Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Kyllä vanhaa ja hyvää kannattaa vaalia

15.6.2020

Niin kauaksi, kun muutat on hankittava sinulle kunnon pyörä. Ja tuore Helkama Oiva lähti muuttokuorman matkaan vuonna 2001 muuttaessani Joensuuhun pelaamaan koripalloa sekä opiskelemaan erityisryhmien liikunnanohjaajaksi. Siellä sillä rullailtiin Urheilutalon, koulun ja kodin väliä. Lämpötilan vaihteluväli saattoi olla noin 40 astetta. Pronssimitalijuhlien jälkeen on kerran törmätty kerrostalon seinään. Hyvin kesti.

Kajaanissa kutsui opettajaopinnot yliopistossa. Ei enää niin tuore Helkama Oiva lähti muuttokuorman matkaan vuonna 2005. Siellä rullailtiin kodin ja koulun väliä hyvinkin ahkerasti. Opinnot etenivät vauhdikkaasti ja oli aika suunnata kohti Helsinkiä suorittamaan maisterin opinnot valmiiksi. Hyvin kesti matkassa mukana.

Helsingissä Oiva lepäili aivan ydinkeskustassa rauhaisalla sisäpihalla parkissa. Pienoinen 18 neliön yksiöni sijaitsi kivenheiton päässä Stockmannin tavaratalosta. Siitä oli hyvä rullailla yliopiston ja kodin väliä. Opinnot etenivät mallikkaasti ja elämä sai mukaansa uusia vivahteita. Polkasin sen rankan Siltavuorenpenkereen ylämäen ja palautin graduni. Apteekin kautta takaisin kotiin.

Olikin aika kiinnittää Oivaan lisävaruste. Oranssi lastenistuin koristi tätä jo vuosia palvellutta luottoratsua. Ihan valtakunnan televisiossakin pääsi vilahtamaan. Isän ja tyttären yhteinen kesäinen pyöräilyreissu sai ihan oman jakson Iholla-televisiosarjassa. Itse asiassa tuon jakson katsoin taannoin läpi. Aivan ihana muisto ja on hienoa, että on tuommoinen hetki tallennettuna ja ihan ammattilaisten leikkaamana tuolla ylälaatikossani.

Sitten se hetkeksi unohtui. Oli aika hankkia uutta ja tuoretta. Valkoinen ja upea pyörä luottoratsuni syrjäytti. Heti ensimmäisellä ajokerralla tuli hieman selkä kipeäksi. Pinnat katkeilivat ja korjaamolla täytyi säännöllisesti käyttää. Väkisin yritin sitä kuntoon laittaa. Ei vaan kestänyt, ei.

Tänä kesänä 2020 tein päätöksen, että nyt otan jälleen kohta kaksikymmentä vuotta vanhan Oivani käyttöön. Ruuvasin jo kauhtuneen ja hämähäkkien seitittämän lastenistuimen irti. Huolsin, pesin ja öljysin. Ruostuneen tangon ruusukullalla koristelin. Ja se kyllä kannatti. Tämä kesä on lähtenyt käyntiin aivan upeasti. Olen pyöräillyt aivan älyttömästi ja touhunnut vaikka sun mitä. Tähän on jo mahtunut Korkeasaarta, uimista, hampurilaisia, kavereita, terasseja jne.

Oivalla vedellään vielä seuraavat kaksikymmentä vuotta. Saapa nähdä mitä sen kanssa vielä todistellaan. Kyllä vanhaa ja hyvää kannattaa vaalia.

Aurinkoista viikkoa!!

-Esko-

Comments (4)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anu 15.6.2020 at 22:12

  Tästä puuttuu kuva siitä pyörästä!

  • Reply Esko 15.6.2020 at 22:56

   Iltaa Anu!
   Totta, oikeassa olet. Pyöräilykypärä sentään näkyy yhdessä kuvassa. Mulla oli kyllä semmoinenkin kuva, mutta näemmä unohtui laittaa. Ihan oli hyvä huomio.
   Aurinkoa viikkoon! ☀️☀️

 • Reply Laura 16.6.2020 at 09:32

  Missä se pyörä on? 😀

  • Reply Esko 16.6.2020 at 11:49

   Päiviä Laura!
   Tuossa se on pihassa parkissa. Olisi tosiaan ollut ihan järkevää laittaa se suunnittelemani kuva myös fillarista. Helteen pehmentämä pää. Laitetaan johonkin toiseen juttuun. Kivaa päivää! ☀️

  Leave a Reply