Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Pakotettu positiivisuus ja laastarisuhteet

9.1.2017

Ystäväni näytti minulle eilen Youtube-videon, jossa puhuttiin pakotetusta positiivisuudesta some-maailmassa. Siitä, kuinka positiivisuuden kautta saat mahdollisesti enemmän suosiota jutuillesi. Lienee yleinen ilmiö myös täällä blogimaailmassa. Kuinka rankkaa olisi feikata olevansa iloinen, feikata se yksi hetki. Sen yhden hetken jälkeen hymy naamalta katoaisi ja kurjat asiat palaisivat mieleen. Palaisivat mieleen mahdollisesti entistä vahvempana. Koostin vuoden päätteeksi listaa suosituimmista postauksistani ja niitä silmäillessäni totesin ainakin yhden jutun. Ei ollut niissä jutuissa tietoakaan pakotetusta positiivisuudesta. Kirjoitan aina hetken tuntemuksista ja niitä ne kirjoitukseni todellakin olivat. Yksi kirjoitus sai minut harrastamaan hienoista itsereflektiota. Kyselin vappuna pinkit lasit päässä: Olenkohan valmis ihastumaan?

Jos eilisessä videossa puhuttiin pakotetusta positiivisuudesta. Voi minun vappuna kirjoitetun jutun perusteella puhua pakotetusta ihastumisesta. Tai siis ihastumisen tunteesta haaveilusta. Tuohon aikaan tämä kirjoittelija oli vielä aivan haamu. Haamu ei voi ihastua. Haamu ei voi antaa toiselle ihmiselle yhtään mitään. Haamu voi pahoittaa toisen ihmisen mielen. Haamu voi päästellä suustaan asioita, jonka vaikutuksesta ihminen, oikea tasapainoinen ihminen loukkaa vain itseään. Haamun kangasta voi hieman langalla paikkailla ja laittaa laastarin päälle. Haamupuku ja vappunaamari on minulla ollut päässä. Naamari, jonka alle piiloutui ihastumisen tunnetta tavoitteleva euforia-Esko.

Euforia-Esko, joka olisi voinut tuohon aikaan ennemminkin kysellä. Olenkohan valmis seisomaan omilla jaloillani? En ollut ja siinä tilanteessa on melkoisen turha haaveilla ihastumisista tai iltojen loputtomista viestimaratoneista. Henkinen maratoni oman itsetuntemisen kanssa kannattanee ensin juosta loppuun. Hoitaa maratonista tulleet rakot kantapäistä kuntoon. Hoitaa rakot kuntoon ilman laastareita. Laastareita, jotka tuovat hetkittäisen helpotuksen kipuun ja auttavat taivaltamaan eteenpäin. Ilman, että jokainen askel on tuskainen ja haavat aukeavat.

Nyt täytyy pakottaa itsensä lenkkipolulle. Tarkastin juuri kantapääni. Ovat parantuneet.

-Esko-

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ellis 9.1.2017 at 22:24

  Mutta hei. Tärkeintä on se, mitä just tässä kirjoitat. Kun tunnistat itsessäs kaiken tuon. Ja osaat ja uskallat sen vielä ääneen sanoa. Oot kyllä huippu 🙂 Toivotaan, että kantapäät pysyy kunnossa 😉

  • Reply Esko 11.1.2017 at 21:34

   Pysyy, Ellis pysyy kyllä!!

 • Reply Laura 9.1.2017 at 23:59

  Mahtavaa minkä matkan olet tehnyt viime talvesta tähän päivään – enkä nyt puhu lenkkimatkasta. Näiden sanojen perusteella sitä itsereflektiota on tullut harjoitettua muutoinkin kuin vappuisen blogikirjoituksen äärellä! Se kai on se juttu, mikä sisäisen hymyn saa aikaan. Mukavaa viikkoa Esko! 🙂

  • Reply Esko 11.1.2017 at 21:35

   Kiitos Laura, samoin sinulle!
   Onhan tässä matkaa tehty…lenkkipolulla ja muutenkin. Hymy on hyvä!…:)

 • Reply Outi 10.1.2017 at 00:31

  Aika on veikeä kaveri, se kun osaa parantaa haavojakin. Välillä ne laastaritkaan ei ole pahasta, vaikka pidemmän päälle tekevätkin enemmän hallaa kuin hyvää 🙂
  Mukavaa viikkoa Esko!

  • Reply Esko 11.1.2017 at 21:36

   Se on semmonen kaveri…:)
   Kiitos, samoin sinulle Outi!!

 • Reply minttu 10.1.2017 at 15:23

  Kaveri laittoi viestiä ja kävin katsomassa..Jonkin sortin kuittailua Karoliinan blogissa. Lauseiden sisään voi kätkeä monenlaisia ajatuksia. Tuli kuitenkin ihan selväksi…

  • Reply Esko 11.1.2017 at 21:38

   Heippa Minttu!
   Oikein mukavaa loppuviikkoa sinulle!!

 • Reply Heli 10.1.2017 at 20:32

  Niin, kaikki aikanaan…Kyllä se rehellisyys kannattaa, vaikka siitäkin välillä tulee turpaan, jopa itseltä… 😀

  • Reply Esko 11.1.2017 at 21:37

   Heippa Heli!
   Onneksi sitä kirjoittaa hetkessä. Pudistavaa palata ja lueskella jo tässä vaiheessa noita vanhoja kirjoituksia. Rehellisyys on ihan ässä!!

  Leave a Reply