Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Voihan muutto!!

17.1.2017

Ja lauantaina taas mennään. Voisihan näin varmasti todeta, koska viimeisimmästä muutosta on aikaa tuommoinen kahdeksan kuukautta. Muutto, tuo asioista ei kaikista mieluisin. Enpähän valita, koska päämäärä on pienimuotoinen unelma. Oma pieni unelma, jonne on hyvä rakentaa se oikea uusi alku. Se oikea uusi alku vaatii vielä kuitenkin hienoisia valmisteluja.

Muuttoa varten tarvitset:

 • Suunnitelmallisuutta
 • Kärsivällisyyttä
 • Hamstraajageenin täydellistä tuhoamista -> nyt on aika luopua tavaroista, joita en oikeasti tarvitse.
 • Sähkösopimuksen siirron
 • Nettiliittymän siirron
 • Pakettiauton vuokrauksen
 • Muuttoavun haalimisen -> Kiitos kaverit. Suuri kiitos kaverit. Lupaan, etten muuta ihan lähiaikoina.
 • Muuttolaatikoita -> Ikeasta saa hyviä, edullisia pahvilaatikoita.
 • Jätesäkkejä ja maalarinteippiä. Säkit kannattaa nimetä. Ei tarvitse repiä kaikkia auki, etsiessäsi kuumeisesti puhtaita boksereita.
 • Muuttoilmoituksen tekemisen.
 • Ehjän selän
 • Huumorintajua

Vanhassa asunnossa pakkaaminen on mielestäni huomattavasti työläämpää, kun uudessa asunnossa järjesteleminen. Uudessa asunnossa saat kaikessa rauhassa fiilistellä. Miettiä, minkä laittaisin minnekin. Ja todella saankin miettiä, koska tiedän jo nyt olevani lirissä säilytysratkaisujen suhteen. Uudessa asunnossani ei ole vielä mitään vaatekaappeja tai säilytystiloja. En jaksa asiasta stressata. Olen henkisesti valmistautunut asustelemaan ystävieni, jätesäkkien keskellä jonkin aikaa. Pikkumimmille täytyy raivata kuitenkin miellyttävä kulmaus leikeille ja touhuamiselle. Pienen ihmisen ei ole mukava olla kaaoksen keskellä ja siinäpä onkin oiva kannustin säkkien suhteellisen ripeään tyhjentämiseen.

Asuntooni tulee ainakin yksi erikoisuus. Todellinen erikoisuus. Nimittäin minun itseni valmistama keittiönpöytä. Sopivaa ja miellyttävää ei löytynyt, niin teinpä perhana itse. Vielä on homma hieman kesken, mutta valmiista tuotoksesta ja valmistusprosessista lisää myöhemmin. Tulee hieno ja uniikki, toivottavasti.

Mitäpä unohdin muuttajan listasta? Tai hyviä vinkkejä?

-Esko-

Comments (32)

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply venla 17.1.2017 at 20:31

  Helppoa ja nopeeta safkaa muuttoporukalle, sekä paljon juotavaa! Tuppaa tulemaan hiki, varsinkin kun näin talvella muuttaa ja osasta aikaa saattaa olla paksulti vaatetta päällä. Kesällä muuttaessa on muuten vaan hiki. Ylipäätään muuttaessa tulee hiki 😀 Tsemiä urakkaan ja superpaljon onnea uuteen kotiin!

  • Reply Esko Kyrö 17.1.2017 at 20:53

   Iltoja Venla!
   Kyllä. Pitsaa ja limpparia pojille. Hili tulee, se on varma. Onneksi ei ole paljoa tavaraa. Suurin huolenaihe pakettiauton parkkeeraus tälle maailman kapeimmalle nykyiselle kotikadulleni…???? Kiiitos!!

 • Reply Mikaela 17.1.2017 at 20:56

  Kotivakuutuksen siirto kannattaa aina 🙂

  • Reply Esko 17.1.2017 at 21:09

   No, se kannattaa…???????? Kiiitos Mikaela!

 • Reply Sonja K 17.1.2017 at 21:39

  Oi wau ite tehty pöytä!!!! 😉 En malta oottaa, että nään kuvia siitä! Tsemppiä muuttoon! 🙂

  • Reply Esko 17.1.2017 at 21:51

   Iltaa Sonja!
   Täytyy nikkaroida se eka valmiiksi…???????? Varmasti tulee kuvia…En olisi koskaan uskonut, jotta asuntooni tulee itse tehty pöytä…????

 • Reply Ellis 17.1.2017 at 22:07

  Ite kun tekee, niin saa mitä tulee 😀 vai miten se menikään? Mä joskus muinoin kans päädyin tekemään keittiöön pöydän itse, ja just hyvähän siitä tuli. Tsemppiä! Muuttoon ja pöytään 🙂 En malta odottaa että pääsen näkemään kodin kalusteineen, on niin hauska tuo koko pohja, salakaappeineen kaikkineen.

  • Reply Esko Kyrö 17.1.2017 at 22:22

   No, niinpä Ellis!
   Toivottavasti tulee hyvä. Visio on ainakin hieno. En itsekään malta. Menee kyllä aikaa ja se on kärsimättömälle miehelle onkelma…????????

 • Reply Helmi 17.1.2017 at 22:12

  Oot huikee!! Tsemppiä muuttoon!

  • Reply Esko Kyrö 17.1.2017 at 22:22

   Oi, kiitos Helmi! Huikeudesta en tiedä…????✌

 • Reply sirpula 17.1.2017 at 22:20

  Hei, kannattaa pakata kassi mihi laitat ne bokserit ja vaikka seuraavan päivän vaatteet. Ei tarvii heti repiä jätesäkkejä auki 🙂

  • Reply Esko Kyrö 17.1.2017 at 22:23

   Kyllä. Kuinka yksinkertaista..???????????? Iltoja Sirpula!!

 • Reply Saara 17.1.2017 at 22:24

  Uunikintaat, lakanasetti ja vessapaperia johonki “the bare essentials” reppuun.

  Poltin viime muutossa käteni kun uunikintaita pitsanpaistoon ei löytynyt ja tavalliset lapaset ei riittänyt muuttoporukan pitsojen poistamiseen uunista. Kun väsyneenä haluaa rumban jälkeen vain pestä hampaat nukkumaan, on kiva että lakanat on lähel ja nopeasti saatavilla sänkyyn. Vessapaperi on aika nolo unohtaa ja sen kyllä eka vessassakävijä osaa pyytää.

  • Reply Esko 18.1.2017 at 17:23

   Heippa Saara!
   Joo, tuo akuuttien tavaroiden kassi täytyy pakata siis erikseen. Laturi täytyy myös sinne sujauttaa…✌ Pitsat taidetaan vain tilata tällä kertaa. Saa kintailla tai ilman…????

 • Reply Nanna 17.1.2017 at 22:30

  Kyllä näin Sirpula….monasti, monasti muuttaneena laitan yhen laatikon johon laitan seuraavan päivän vaatteet, suihku tarvikkeet, pyyheet, lakanat ja muutaman astian ja esim kahvikeittimen ja kahvin jos tätä haluat aamulla (elikä mitä haluat ekaksi aamulla syödä/juoda ja astiat sen mukaan).

  Ja mä en kestä laatikoiden seassa asua joten teen yleensä yhden sika purkupäivan jolloin laatikot saadaan pois. Sitten sitä kaunistelua ja viimeistelyä on kivempi tehdä ja koti alkaa tuntua kodilta nopeammin.

  Onnea uuteen asuntoon!

  Nanna

  • Reply Esko 18.1.2017 at 17:24

   Kiitos Nanna!…Loukkasin vielä selkäni eilen, niin saa mukavan lisämausteen kantamiseen ja pakkaamiseen…????

 • Reply Suurperheellinen kotimamma jo 10v 17.1.2017 at 22:33

  Vau, hienoa. Olet kyllä luksuksesi ansainnut. Kaikkea hyvää sulle ja tytöllesi. Kirjoittelehan lisää, blogisi on aina iltani “kohokohta” kun pääsen lukemaan muun perheen laitettua nukkumaan. Se näyttää elämä olevan nii erilaista sielä ku täällä.

  • Reply Esko 18.1.2017 at 17:26

   Vau ja kiitos! Mukava, että voin antaa lukukokemuksen iltoihisi. Se on elämä tälläistä täällä ja suuri hatunnosto sinulle suurperheen kotimamma!!…????

 • Reply Sanna 18.1.2017 at 01:24

  Ihana, kamala muutto. Ihana päästä uuteen asuntoon, mutta onhan muuttaminen nyt ihan hirveetä! 😀 Itselläkin muuttoja ollut vähän liian tiuhaan tahtiin viime vuosina, joten muutoista on kokemusta. Itse olen pyrkinyt käymään tavarat läpi jo vanhassa asunnossa, jotta turhia tavaroita ei tarvitse edes viedä uuteen asuntoon.

  Varmasti huippua päästä vihdoin muuttamaan omaan kotiin! Se on kyllä hieno fiilis, kun kaikki tavarat on kannettu ja voi istahtaa uuden kodin lattialle. Heh, sinne kaiken kaaoksen keskelle laatikkovuoren taakse. Mielen valtaa osittain jäätävä ahdistus, että miten kaikki tavarat voisivat löytää paikkansa, mutta samalla vaan niin paras fiilis – Mun koti & uudet kuviot! 🙂

  • Reply Esko 18.1.2017 at 17:27

   Kyllä Sanna! Muuttaminen on aivan persii#### Nyt vielä meni eilen selkä lenkkipolulla. Mukava lisämauste tähän hommaan…✌✌

 • Reply Henna 18.1.2017 at 12:39

  Muuttaminen on ihan kamalaa, vaikka kuinka ihana asunto/koti odottaisi revohkan jälkeen. Vihaan sitä pakkaamista ja tavaroiden lajittelua, mikä lähtee mukaan, mikä menee roskiin, mikä menee kiertoon, mikä tämä on, miksi olen säilyttänyt tätä jne. Toisaalta viime muutossa koin aika vapauttavaksi sen, että jouduin myymään aika paljon tavaraa, että saan kaikki tavarat yhdessä isossa pakussa vanhasta kodista uuteen, monen sadan kilometrin päähän. Täällä uudessa kodissa on nyt helpompi hengittää ilman sitä tavaramäärää, joka siellä vanhassa oli. Enkä ole kyllä uuttakaan tänne ostanut. Ja appiukolta paras muuttovinkki: Kaikki mutterit, ruuvit ja muut huonekalujen kokoamissysteemit kannattaa kerätä samaan pakasterasiaan (omiin nimettyihin pusseihin lajiteltuna), niin ne on helppo sitten taas koottaessa kaivaa esille. Odotan sitä muuttokertaa, kun voisin ajatella, että tästä ei nyt tarvitse vuosiin muuttaa pois. Tämä on pysyvä. Tämä on koti. Tämäkään se ei vielä ole. Olen omilleni muuton jälkeen (13 vuotta sitten) muuttanut seitsemän kertaa. Kaikki tarpeellisia/pakollisia, mutta aina yhtä työläitä. Tsemppiä teille ja onnea uuteen kotiin!

  • Reply Esko 18.1.2017 at 17:29

   Heippa Henna!
   Niin on. Ja tämä pakkaaminen ja mainitsemasi lajittelu on kyllä niiiiin, ah! Nyt pitää vaan heittää menemään oikein urakalla turhaa kampetta!! Tuo ruuvivinkki oli oikein hyvä. Viimeksi en näin tehnyt ja lamppua ei sitten saanut kattoon…????????

 • Reply minttu 18.1.2017 at 15:40

  Tsemppiä muuttoon! Toteuta Esko kysymyspostaus, me kysymme ja sinä vastaat!

  • Reply Esko 18.1.2017 at 17:30

   Heippa Minttu!
   Täytyypä toteuttaa, todellakin!! Ne onkin mukavia tehdä!!…????

 • Reply Heli 18.1.2017 at 16:48

  Tuossa aiemmin on kyllä mahtavia juttuja mitä huomioida muuttoon, itse olen teipannut pussissa olevat ruuvit yms. pakkausteipillä esim. sängyn ruuvit sängyn pohjaan tai laatikoston ruuvit laatikon sisälle. Wau, itse tehty pöytä! Vähän ihmettelin, kun mainitsit jossain, että ei onnistu remonttihommat (=vasara ei pysy kädessä) kun et oikein näytä tai kuulosta siltä, vaan luulenpa että kun vain alat tekemään niin osaat kyllä, mielikuvitusta ihan varmasti riittää ainakin kirjoitusten perusteella. Minäkin vain aloitin, mutta varoituksen sana, se on sitten parantumaton sairaus tuo nikkarointi.

  • Reply Esko 18.1.2017 at 17:33

   Heippa Heli!
   Joo, nyt menee ruuvit järjestykseen. Ei nuo remonttihommat oikein taivu, mutta aina sitä yhden pöydän rakentaa….???????? Mielikuvitusta kyllä on. Ajoittain liikaakin…????

 • Reply Tätioranssi 18.1.2017 at 17:48

  Oon muuttanut viimeksi… 14 vuotta sitte. Heh. Huono oon antaa mitään vinkkejä mut esim. Torista (. Fi) löytyy aika ajoin ilmaisia pahvilaatikoita ja kaupasta varnaan saisit esim. Banaanilaatikoita kun pyytää etukäteen.
  Silti laittaisin säkkeihin/laatikoihin huoneidennimet vaik teipillä niin menee nopeemmin paikalleen vaikkei sul oon mikään viishuonettakeittiö ja kaks kerrosta ????. Iloista muuttoa!

  • Reply Esko 20.1.2017 at 22:15

   Huhuhuijaaa! Nyt on kämppä pakattu ja huomenna onkin sitten kantohommat edessä…????????

 • Reply Satu 18.1.2017 at 19:30

  Putkiremontin eli evakkoni piti kestää 2kk viime kevät/kesänä. Ennen evakkoa dumppasin 7kassia vaatteita helvataan. Pakkasin mukaan 2 housut, muutaman hameen ja mekkoja jokusen. Erilaisia paitoja topista neuleeseen oli ehkä 15kpl. Muutaman täydennyksen jouduin hankkimaan kun aika hieman venyi. Huomasin kuinka vähällä tulee hyvin toimeen, eikä aamuisin mennyt aikaa miettiessä mitä pukee kun kaikki oli ns.kivoja vaatteita. Kotiinpaluun jälkeen avasin vaatekaapin ja poistin 3kassia vaatteita mitä en kaivannut ja jostain syystä säästin ekalla kierroksella. Lyhyestä virsi kaunis; heitä valmiiksi roinat pois, ja vähemmän kivat säästä omassa hyllyssä. Kesäloman toiseksiviimeisellä viikolla tyhjennä hylly jätelavalle. Olet jo selvinnyt ilman niitä 6kk etkä tule niitä kaipaamaan. Ps. Oma hylly=hyllyn takarivi. Eikä mitään tavaroiden halailua ja konmaritusta, extreme hoarders tyyppinen tehokas eliminointi on helpompaa ja nopeampaa

  • Reply Esko 20.1.2017 at 22:16

   Juuri näin Satu, juuri näin…????

 • Reply loop 18.1.2017 at 22:21

  Ihanko ite nikkaroit pöydän alusta loppuun saakka? Sirkkelin, sahan, hiomapaperin ja porakoneen kanssa? Kai laitat myös teko-ohjeen tänne blogiin?

  • Reply Esko 20.1.2017 at 22:17

   No, en ihan ite. Jalat tilasin metallisepältä. Kaikkea muita käytin paitsi sirkkeliä…Ohjeet löytyy uudemmasta postauksesta. Kivaa viikonloppua!!…????

  Leave a Reply