Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Kuinka lähelle pääsimme kouluruoka-annoksen hintaa?

24.1.2021

”Kiva, kun teet tämmöisen prokkiksen.” ”Hienoa, kun tuot kouluruokailua esille.” ”Ihan huippu idea.” Paljon tämänsuuntaista palautetta on sadellut, kun tätä kouluruokahommaa tässä olen hieman yrittänyt tuoda esille. Ei tämä blogini nyt ihan täysin ole näihin ruokahommiin kääntymässä, mutta tänne Koronan kyllästämän arjen keskelle on kiva tuoda hieman erinäisiä juttuja, jotka mieltä piristävät. 

Panopasta, Uunifetapasta, Avokadopasta ja mitä kaikkia näitä mediaseksikkäitä ruokia nyt onkaan? Uunimakkara, Tilliliha, Kanaviilokki, Kinkkukiusaus ja muut klassikot eivät tuolla iltapäivälehtien ja Instagram-feedien hieman käsitellyissä ja tulppaaneilla koristelluissa kuvissa prameile. Täytyisikö tässä alkaa miettimään uudelleen brändäyksiä? Tuo kokkaamamme Uunimakkara voisi olla Poikamiehen makkara, Peräkammarin pojan lenkki tai jotain tuohon suuntaan. Sinne vaan Panopastojen ja muiden hienouksien sekaan. Sieltä iltapäivälehtien avustuksella todella kuumaksi trendiruoaksi. Nooh, katsellaan.

Tarkoituksemme on siis kokkailla erinäisiä kouluruokahittejä ja saada annoshinta lähelle kouluruoan vastaavaa. Sen laskeminen ei nyt ole ihan helppoa, mutta vähän siihen suuntaan yritämme annoksia toteuttaa. Joku Instagramin Livessä tiesi kertoa, että esimerksi Vantaalla yhden oppilaan annoksen hinnaksi tulisi noin 1,67 euroa. Tästä nyt ei ole ihan absoluuttista faktaa, mutta seuraajalle kiitos tästä tiedosta. 

Kauppakuitissa lopullinen hinta kokkaustarpeillemme oli 6,52 euroa. Näistä olisi riittänyt noin neljälle henkilölle, eli annoshinnaksi tulee 1,63 euroa. Kohtalaisen edullista arkiruokaa. Toki sinappi löytyi Ollin jääkaapista kruunaamaan tuon kokonaisuuden. Sen voin myös kertoa, että ruokahävikin määrä oli puhdas nolla. Siinäkin tavoitteessa siis onnistuimme. Pääsimme myös makumatkailemaan sinne ajoittain hieman meluisaan koulun ruokalaan. Siellä tosin tuo ruoka on vielä asteen verran parempaa.

Kiva oli kaverin kanssa kokkailla. Mitäpä sitä tekisimme seuraavalla kerralla? Tässä on nyt arvottu Kanaviilokin ja Tillilihan välillä.

Kumpi?

Maukasta sunnuntaita ja rennolla otteella kouluruoalle kunniaa.

-Esko- 

Comments (7)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Tuuli 27.1.2021 at 16:08

  Tilliliha, niin voit sitten jakaa ohjeen meille muillekin.

  • Reply Esko 30.1.2021 at 17:28

   Heippa Tuuli!

   Tänään kokkailimme ja olikin Ollin vuoro tehdä valinta. Tekikin hyvin eksoottisen ratkaisun. 🙂

   Kivaa iltaa!

 • Reply Soile 28.1.2021 at 00:46

  Heippa,

  Hieno suoritus, hinta-laatusuhde oli enemmän kuin mallikas ☺️👍
  Alkoi ihan tehdä uunimakkaraa muusilla mieli 😋 Tuo on yksi niitä ruokia, joita kyllä koulun ruokalassa vetelee napaansa hyvällä halulla, muttei tule kotona tehdyksi. Täytynee korjata asia lähiaikoina. Olikohan meikän ala-asteella tuo makkara ylennetty vielä viiltoon asetelluilla juusto- ja tomaattisiivuilla? Vai muistanko väärin 🤔

  Itse olen sitä koulukuntaa, jota hieman ärsyttää ruokien nimet, jotka ei kerro mitään sisällöstä. Siksi uunimakkara on just hyvä nimi. Merimiespihvi on yksi näistä outoksista, nimen perusteella luulisi saavansa kalapihvin, mutta saakin liha-perunalaatikkoa. Oikein kelpo ruoka sekin kyllä on.

  Valitsette sitten tillilihan tai kanaviillokin, kumpikaan ei oikein uppoa, joten siksipä odotan mielenkiinnolla millaisen makuelämyksen saatte kotikeittiössä irti 👍

  • Reply Esko 30.1.2021 at 17:29

   Heippa, heippa!

   Kyllä siellä ajoittain on juustoakin välissä ollut. Upea ruoka, jota muuten menneenä perjantaina pääsi taas maistamaan.

   Tällä kertaa olikin Ollin vuoro tehdä valinta ja mielenkiintoisen valinnan herra tekikin. 🙂

   Hauskaa iltaa!!

 • Reply Nimetön 29.1.2021 at 07:31

  Tehkää molemmat! Oikeasti hienoja ja aikaa vieviä ruokia kumpikin.
  Lisäksi suosittelen listalle kouluruokien klassikkoa, haudutettua ohrapuuroa.

  • Reply Esko 30.1.2021 at 17:30

   Heippahei!

   Tällä kertaa ei tehty kyllä kumpaakaan. Olikin Ollin vuoro valita ja erikoisen herrasmies tosiaan valitsikin. Huomenna luvassa. 🙂

   Kivaa iltaa!!

 • Leave a Reply