Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

…kun tekniikka pettää

20.11.2017

Olihan hieman erilainen startti tähän viikkoon. Pimeydessä sateen vihmoessa ikkunaan, parkkeerasin autoni Aviapoliksen Clarion-hotellin parkkipaikalle. Oli luvassa seminaaripäivä. Aamu alkoi valmiiksi katetulla aamiaisella ja sitten saikin vain olla ja kuunnella. Olla se vastaanottaja. Imeä luennoitsijoilta ideoita omaan työhönsä. Todella virkistävää ja hyödyllistä ajoittain. Ja olihan se hotelli hieno ja outoa oli syödä myös ihan oikea buffet-lounas. Kävihän siellä tietysti myös se klassikko, joka on varmasti tuttua ihan jokaiselle tekniikan kanssa pelanneelle.

Miten voi olla mahdollista, että se videotykki, äänet, mikrofoni tai tietokone ei toimi juuri silloin kuin pitäisi? Tämä sama universaali ongelma on tuttua jo sieltä yliopiston luennoilta. Aina joku piuha rätisi tai kuva ei vaan heijastunut sinne valkokankaalle. Vanhempainiltaan olen monena vuonna tehnyt hienon esityksen ja hyvin se on vielä päivällä toiminut, mutta h-hetken koittaessa kone ei toimikaan tai juuri silloin se Powerpoint ei aukea. Monessa koulussa on jo varmasti itsenäisyyspäiväjuhlatreenit käynnissä. Monessa koulussa taas h-hetken koittaessa opettajat istuvat ja toivovat, että se Maija-Leenan langaton mikrofoni toimisi tai ne laulujen sanat heijastuvat sinne salin seinälle. Ja, kun tekniikka pettää…niinpä. Olikohan näin vielä piirtoheitin-aikakaudella?

Hurtti huumori auttaa asiassa kuin asiassa. Pieni pilke silmäkulmassa kannattelee aika monessa tilanteessa. Tulipas tämmöisiä asioita mieleen siellä kinkkusämpylöiden ääressä. Koulutuksen anti oli todella hyvää ja herättelevää. Nyt on monta ideaa takataskussa kuinka yhdessä toimien voimme lisätä liikettä sinne koulupäivien keskelle. Niin oppilaille kuin itsellenikin.

Nyt haluan kyllä jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia kylpyläarvontaan osallistuneita. Vielä on aikaa keskiviikkoiltaan asti. Olen lukenut jokaisen kommenttinne läpi ja arvostan kuinka olette hienoja viestejä laittaneet. Kiitos!

Kuulostiko muuten tutulta tuo tekniikan pettäminen h-hetken koittaessa? Vai oliko tämä vain jotain oman pääni sisäistä kuvitelmaa?

Mukavaa maanantaita!

-Esko-

Comments (4)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply PlusMimmi 20.11.2017 at 22:22

  Siis todellakin pettää ja joka ikinen kerta. Viimeksi lauantain hautajaisissa, joissa isäni piti puhetta ja setäni (tietokonefirmassa töissä) ei meinannut saada mitenkään kuvia heijastettua seinälle, kun tekniikka petti… Puhe alkoi jotakuinkin näin ”83-vuotta sitten… krhmmm… Ei ollut signaalia. No eihän sitä näytä olevan nytkään.” ???? Ja kaikki repeilivät nauruun.

 • Reply Esko 21.11.2017 at 18:38

  No, todellakin Mimmi! Aika hyvin otti isäsi homman haltuun…???????? Vaikka kyseessä olikin ne astetta kurjemmat juhlat. Nähään jossain taas joskus! Talvenjatkoja…

 • Reply Emilia 21.11.2017 at 23:35

  Tekniikka pettää myös Lapin yliopistossa ????

  • Reply Esko Kyrö 22.11.2017 at 07:48

   Tämä on siis universaalia, kyllä. Terveisiä Emilia Lappiin.❄????????

  Leave a Reply