Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Kyllä mä isä osaan!!

25.8.2019

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Babler ja Olympus Suomi

Eilen olimme viettämässä aurinkoista päivää Hämeenlinnan Katajistonrannan hienoissa järvimaisemissa. Siellä järjestettiin ensimmäistä kertaa Mielensäpahoittajan festivaali. Tapahtuma oli erikoinen, siis hyvällä tavalla. Sitä tunnelmaa on vaikea kirjoittamalla kuvailla. Se täytyy kokea. Rentoa supisuomalaista fiilistä. Kaikilla oli ympärillä riittävästi omaa tilaa. Ei tarvinnut jonotella, kiirehtiä tai tunkea ihmismassoissa. Nälän yllättäessä sai itse tehdä voileipiä (juusto päälle) ja maistella jäätelöä. Kalaonneakin pystyi rannassa käydä kokeilemassa jos vaan kärsivällisyys olisi riittänyt. Musiikki, noh sekin oli hieman erilaista. Matti Johannes Koivun tulkinnat Irwinin klassikoista olivat todella hyviä. Lapset touhusivat keskenään ja lukuisien paikallaolleiden Kyröjen kanssa kuulumisia vaihdettiin.

Ensimmäistä kertaa palkkasin tapahtumaan mukaan valokuvaajan. Palkkana oli vähän taskurahaa, pusuja ja hartiahieronta. Ja kylläpä hän hoiti hommansa hienosti. Illalla siirtelin kuvia koneelle ja jopa hieman hämmästyin. Voivatko nuo tosiaan olla 8-vuotiaan ottamia? Kyllä ne olivat. Ja ei muuten kauaa nokka tuhissut, kun hän ikuisti ja koosti yhden kokonaisen festivaalipäivän tunnelmat. Tehokasta toimintaa. Työkaluna hänellä oli Olympuksen PEN EPL 9- kamera, joka on tehty kyllä todella helppokäyttöiseksi. Tässä kuvaajan kommentit: Tollahan pystyy kolme- ja neljävuotiaatkin ottamaan hyviä kuvia. Ei tarvitse, kun sormella painaa näyttöä. Se on vaan niin hyvä kamera. Ja hieno. 

Yhdyn täysin näihin arvioihin. Itse olen noiden elektroniikkalaitteiden kanssa aikamoinen tumpelo ja helppokäyttöisyys on aina avainasemassa. Käyttöohjeita en juuri koskaan jaksa lueskella minkään laitteen kohdalla. Olen kinesteettisen oppimisen miehiä. Kokeilemalla mennään joko metsään tai onnistutaan. Toistojen kautta alkaa sitten varmuus löytymään. Valokuvaus on taito, jossa olen halunnut parantaa osaamistani jo monta vuotta. Silti käännän aina, ihan aina kamerani asetuksen automaatille. Herra automaattiasetukseksi itseni lanseerasin. No, kun silläkin tulee ihan hyviä.

Olympuksen yhteistyön kautta minulla oli mahdollisuus päästä ihan ammattilaisen oppiin. Korhosen Veera, joka kuvailee ammatikseen ja omaa pitkän kokemuksen valokuvaamisen maailmasta opasti herra automaattiasetusta ihan niinsanotusti kädestäpitäen. Aivan pienillä ja yksinkertaisilla jutuilla voi saada kuvaamiseen ihan uutta potkua. Tuo kamera, kun pitää sisällään vaikka mitä ominaisuuksia. Kuten allaolevassa videossa toteankin. ”Vehje ei saa mennä hukkaan.”

“Voisitko tulla ottamaan pari kuvaa?” Tämän kysymyksen olen esittänyt parille ystävälleni hyvinkin monta kertaa. Henkilökohtaista blogia kirjoittavana heppuna on tärkeää, että kuvissa esiintyy ajoittain myös teksteihin henkilöityvä tyyppi, eli tässä tapauksessa minä. Veera opetti minulle myös helpon keinon, jolla säästelen ystävyyssuhteitani ja voin tarvittaessa hoitaa omat kuvailuni WIFI-yhteyden avustuksella. Saa keikistellä tarvittaessa vaikka koko päivän uusi hyvinistuva farkkupaita päällä. Tämä oli tärkeä oppi.

Olympus tarjoaa lukijoilleni hyviä alekoodeja (koodit voimassa 1.9 asti), joihin kannattaa tarttua jos on kameraa hankkimassa. Nuo videot katsottuaan voi sitten jo siirtyä suoraan vähän syvemmälle valokuvaamisen maailmaan. Itselläni kesti kolme ja puoli vuotta ottaa seuraava askel, kiitos Veeran. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

1) Bundlehinta E-PL9 EZ kit ja 25 mm 1.8 -objektiivi (+ ilmainen laukku)– hinta yhteensä 699 € (norm. 978 €)- lisäksi ilmainen laukku (kaksi erilaista laukkuvaihtoehtoa). Melkoinen ALE!!

2) Ilmainen laukku pelkän E-PL9 EZ kitin kanssa– kamera normihintaan 599€, mutta laukku ilmaiseksi kaupan päälle (kaksi erilaista laukkuvaihtoehtoa). LEATHER COLLECTION ja MESSENGER BAG

3) Alehinta pelkästä 25 mm 1.8 -objektiivista– HUOM: tämä toimii vain silloin kuin pelkkä objektiivi on ostoskorissa (alentamaton summa = 379€)- objektiivin alehinnaksi tulee tällöin 269 €

Oikein mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!!

-Esko-

// Kuvat: F //

Comments (0)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply