Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Esko, Essi, Ese, Eskobar, Escou

12.6.2019

Tänään on se suuri päivä vuodesta, eli Eskon päivä. Tosin tätä nimipäivää en olisi edes muistanut, ellei setäni olisi lähettänyt onnitteluja heti aamusta. Hän on perinyt mummuni manttelin, joka muisti aina lähettää nimpparikortin. Markka-aikana mukana tuli kymppi. Euroaikana se samainen kymppi. Esko, se on kyllä niinsanottu retronimi ja nyt vain odotellaan milloin mahtaa tulla muotiin. Ainakaan viime vuosina ei ole kovin suuressa huudossa ollut. Esimerkiksi opeurallani en ole vielä yhteenkään kaimaani, pikku-Eskoon törmännyt.

Yritin tuossa tiedustella vanhemmiltani nimeni alkuperää, mutta ei siihen oikein mitään vastausta tullut. Nummisuutarin Esko, ei en tiedä. Viimeinen tavu on sama, kuin veljeni nimessä. Kai se tuokin riittää perusteeksi. Pienenä olisin aina halunnut veljeni nimen, mutta juuri tällä hetkellä kannan tätä nimeäni suurella kunnialla. Kunniaa nimelleni on tehnyt myös seuraavat Eskot:

 • Esko Aho, pitkän linjan poliitikko. Esko Aho, latvasta laho. Tätä hieman rajua juttua olen tainnut itsekin viljellä.
 • Kummeli, tuo suomalaisen komedian lippulaiva. Yhdessä sketsissä Esko Mörkö luki vanhoja Jalluja. Kyllä, tuosta on kuultu aika monta kertaa.
 • Dj Esko, milleniaalit ei muista. Silloisen operaattori Radiolinjan mainoksessa oli Dj Esko. Tästäkin olen kuullut melkoisen useasti, edelleen.

Ja Eskosta on vuosien saatossa vääntynyt seuraavia lempinimiä: Ese, Eskobar, Essi, Esetius, Efe ja itse taivutan esimerkiksi Fafasissa nimeni kansainväliseen Escou-muotoon.

Ja loppuun pienenä nippelitietona mainittakoon, että vuoteen 2009 mennessä Suomessa on elänyt 34 922 Eskoa.

Kaikille Eskoille oikein hyvää nimipäivää!!

-Esko-

// Lähde: Wikipedia //

Comments (2)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Outi 13.6.2019 at 07:27

  Outi nimi on vääntynyt Outsa, Oba, Outo, Obatsioone ja Ouska.
  Myöhästyneet onnittelut hyvän nimen johdosta ja kivaa torstaita sinulle Esko 😀

  • Reply Esko 13.6.2019 at 08:01

   😊😊😊😊😊😊 Kiitos Outsa ja samoin sinulle!!!

  Leave a Reply