Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Työ hakemus, Tinder ja tykätyimpiä statuksia…

24.2.2018

Hyvin harvoin minussa vapaa-ajalla herää se sisäinen Ansa Kynttilä. Tai jos herää, vielä harvemmin annan sen sisäisen Ansa Kynttiläni näkyä ulospäin. Noh, yhden kerran Vantaan Flamingon kylpylässä komensin paria pikkupoikaa, kun he useista epäonnistuneista pedagogisista katseistani huolimatta kipusivat liukumäkeä ylöspäin juuri sieltä väärästä suunnasta. Pukuhuoneseen saavuttuani olikin edessä tapahtumaketju, joka johti erääseen tykätyimmistä Facebook-päivityksistäni: Luokanopettajan vaistoni heräsi Flamingossa. Komensin huonosti käyttäytyviä pikkukavereita. Sattuivat pukkarissa viereiseen koppiin, kertoivat isälleen ja osoittelivat minua. Isä oli BullMentulan kokoinen kaveri. Tein pukemisen maailmanennätyksen. Bokseritkin tais mennä väärinpäin.

Ja myönnän, ajoittain minulla alkaa se avainnauha vipattamaan kaulassa, kun lueskelen tekstin pätkiä, jotka sisältävät lähes toistuvasti samoja, niitä ihan perus kieli oppivirheitä. Näitä en lähde koskaan ihmisten statuksiin tai kirjoituksiin korjailemaan, koska yksi rasittavimmista nimikkeistä äitylin ja masuasukin lisäksi on, kielipoliisi. Itse kirjoitan paljon ja tietysti tännekin kirjoituksiin virheitä osuu varmasti vaikka ja kuinka. Yhtä, sitä kaikista yleisintä ja puhutuinta virhettä pyrin kuitenkin välttämään viimeiseen asti. Ne yhdyssanat.

Kirjoitus taito on tärkeä voimavara. Täällä visuaalisuuden valtatiellä, kuvien ja videoiden maailmassa on tärkeä hallita myös tietyt kirjoittamisen lainalaisuudet. Joudut elämässä kirjoittamaan työ hakemuksia. Sosiaalisen median maailmassa kirjoittelet Instagramiin kuvatekstejä ja oikein mehevän tapahtuman haluat jakaa ystävillesi Facebookissa. Niin ja se Tinder. Kuvat puhuvat puolestaan ja myös se esittelyteksti. Se myös puhuu puolestaan. Näin kuvitteellisesti: Olen Esko huippu kokki ja luokanopettaja. Tänään aurinkoisena perjantaina minulla alkoi hiihto loma. No niin, ja eikun rastia vaan…

Ansa Kynttilä, nyt jäälle rauhoittumaan ja luistelemaan. On ollut niin mukava ja rentouttava hiihtoloma. Ja Iivo!!! Upea suoritus. Olympiakultaa kuninkuusmatkalla. Niin ja onnea Eesti, sata vuotta. Wau!!

Ansa Kynttilä, nyyd jääle rahunema ja uisutama. On olnud nii mõnus ja lõdvestav suusapuhkus. Ja Iivo! Vöimas saavutus. Olümpiakuld 50 km. Nii ja õnne Eesti, sada aastat. Wau!!

Muita sisäisiä kielipoliiseja liikenteessä?

-Esko-

Comments (9)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Suvi 24.2.2018 at 22:39

  Täällä yksi! Myönnän painaneeni useita kertoja raksia liekkisovelluksessa kelvottoman kieliopin takia. ???? Virheitä tekee kaikki, mutta jos lause ei pääsääntöisesti pääty pisteeseen tai jalka palloa ja työ paikkaa ei saa kirjoitettua oikein, niin mulle se vaan on turn off.

  Sattui kyllä sieluun lukea nuo kaikki yhdys sana virheet tästä postauksesta. ????

  • Reply Esko Kyrö 25.2.2018 at 15:27

   Heippa Suvi!
   Virheitä tekee kaikki, näinhän se menee. Eikä siinä mitään. Ne vaan nuo yhdyssanavirheet pomppaa niin herkästi esiin…Mukavaa aurinkoviikon päätöstä!!

 • Reply Heli 25.2.2018 at 10:38

  Tekee mieli korjata, mutta ei nykyisin enää ärsytä, koska taustalla on aikuisillakin aika usein lukivaikeus.

  • Reply Esko Kyrö 25.2.2018 at 15:30

   Moikka Heli!
   Jep. Ihmisten taustoja, kun ei tiedä…Siksi onkin hyvä säilyttää vain se sisäinen Ansa Kynttilä. Mukavaa iltaa!!…:)

   • Reply Heli 25.2.2018 at 17:21

    Toki ainakin ystävilläni joilla on lukivaikeus, he itse välillä naureskelevat ja kertovat mitä ovat vahingossa lukeneet tai kirjoittaneet, koska tietävät, että en pidä heitä sen takia tyhmänä ja yhdyssanoista noin 7/10 menee kyllä edelleen väärin, mutta kyllä Ansa Kynttilän ”viisaudet” on meillä ehdottomasti käytössä ????

 • Reply Tinde 25.2.2018 at 22:12

  Juuri ennen kuin tulin tekstiäsi lukemaan, kirosin miehelle facebookissa ollutta yhdyssanahelvettipäivitystä. Oli siis unohtunut kaverilla kaikki sanat yhdistää, kamalaa luettavaa. Sitten tulin lukemaan postaustasi ja karvat nousi pystyyn otsikon luettuani ja pelästyin, että et kai sinäkin…Jatkoin kuitenkin ja sain hyvät naurut!:) Täällä siis yksi poliisi iltaa!

  • Reply Esko Kyrö 25.2.2018 at 22:33

   Heippa TindePoliisi!
   Sehän sattui sopivasti…???????? Hyvä, että sai hymyn huulille. Mukavaa pakkasviikkoa!…❄❄

 • Reply Emilia 28.2.2018 at 19:27

  Täällä yksi kielipoliisi hei! Ihan jo säikähdin, kun luin postauksesi otsikon, että mites se Esko luokanopettaja yhdyssanavirheen on tehny 😀 mutta joo itekseni ärsyynnyn ja muutaman kaverin kanssa niille naureskellaan kun tulee vastaan, mutta en mene korjailemaan kenellekään (paitsi graduparilleni!)

  • Reply Esko Kyrö 28.2.2018 at 21:28

   Iltoja Emilia!
   Graduparille on lienee hyvä korjaillakin…???? Itseärsyyntyminen onnjust kova…❄❄

  Leave a Reply