Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Miten tämä on niin h#€%&%n vaikeaa?

3.9.2023

En tiedä monesko tämmöinen samantyyppinen teksti on täältä tulossa. Minä pidän tästä hetkestä. Otan vuonna 2016 ostetun läppärin syliini ja hyppään sängylleni. Takaraivossa on joku ideanpoikanen ja alan vain kirjoittamaan. En ole koskaan osannut hirveästi jäsennellä juttujani. Kirjoitan ja kirjoitan ja kirjoitan. Julkaisen sitten valmiin lopputuloksen ihmisten luettavaksi. Viisi vuotta kirjoitin täysin säännöllisesti noin 5-7 kertaa viikossa. En minä mitään juurikaan miettinyt. Kirjoitin, koska pidin siitä hommasta. Kovin oli hyvä tapa jäsennellä ajatuksia ja käsitellä ympärillä pyöriviä aiheita.

En oikein ymmärrä mikä minuun on mennyt tässä parin viimeisen vuoden aikana. Jotenkin on tämä naputtelu tuntunut aivan mielettömän työläältä ja h#€%&/n vaikealta. Ei näitä enää kukaan lue. Seitsemän sekunnin tanssivideo kiinnostaa noin 100 000 kertaa enemmän. Jaksanko enää altistaa itseäni tuonne keskustelupalstojen korppikotkien haaskalinnuksi? Ei minulla ole mihinkään mitään sanottavaa. Kyllä minulla on ja minä haluan kirjoittaa.

Muistan edelleen täysin tuntemattoman ihmisen sanat minulle Ilosaarirockin päälavan edustalla. ”Esko haluan vain sanoa, että kirjoitat todella taitavasti ja tekstisi tyyli on tunnistettavaa.” En ennen vuotta 2016 edes tiennyt osaavani kirjoittaa. Ajoittain lueskelen omia vanhoja tekstejäni ja ilman itsekehua voin todeta. Minä osaan halutessani kirjoittaa hyvin ja vieläpä omalla persoonallisella tyylilläni. Enkä usko, että tuo taito on minnekään kadonnut. Se täytyy vaan kaivaa esiin.

Täytyisi kaivaa esiin myös joku taitava koodaaja, joka osaisi hieman blogini ulkoasua päivittää. Itse sitä yritin tehdä ja se ei kovin hyvin onnistunut. Kuvat ja tekstit hyppivät ihan miten sattuu ja sivubannerit katosivat kokonaan. Puhelimelle kokonaisuus skaalautuu ihan hyvin, mutta esimerkiksi tietokoneella luettaessa ulkoasu on karmea. Eli jos tiedät jonkun WordPressiä taitavan, niin ilmoitathan minulle.

Minä haluan edelleen uskoa, että ihmiset haluavat pysähtyä ajatuksella kirjoitetun tekstin äärelle. Tekstin, joka mahdollisesti herättää ajatuksia ja antaa peilauspintaa omiin elämänkokemuksiin. Suuri haaveni olisi myös herättää blogini kommenttikenttä vanhaan loistoonsa. Aikaisemmin kommentteja tuli ihan hirveästi. Niitä oli pääosin kiva lukea ja niihin oli pääosin myös kivaa vastailla. Toki ymmärrän, että kommentointikanava on siirtynyt enemmän tuonne Instagramin puolelle. Olisiko tämä E2O-blogi poikkeus? Olisipa.

Minkälaisia juttuja olisi kiva täältä syksyn hämärtyessä lueskella? Antakaa mennä.

Ihanaa iltaa!

Esko

Comments (18)

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Kaisa 3.9.2023 at 17:24

  Hei Esko,
  mä ainakin inhoan reelsejä ja kaikkia ylinopeita videoita. Sun blogitekstis on just täydellisen mittaisia makupaloja mainioine pohdintoineen, ja tykkään, kun laitat suoran linkin stooreihin. Jatkathan!

  • Reply Esko 3.9.2023 at 18:38

   Heippa Kaisa ja kovin suuri kiitos kommentistasi. 🫶🏻
   Tietty laitan linkin stooreihin. Se on muuten aikasen hyvä ominaisuus.
   Ihanaa viikkoa!!!

 • Reply Emmi 3.9.2023 at 17:48

  Kyselit juttutoiveita, Esko! Juoksemisestasi olisi kiva lukea. Ja samoin sun pohdintoja elämästä ylipäätänsä.

  Kirjoita ihmeessä, mutta vain, jos se tuntuu sinulle mieluisalta.

  • Reply Esko 3.9.2023 at 18:39

   Heippahei Emmi! Ensinnäkin onpas mukava vastailla tänne kommentteihin. 🫶🏻
   Todellakin kirjoittelen. Se on kovin mieluisaa ja juuri juokseminen yksi mieluisista aiheista kirjoittaa.
   Ihanaa viikkoa!!

   • Reply Johanna 3.9.2023 at 19:46

    Morjens!
    Eikä kiinnosta tanssivideot! Kirjoitettu teksti on aina kirjoitettu teksti. Se vaatii lukijalta enemmän, avaa ja herättää tunteita, saa ajattelemaan asioita ja toimii enemmän vuorovaikutteisena välikappaleena kuin seitsemän sekuntia sambaa.
    Jatka jooko kirjoittamista. Ihan mistä vaan.

    • Reply Esko 3.9.2023 at 19:49

     Oih, Johanna!
     Olipa kiva viesti ja toistan itseäni. Niin mukava naputella tännekin vastauksia. 🫶🏻
     Sambaa ja syvällisyyttä. Sillä lähetään liikenteeseen.
     Ihanaa viikkoa! 🥳🥳

   • Reply Emmi 4.9.2023 at 22:38

    Samoin, huippua viikkoa!

    • Reply Esko 5.9.2023 at 07:25

     Jeees, kiitos samoin. 🙏🏻

 • Reply Sanna 3.9.2023 at 19:44

  No hei,
  oot mulle aika uusi tuttavuus, mutta pikkuhiljaa tässä tutustun….
  Koulumaailmassa ois kiva kuulla, hassuja ja vakaviakin juttuja. Ite päiväkodissa pakerran, niin lapset liippaa läheltä.
  Jatka vaan samaan malliin, tykkään sun tavasta kirjoittaa ja pohdiskella asioita.
  Tsemiä syksyyn 🍁

  • Reply Esko 3.9.2023 at 19:48

   No iltaa Sanna!
   Uusi tuttavuus tervehtii. Ihana, kun olet hypännyt kelkkaan mukaan. 🫶🏻
   Kouluhommia omalla tyylilläni on ihan varmasti tulossa. Ihan varmasti.
   Samoin, kivaa syksyä ja vielä kerran. Kiitos, kun olet mukana.

 • Reply Liisa 3.9.2023 at 20:45

  Voisit kertoa kouluruuasta, et mistä tykkäsit ja jos ei sattunut nii herkkua..mihin suuntaan ruoka on vuosien saatossa muuttunut jne Ja jos sait valita kahden ruuan väliltä nii miksi?

  • Reply Esko 3.9.2023 at 20:56

   Iltaa Liisa!
   Tässäpä oiva idea. Näitä on toki ollutkin, mutta rakastan siis kouluruokaa, joten sitä ei koskaan voi olla liikaa.
   Ihanaa viikkoa! 🥳

 • Reply lotte 3.9.2023 at 23:03

  Minua on harmittanut, kun monet blogit on hiipuneet ja siirtyneet instaan / Tiktokiin tms. Mielellään lukisin blogeja, aiheellakaan ei niin väliä, kunhan on “aitoa elämää”. Joten kirjoittelehan vaan jos jaksat. 😁 Ja vinkkaus instassa on hyvä. 👍

  • Reply Esko 4.9.2023 at 08:04

   Huomenta, huomenta Lotte.

   Ajankuva se tuntuu olevan tuo nopea ärsykevirta. Eikä siinä mitään. Ihan kiva niitäkin on tehdä ja katsella.

   Itse kyllä haluan myös tuon blogin ja kirjoitetun tekstin siinä rinnalla pitää. Hyvin jaksan, kunhan vaan inspiraatio löytyy.🙏🏻

   Ihanaa viikkoa!!

 • Reply Anu 4.9.2023 at 08:10

  Minä olen niin vanhanaikainen, että löysin blogiskenenkin verrattain myöhään, mutta tykästyin ja tykkään edelleen. Vaikka instagram puoltaa toki jossain tilanteessa paikkaansa, niin kyllä minä tykkään lukea pitkiä pohdiskelevia tekstejä. Itseasiassa näytön pysäyttämiset tekstin lukemiseksi instan reelseissä? ( vai mitä ne on) syö hermoa. Eli voi kiitos, jos voit ilahduttaa blogitekstein ja lämmin kiitos tietysti tähän astisista teksteistä.

  • Reply Esko 4.9.2023 at 14:05

   Olipa Anu ihastuttava palaute, kiitos 🙏🏻

   Kyllä nämä tämmöiset viestit antaa just hyvää fiilistä kirjoitteluun.

   Ihanaa viikkoa. 🥳

 • Reply Jutta 4.9.2023 at 13:08

  Sun blogi on yks niistä tooodella harvoista, joiden tekstejä klikkaan lukemaan jos vain Instagramin feedi sattuu linkin silmieni eteen työntävän. Yritä jaksaa kirjoittaa. Sulla todella on se taito 🧡

  • Reply Esko 4.9.2023 at 14:06

   Oih Jutta!
   Kiitos sinullekin niin mukavasta viestistäsi. 🫶🏻

   Ihanaa viikkoa!! 🥳

  Leave a Reply