Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Suomen roadtripille parhaassa seurassa

16.6.2020

Olisipa mukava heittää tänä kesänä semmoinen kunnon autoreissu ympäri Suomen kauniita maisemia. Tämä maahan kätkee sisäänsä niin paljon upeita paikkoja, joista en ole koskaan kuullutkaan. Niin, en ollut kuullut Ranuastakaan. Tai siis olin kuullut, mutta sekoitin sen Ähtärin eläinpuistoon. Siellä on niitä Pandoja, eikun jääkarhuja. Luokanopettaja ei olisi tästä maantieteen tentistä ottanut ihan täysiä pisteitä.

Tuttavaperheemme matkustaa Ranualle juhannuksen jälkeisellä viikolla ja siitäpä sitten sain idean päähäni. Mehän lähdetään F:n kanssa sinne pariksi yöksi. Tässä vaiheessa tosin vielä päässäni luulin, että se on hieman lähempänä. Sijaitseekin lähellä Rovaniemeä. Noh, ei siinä mitään. Yhdellä väliyöpymisellä tästä järjestyy varmasti ikimuistoinen sekä ihana isän ja tyttären yhteinen autoreissu.

Matkalla voi pysähdellä uimaan juuri silloin kuin huvittaa. Stoppailla matkalla paikkoihin, jotka näyttävät kivoilta. Syödä pehmiksiä ja heittää yhdessä hauskaa juttua. F on jo niin iso ja mahtava mimmi, että hänen kanssaan autosiirtymät menevät toivottavasti todella kivasti. Määränpäänä siis Ranuan eläinpuisto ja siellä sijaitsevat lasi-iglut. Semmoisessa olen aina unelmoinut yöpyväni. Nyt se toteutuu ja vieläpä kahden yön verran.

En ole koskaan ajellut tuohon suuntaan Suomen “halki”. Hei, te ihanat lukijani. Heitelkäähän jotain vinkkejä jos tulee mieleen reitillä: Helsinki-Jyväskylä-Oulu jne…Majapaikkoja, nähtävyyksiä tai ihan mitä vain.

Kiitos jo etukäteen.

-Esko-

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sanna 16.6.2020 at 20:50

  Jyväskylän lähistöllä on se maailman sympaattisin Nokkakiven huvipuisto! (Siitä on kyllä monta vuotta kun oon käyny…) Ei mitään kovin hurjia laitteita, mutta Nähtävyys isolla ännällä. 😄
  Mahtavaa reissua teille!!

  • Reply Esko 16.6.2020 at 21:15

   Heippa Sanna!
   Tuo onkin tuttu paikka. Kiitos vinkistä, juuri tämmöisiä kaivataan. Pieniä, kätkettyjä helmiä. Aurinkoista iltaa! ☀️

 • Reply Heli 16.6.2020 at 21:54

  Jos ei ole kiire, niin ajakaa toiseen suuntaan mutkan kautta suoraan.. eli länsirajaa rannikkoa pitkin, koska Jyväskylä-Oulu väli ei ole ehkä kovin kiva. Jyväskylä kaupunkina on kivempi kuin Oulu..öö..pitäisi varmaan sanoa toisin. Oulussa on kuitenkin kivoja paikkoja, kuten Pannukakkutalo. Sokeri-Jussi, Kauppuri 5 ja kesäisin niin leppoisan ihanat torialue ja Nallikari❤️ Hienoja paikkoja ovat myös Turkansaari, Koitelin koski, Ainolan puisto ja Pikisaari, missä Sokeri-Jussikin (ravintola) on.

  • Reply Esko 16.6.2020 at 21:59

   Kiitos Heli!! Täytyy katsella missä kurvaillaan. Mahtava, kun ei oikeastaan ole kiire mihinkään. Voi käydä vähän missä huvittaa. Aurinkoa! ☀️

 • Reply Markka 17.6.2020 at 08:35

  En ihmettele yhtään, että Ranua ei ole ennestään tuttu. 😄 Melkoisen pieni ja ei siellä oikein taida olla muuta kuin se eläinpuisto ja Fazerin myymälä. 🙂 Mikäli päivisin on aikaa, suosittelen ajeleen sen tunnin matkan Rovaniemelle. Siellä kauppayhtiölle syömään ja gelatojen kautta rantaan. Myös seikkailupuisto Huima on kiva!

  • Reply Esko 17.6.2020 at 10:26

   Heippa Markka!
   Ranuallahan on siis vaikka mitä. Jääkarhuja, igluja, Keskusgrilli kuulemma…☺️☀️
   Olisihan se kiva käydä Rovaniemelläkin. Kauppayhtiössä olen kerran käynytkin. Todella hieno paikka.
   Kiitos vinkeistä ja mukavaa aurinkopäivää!

 • Reply ejojm 17.6.2020 at 15:04

  Oulussa kannattaa käydä uimassa Nallikarissa, käydä syömässä Torinrannassa Pannukakkutalossa (ja moikata samalla Toripolliisia).

  • Reply Esko 17.6.2020 at 16:44

   Jes ja kiitos!
   Oulussa vietämmekin yhden yön ja ihan keskustassa. Eli nuo Pannukakkutalo ja Toripolliisi on katsastettava. ☀️ Kivaa iltaa!

 • Reply Tapani 25.6.2020 at 23:21

  Jyväskylässä ja koko Keski-Suomessa on paljon mahtavaa tekemistä! Jyväskylän satamasta kannattaa hypätä järviristeilylle, Laajavuoren seikkailupuisto, viisi kansallispuistoa, retkeilyä, melomista, Jämsän Hirvikartano, paljon kivoja kesäkahviloita (esim. Haanpään Alpakkakahvila, Perttulan tila lampaineen) ja muita kivoja kohteita 🤩

  • Reply Esko 8.7.2020 at 22:17

   Heippa Tapani!
   Täytyy laittaa mainitsemasi paikat muistiin. Ehkä seuraavalla kerralla. Ja toki hyviä tärppejä, jos joku tuolta lueskelee. Kiitos ja mukavaa kesää! 🌿☀️

  Leave a Reply