Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Juhannuksen oivalluksia

25.6.2017

Huhheijjaa! Se on nyt juhannus takana. Ihan ei pystynyt noudattamaan ylemmän kuvan pukeutumiskoodia. Noh, sehän nyt on jo tässä vuosien varrella tullut tutuksi, että harvemmin täällä Suomessa voi juhannusta viettää rannalla hihattomassa paidassa tyylikkäine rusketusrajoineen. Suomessa voi kuitenkin viettää juhannusta hyvin monella eri tavalla. Varmasti perinteisin tapa on pakata auto herkuilla, perheellä, sukulaisilla tai hyvillä ystävillä. Suunnata kohti mökkiä, järveä ja rauhaa. Vietin itse tänä vuonna varmasti ei niin perinteisen kaupunkijuhannuksen. Suunnitelmia ei ollut, mutta olihan hauskaa. Juhannuksen aikana tein seuraavanlaisia oivalluksia:

 • Kuvien perusteella juhannusfestivaalien pukeutumiskoodisto ei ole juurikaan muuttunut vuosien varrelle. Leit, hauskat hatut ja värikkäät aurinkolasit ovat pitäneet vahvasti pintansa.
 • Kaupunkijuhannusta vietti aika moni muukin. Ei ollut Helsinki enää aavekaupunki, jossa kukaan ei liiku missään. Useat ravintolat pitivät ovensa auki ja julkinen liikenne toimi moitteettomasti.
 • Tanssiravintolaan mennessäni jätin narikkaan takkini ja samalla tuntui, että ripustin sinne myös oman itseluottamukseni. Pidän itseäni hyvin sosiaalisena ja ulospäinsuuntautuneena ihmisenä. Ravintolamiljöössä olen kuitenkin todella huono keskustelija ja etenkin vastakkaisen sukupuolen kanssa tämä ilmiö korostuu. Täytynee mennä small talk- kursseille.
 • Tanssiravintolassa huomasin olevani myös äärimmäisen huono tanssija. Olimme We Love Helsingin järjestämissä juhannustansseissa, jossa oli mahdollisuus tanssia ihan perinteisiä valsseja, tangoja, foxeja ym. Oli mukava seurata ihmisiä, jotka oikeasti osasivat tanssia. Tanssissa on sitä jotain lumoavaa taikaa. Ihan niin lumoavaa ei ollut istua perinteisenä seinäruusuna. Täytynee mennä tanssikursseille.
 • Ex-tempore illoista tulee usein todella hauskoja. Niin tälläkin kertaa. Perjantaina piti mennä vain kääntymään kavereiden grillijuhlissa. Taksi kääntyi kotipihaan vasta aamun pikkutunneilla.
 • Iltsarin testissä juhannusheilakseni valikoitui Li Andersson seuraavilla saatesanoilla: “Juhannusheilasi on vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. Vietätte keskikesän juhlaa kaupunkimaisemissa. Huippuälykkään Lin kanssa keskustellessa vapaapäivät lentävät kuin siivillä. Hyvä kasvisruoka, indierockin kuuntelu ja elokuvien katselu ovat olennainen osa juhannusohjelmaanne.” Kyllä vietin keskikesän juhlaa kaupunkimaisemissa. Ilman Li:tä ja muita tekstissä mainittuja aktivitteetteja. Yksi juhannuksen kohokohdistani oli kuitenkin Li Anderssonin toivottama tsemppitervehdys Instagram-kuvani yhteyteen. Kiitos!
 • Raekuuro juhannuksena ei ole enää vain huono vitsi.
 • Itselleni juhannus on edelleenkin vain juhannus. Melkoisen normaali viikonloppu muiden joukossa ilman mitään ylimääräistä glamouria tai erikoisuuksia.

Varmasti monella alkaa loma huomenna, joten teille kaikille hyvää lomaa ja muillekin toki oikein hyvää alkavaa viikkoa!!

Kuinkas meni juhannukset?

-Esko-

// kuva: Jere Lehtonen //

Comments (6)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sanna 26.6.2017 at 10:04

  Tästä ei nyt selvinnyt oliko tsemppiterkuista, noin niin kun oikeesti “hyötyä”? ???????? Hauskaa Juhannuksen jälkeistä elämää!

  • Reply Esko Kyrö 26.6.2017 at 14:07

   Kiiitos!! Ja terveiset olivat tärkeimmät…:)

 • Reply Maarit 27.6.2017 at 20:38

  Pointsit ajatukselle tanssikursseista! On muuten hauska ja hyvä liikuntamuoto ja samalla pääsee kontaktiin vastakkaisen sukupuolen kanssa 😉

  • Reply Esko Kyrö 29.6.2017 at 18:50

   No, todellakin Maarit…:)

 • Reply Nippe 28.6.2017 at 10:03

  Mahtavaa grilliruokaa ja hyvää juomaa!
  Siskojen ja lasten kera♡
  Muisteltavaa loppu kesäksi 😉

  • Reply Esko Kyrö 29.6.2017 at 18:51

   Oi, kuulostaa Nippe niiiiin hyvältä!! Oli varmasti mahtavaa!!

  Leave a Reply