Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Kaveri ja Kuopio Rock City

10.5.2023

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Original Sokos Hotel Puijonsarvi ja PeeÄssä

Olen mies, joka rakastaa hotelleja. Olen mies, joka rakastaa matkailla armaassa kotimaassamme. Olen mies, joka on äärimmäisen onnellinen, että minulla on ollut mahdollisuus tässä kuluneen vuoden aikana päästä vierailemaan erinäisissä Sokos Hotelleissa. Olen mies, joka sai viime viikonloppuna ottaa kaverin (äitini nimitys mielitietylleni) mukaan ja lähteä tutustumaan Original Sokos Hotel Puijonsarveen ja eläväiseen Kuopioon. 

Huikea rokkisviitti loksautti suut auki

Starttailimme perjantaina heti töideni päätyttyä autoni keulan kohti Kuopiota. Matka meni keskutellessa ja autohan on oiva paikka jutella, koska muut ympäröivät virikkeet ovat minimissä. Perille saavuttuamme veimme tavaramme hotellille ja tuon hotellihuoneen nähtyämme suut loksahtivat kyllä auki. Yövyimme juuri valmistuneessa Rock Suitessa, joka tarjoilee kyllä asioita, joita ei ihan jokaisesta (jos mistään) huoneesta löydy.

On lavamainen vuode neonvaloineen, ja koko huoneisto on täynnä rock-elämäntyyliin sopivia yksityiskohtia, kuten mustaa samettia sekä kimaltelevaa kultaa. Sviitistä löytyy muun muassa Turmion Kätilöiden basso, jota on soitettu Kuopio Rockin lavalla. Olo- ja makuuhuoneesta sekä saunasta koostuvan Rock Suiten teknisiin yksityiskohtiin sekä tunnelmaa luovaan valaistukseen on panostettu erityisen paljon. 

Seinällä olevasta säätimestä pystyi valitsemaan tunnelmaan sopivan valaistuksen. Juuri sopivan erikoista. Kuitenkin ehkäpä erikoisin ja itselleni aivan uusi tuttavuus oli pesevä ja lämmitetty wc-istuin. Jos kaipaat elämääsi hieman erityistä tunnelmaa ja mahdollisuutta olla edes hetken oman elämäsi rokkistara, niin tuo huone olkoon valintasi.

Rocksuite sopisi muuten loistavasti Kuopiorockin tai vaikkapa Kuopio Wine Festivalin majapaikaksi.

Puikkarin sali on 1870- luvun alusta

Puikkarissa järjestetään paljon erilaista iltaohjelmaa ja meidän ensimmäiselle illalle siellä oli sopivasti stand up- show, jonka pääesiintyjänä itse Ilari Johansson. Herrasmies tarjolili täydelle salille todella repäisevän shown ja hienoisen hektisen arkiviikon pölyt oli kyllä pois pyyhitty. Suut hymyssä suuntasimme hotellilla sijaitsevaan ravintola Ehtaan. Jos tarjoili Ilari kunnon naurut, niin Ehta tarjoili kyllä semmoiset puuhiiligrillillä paistetut burgerit, että nam. Siitä oli mukava siirtyä päälavalle eli sänkyyn. Vähän kyllä leikin eri valoyhdistelmillä ennen nukahtamistani. 

Kalakukkoja ja lupsakkaa tunnelmaa

Vierailemissani Sokos Hotelleissa on mukavana yksityiskohtana paikallisten herkkujen tuominen aamiaistarjontaan. Joensuussa oli lähileipomon karjalanpiirakoita ja Kuopiossa tietysti kalakukkoa. Kunnolla voita piälle ja nam. Aamiaisen syötyämme kävimme huoneessa aamusaunassa ja siitäpä suuntasimme Bellanpuistoon pelailemaan minigolfia. Laji, joka mittailee juuri sopivasti kärsivällisyyttä. Oli oikein mukavaa, joskaan tuloskortteihin ei ihan huipputuloksia kirjailtu. Noh, ehkäpä se tunnelma oli tärkeämpää. 

Lisää lupsakkaa tunnelmaa oli golfin jälkeen tarjolla legendaarisella Kuopion torilla sekä kauppahallissa. Kiertelimme hetkisen aikaa kaupungilla ja ruokailupaikkamme oli Sokoksen talossa sijainnut ravintola Raisu. Erittäin raikas buffet-pöytä, jossa oli tarjolla esimerkiksi bao bun- buffetti. Enpä ole aikaisemmin tuommoiseen missään törmännyt. Hyvä idea, oikein hyvä.

Päiväunille ja sen jälkeen jälleen syömään. Tällä kertaa paikaksi valikoitui myöskin hotellilla sijaitseva Frans & Sophie. Pala Ranskaa keskellä kalakukkojen kaupunkia. Tälläkin kertaa on annettava ruoan lisäksi erityismaininta palvelulle. Niin lämminhenkistä, iloista ja huumorintajuista, että teki kokemuksesta todella miellyttävän. Laitoinkin illalliselta kuvan Instastooreihini saatesanoilla. Niin paljon aitoa naurua. Yksi tärkeimmistä asioista. Viihdyimme pöydässämme tunteja, jonka jälkeen kävimme vielä drinkeillä keskustan Hophausissa. Aivan ihastuttava ilta.

Sunnuntaina vierailimme aivan hotellin naapurissa sijaitsevassa VB-valokuvakeskuksessa katselemassa vaikuttavan näyttelyn. Miljöö vanhassa puutalossa oli upea. Upea oli myös sää, joka Kuopiossa sunnuntaina oli. Aurinko paistoi aivan kirkkaalta taivaalta. Se oli juuri oikea hetki elämäni ensimmäiselle vierailulle varmasti kaikkien tuntemaan Puijon Torniin. Aivan mielettömät näkymät, joita ei kyllä saa millään välitettyä linssin läpi. Ne täytyy itse kokea. Nyt on sitten käyty myös siellä tornissa, josta olen ohi ajanut varmasti satoja kertoja. 

Kaveri ja Kuopio Rock City. Se oli täydellinen yhdistelmä, kiitos.

Ihanaa iltaa!

Esko

Comments (0)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply