:21

  […] Viisarit, värähtää tarvittaessa ja Muusan autohommia: […]

 • Reply Nimetön 23.4.2020 at 10:39

  Totta, ihmisten kulkuneuvot muistuttavat kuljettajiaan. Itselläni on rauhallinen opel, ollut jo muutaman vuoden. Itsekin muutama viikko sitten kävin auton huollattamassa.

 • Reply Esko 6.7.2021 at 21:04

  Erittäin hyvä viesti Jake.

  Nauroin kyllä tälle vastaukselle.

  Huollon kautta oikein hyvää kesää!! 🙂

 • Reply Joa 9.9.2021 at 10:03

  Kulkuneuvot tosiaan muistuttavat kuljettajiaan. Ehkä olisi itse asiassa parempi, jos hurjapäät valitsisivatkin rauhallisemman autotyypin ja rauhallisemmat kuljettajat taas enemmän hevosvoimia. Näin saataisiin varmaankin hyvä balanssi liikenteeseen. Kiitos hauskasta kirjoituksesta, meidän autollamme on myös määräaikaishuolto ajankohtainen.

 • Reply Ada 28.9.2022 at 14:01

  Meidän auto ei kyllä muistuta kumpaakaan meistä, onneksi. Hankimme tila-auton tavaroiden kuljettamiseen, jossa tehtävässä se palvelee uskollisesti päivästä toiseen. Nyt onkin määräaikaishuollon aika ja toivotaan, että isommat ja pienemmät krempat saadaan hoidettua kuntoon.

 • Leave a Reply