Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Kyllä oma koti on aina oma koti

22.9.2022

Kiviseinäasennukset saatu: @talonmiespaikalle

Kolmisen kuukautta olen asustellut omassa kodissani hienoisesti venyneen remontin jälkeen. Tammikuussa lähdin ja heinäkuussa palailin. Näinhän näissä remonteissa usein käy, että ihan eivät alustavasti suunnitellut aikataulut pidä. Ehkä joku kaksi kuukautta tuossa menee. Vähän kauemmin meni, mutta lopputulos on enemmän, kun mieluinen.

Asuntonihan purettiin käytännössä kokonaan. Seinät revittiin auki. Lattiat kaivettiin betoniin asti ja tietyissä kohdissa vieläkin syvemmälle. Päätin heti alkuvaiheessa, että materiasta en valita. En valittanut. Kivilouhosvaiheessa myönnän miettineeni, että tuleekohan tästä enää ikinä ihmisen asuttamaa asumusta?

Tulihan siitä. Siitä tuli juuri sellainen, jonka olen aina halunnut. Keittiöstä sain haaveilemani. Mattavalkoiset ovet kuparivetimillä. Kruununa kuparinen allas sekä hana valkoisella tasolla. Nämä uudistukset rakennettiin vanhoihin runkoihin. Myös keittiökoneistus säilyi entisellään. Keittiönihän ei ole suunniteltu kovinkaan ahkeralle kokkaajalle. Kyllä siellä kuitenkin minun bravuurini helposti valmistaa. Niistä bravuureista ei sitten sen enempää.

Lattiamateriaaleja pyörittelin päässäni todella paljon. Oli betonia, oli korkkia, oli epoksia ja sitten oli valkoista parkettia. Tuohon viimeiseen sitten päädyin. Vaalea ”paksulankkuinen” saarniparketti nyt asuntoani koristaa. Todella hienohan se on. ”Siinä näkyy sitten kaikki.” Tämän virkkeen kuulin aika monta kertaa tuon valinnan tehtyäni. Ja oikeassahan he olivat. Siinä näkyy kaikki, mutta onneksi minulla on äidiltäni joululahjaksi saamani Dysonin imuri. Ilman sitä olisin kyllä helisemässä. Käytössä päivittäin. Tyyli edellä, tyyli edellä.

Muistan, kun astuin ensimmäistä kertaa tähän kotiini loppuvuonna 2016. Siitä asti tänne on ollut aina kiva tulla. Sama fiilis on edelleen. Kyllä se oma koti on aina oma koti. 

Mukavaa loppuviikkoa!

Esko

Comments (8)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Mesu 22.9.2022 at 19:35

  Sinulla on kaunis koti! Voiko kysyä, että miksi remontti tehtiin, oliko hometta vai vok- yhdisteitä, vai…? Ja mistä paljastui että kaikki ei ole kunnossa, alkoiko joku oireilemaan sisäilmasta asunnossasi, oliko epämääräistä hajua tms?

  • Reply Esko 23.9.2022 at 16:26

   Oih, kiitos! Itsekin kovin tästä pidän. 🙏🏻

   Tietysti voi kysyä, mutten lähde tarkempia syitä availemaan.

   Toivottavasti ymmärrät ja ihanaa viikonloppua!!

   • Reply HmL 24.9.2022 at 21:19

    Upea koti, seurasin kyllä rempan etenemistä mitä somessa kerroit. Noihin sinun ruokabravuureihin. Iholla ohjelmasta jäi pari sun kokkaamaa ruokaa mieleen jota silloin tällöin tehdään : Kipparijuustopasta (ohjelmassa teit aurajuustoon) ja sitte sellain tortillalätty homma, tortillalättyä,jauhelihaa,juustoraastetta.. 😋

    • Reply Esko 28.9.2022 at 08:45

     Ohoh!

     Olinkin itse jo nämä kyseiset bravuurit unohtanut. Täytyykin ottaa käyttöön. 🙏🏻

     Ihanaa viikkoa.

 • Reply ⚪️⚪️⚪️ 23.9.2022 at 08:01

  Minä valitsin aikanaan pikkulapsiperheeseen valkoisen laattalattian eteiseen ja keittiöön. Joo, sai pestä päivittäin, mutta valitsisin samoin vielä edelleen, niin kaunis ja valoisa se oli!
  Tuskin olisin ollut tyytyväisempi, jos olisin tinkinyt tyylistä ja visiostani käytännöllisyyden nimissä.

  • Reply Esko 23.9.2022 at 16:28

   Moikkamoi!
   Itseasiassa valkoinen laattalattia oli yksi vaihtoehdoistani. On varmasti upea.

   Kyllä tämä vaaleus tuo tähän minikaksiooni niin paljon valoisuutta, että ihan hyvillä mielin imuroi päivittäin.

   Ihanaa viikonloppua!! 🍂

 • Reply saida 26.9.2022 at 21:36

  Hei, olisi mielenkiintoista nähdä kuvia missä uusi asuntosi näkyisi kunnolla. 🙂

  • Reply Esko 28.9.2022 at 08:44

   Heippa Saida!

   Täytyy siis siivota ja raivata kunnolla. 🍂

   Mukavaa viikkoa.

  Leave a Reply