Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, ,

Onko tää sun työtä?

21.11.2019

Keltainen suuri rakennus. Jättimäinen sali, jossa edessä leveä pöytä. Pöydän ääressä useita tuoleja. Pöydän päällä nuija ja joitain kirjoja. Mitäköhän täällä tapahtuu? Pieni pellavapäinen Esko-poika vierailulla isänsä työpaikalla Joensuun käräjäoikeudessa joskus 1980-luvulla.

Ei ollut silloin vielä virallisesta Lapsi mukaan töihin päivästä mitään tietoa. Enkä minä oikein koskaan pikkupoikana tiennyt tarkalleen mitä isäni työkseen tekee. Laittaa rosvoja vankilaan perusteesinä riitti ihan hyvin. Näin myöhemmällä iällä olen oppinut ymmärtämään hänen työuraansa hieman paremmin. 

Äidin työpaikka sijaitsi Joensuun torin juurella korkeassa talossa. Sieltä sai joskus säästöpossun mukaansa. En edes muista mikä mahtoi pankin nimi silloin olla. Samassa rakennuksessa vuosia ja vuosia myöhemmin olen viettänyt Joensuun Katajan koripallojoukkueen saunailtoja. En minä oikein pikkupoikana tarkalleen tiennyt mitä äitini työkseen tekee. Säästöpossu perusteesinä riitti oikein hyvin. 

Huomenna marraskuun 22. Päivänä järjestetään jälleen Lapsi mukaan töihin-päivä. Näen tämän oikein tärkeänä päivänä, koska onhan se lasten hyvä tietää mitä vanhempansa työkseen tekevät. Nykypäivänä saattaa isän tai äidin titteli (esim. business development manager) olla niin vaikeasti ymmärrettävä , että piipahdus työpaikalla saattanee avartaa hieman ajattelua. Oma lapseni on ollut useita kertoja mukana työpaikallani ja hänellekin on ollut varmasti mukavaa ja tärkeää nähdä isänsä hieman ”erilaisessa” roolissa. 

”Onko tää sun työtä?” Kysyi eräs pikkuoppilas minulta tällä viikolla? Joo, on vaikkei se siltä aina tunnukaan. Tänään, kun opettelimme kahden kertotaulua ja piirtelin päästäni Kisu Kertokakkosta paperille, niin en voinut olla ajattelematta. On tällä maapallolla kyllä hyvinkin erilaisia työpaikkoja. 

Oletteko vierailleet lapsena vanhempienne työpaikoilla?

-Esko- 

Comments (%)

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Hanna 22.11.2019 at 07:35

  Kyllä vain!
  Äitini on lastentarhanopettaja ja usein vietin päiväkodilla aikaa.

  Isäni on ollut töissä puhelinlaitoksella ja esim rahasti kioskeja jne, jotka myivät silloin sata vuotta sitten puhelinkortteja. Korjasi myös puhelinkioskeja. Kerran muistan päässeeni iskän mukana töihin, olisiko ollut tet-harjoittelu. Silloin sain nukkua aamulla pitkään, kun iskä lähti jo seitsemäksi töihin. Taidettiin käydä muutamassa paikassa viemässä puhelinkortteja ja sit syötiin. Hirveän paljon en silloin tiennyt, mitä isäni teki.

  Itse olen hoitoalalla ja tyttöni (4v) on käynyt töissäni useasti. Tosin vain sellaisina päivinä, että olen itse ollut vapaalla. Vanhukset tykkää lapsista ja lapsikin tykkää tulla käymään, kun tietää saavansa pullaa 😁

  Kivaa viikonloppua sulle! 😊

 • Leave a Reply