Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Akne ja hermokontrolli

27.3.2018

Lauantai-sunnuntai välisenä yönä siirrettiin kelloja. Siirrettiin samalla myös ainakin tämä äijä semmoiseen “muumio”-moodin, että hohhoijjaa. Olen tässä lähipäivinä ollut aivan tolkuttoman väsynyt. Ei ole vielä kroppa tottunut tähän kesäaikaan. Kesäaikaan, joka ainakin puolestani voisi saada sen kuolettavan tuomion jossain siellä päättävissä elimissä. Mitään muuta hyvää en siitä keksi kuin sen, että Star Wars- kelloni on jälleen oikeassa ajassa. Vuoden se oli väärässä.

Olettaisin, että aika moni allekirjoittaa kanssani nämä äskeiset sanani. Varsinkin pienten lasten vanhemmille ne ensimmäiset kesäaika-aamut ovat aikamoisia. Pienelle lapselle on vaikea selittää, miksi hänet vedetään ylös kesken makoisten unien. Noh, se on se lisääntyvä valon määrä, kultaseni. Lisääntyvä valon määrä.

Toivottavasti tässä alkaa taas saamaan unenpäästä kiinni normaaliin tapaan ja se päivisin esiintyvä aivan turha kärttyisyys olisi menneen (jäljellä) olevan talven lumia. Juuri nyt kuitenkin vähän vielä ärsyttää ja mm. seuraavanlaiset asiat:

 • Kellojen siirto. No, se taisikin tulla jo selväksi.
 • Oikeastaan ensimmäistä kertaa on tullut ajoittain niinsanottu kirjoittajan lukko. Tuntuu, että aiheita vilisee päässä. Tekstiä ei vaan synny. Kirjoitan ja pyyhin. Kirjoitan ja pyyhin. Kirjoitan ja pyyhin. Voikohan tämänkin laittaa kellojen siirron piikkin? Ei ehkä. Inspiraatiosuoni hetkittäisesti epäkunnossa.
 • Ihmisten ärsyyntyminen mitä kummallisemmista asioista. Tuntuu, ettei semmoista asiaa ole olemassakaan, josta ei joku mieltänsä pahottaisi. Esimerkiksi pienistä virpojistakin täytyi uutisoida erikseen. Kohta heilläkin tulee olla verokortti vitsassa kiinni.
 • Postauskuvien puute. Ei ole kerennyt/jaksanut mennä ottamaan kunnon kuvaussessioita pitkään aikaan. Noh, toisaalta varmasti hyvä, että kuvituksena toimii myös muutkin kuin oma naamani.
 • Vanhojen hittiohjelmien uudet yritykset. Napakymppi, Kymppitonni ym…
 • Aikuisiällä täysin yllättäen selkään iskenyt akne. Luulin, että viimeisen Roaccutan-kuurini söin parikymmentä vuotta sitten. Saa nähdä mitä ihotautilääkäri määrää. Akne studios.
 • Kukkani kuolevat aina, ihan aina. Laitan ravinteita, leikkelen varsia. Siirryn piakkoin kokonaan muovikukkiin tai ilmakasveihin.
 • Itse itselle aiheutettu kiire. Turha kiire. Hoida poika hommasi ajoissa ja suunnitelmallisesti!

Syyskuussakin ärsytti, ehkä siinä välissäkin ajoittain ja tämmöistä näin maaliskuun 27. päivänä. Ota nyt Esko happea, ota happea!!

Lisääntyvää valoa!!

-Esko-

Comments (15)

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply venla 27.3.2018 at 20:56

  Kuinka kauan sun kesä- ja talviaika oikein kestää? 😀 Jos kello oli vuoden väärässä ajassa, mut eiks kelloja räknätä puolivuosittain… ????????

  Meinas koko kellojen kääntäminen mennä multa ohi, sunnuntaina kolmen maissa iltapäivällä aloin ihmetellä miksi seinäkello ja puhelin on eri ajassa…

  Ja hei, todellakin kelpaa toi lisääntyvä valon määrä, väännettiin kelloja tai ei! Ihanaa kun on valoisaa pitkälle iltaan, alkaa tuntua kuin kesä alkais tosissaan lähestyä ????

  • Reply Esko Kyrö 29.3.2018 at 18:20

   Moikka Venla!!
   Tämä oli muuten oikein hyvä huomio…:) Valo on mahtavaa ja pääsiäisenä sitä on tarjolla!! Nautitaan siitä. Kivaa minilomaa!!

 • Reply Inkuli 28.3.2018 at 07:22

  Juu,samasta kärsitään…eli kellojen siirto … itselle hankalaa,miehelle hankalaa, koululaisille hankalaa ja päiväkotilapselle…mutta kun päivällä aurinko paistaa niin johan se olotila muuttuu.Ihana aurinko ???? Ja pääsiäisloma lähenee,toisilla jo tänään vika työpäivä ???? Jee!!! Hyvää lomaa!

  • Reply Esko Kyrö 29.3.2018 at 18:18

   No, muuttuu, muuttuu…:) Toivottavasti päiväsi on mennyt hyvin. Valoa on ainakin riittänyt!! Mukavaa pääsiäistä teitin poppoolle!!

 • Reply Askeleita isyyteen 28.3.2018 at 08:21

  Kirjoittelin jo blogiin sen pakollisen kesäaikaa käsittelevän päivityksen. Ja täytyy myöntää, että pikkuisen aamulla on nihkeämpää nousta sängystä ylös. Mutta eiköhän se tästä. Illat näyttävät valoisilta ja kesää kohti konkreettisesti pikkuhiljaa.

  • Reply Esko Kyrö 29.3.2018 at 18:17

   Eiköhän tuo tästä lähde!! Kiitos viestistäsi ja mukavaa pääsiäistä!!…:)

 • Reply Sandraseee 28.3.2018 at 11:32

  Mä haluaisin lukea ihan sun normipäivistä! Ei aina tarvitse olla niin hienoja kuvia tai syvällisiä pohdintoja; usein kaikista kivoimpia on vain sellaiset perushöpöttelyt.

  • Reply Esko Kyrö 29.3.2018 at 18:17

   Kiitos inspiraatiosta Sandraseee. Tänään tulee…:)

 • Reply Saida 28.3.2018 at 18:35

  En tiedä mikä siinä on, mutta minulla kellojen siirto ei vaikuta mitenkään vireyteen. Kunhan muistan venkslata keittiönkellon kahdesti vuodessa oikeaan aikaan. Sekään ole enää onglema kun puhelin siirtyy itsestään ja siitä sen sitten aina muistaa. Oikeastaan en haluaisi, että kellojen siirrosta luovuttaisiin, koska sillon jäätäisiin pysyvästi talviaikaan ja itse tykkään enemmän siitä, että illalla on valoa. Onhan se kiva kun on valoisaa kun menee töihin, mutta kivempaa se on töiden jälkeen nauttia valosta kun ehtii puuhastelemaan kaikkea. Jos jäätäisiin kesäaikaan voisinkin kannattaa venkslauksesta luopumista. 🙂

  • Reply Esko Kyrö 29.3.2018 at 18:16

   Heippa Saida!
   Venkslaaminen se on melkoista hommaa. Varmaan yhden käden sormilla on laskettavissa ihmiset, jotka pystyvät siirtämään esim. uunin kellon oikeaan aikaa ilman ohjekirjaa. Kun sitä itse ymmärtäisi vain mennä nukkumaan ajoissa. Ehkäpä se olisi vahvin täsmälääke näihin väsymyspuuskiini. Kivaa ja valoisaa pääsiäistä!!…:)

 • Reply Lapseton työssäkäyvä 28.3.2018 at 22:16

  Mä ihmettelen, miten tunnin siirto voi vaikuttaa näin paljon, mitä ihmiset väittää. Ehkä ymmärrän jotkut koliikkivauvan kanssa elävät minuutin tarkkaa vuorokausrytmiä elävät, mutta en muita. Eikö muka oma unirytmisi käänny vähintään tunnilla myöhäisempään joka vkl? Tai etkö jonakin arki-iltana mene tunnin myöhempään nukkumaan, jolloin vaikutus sama. Monet myös reissaavat ympäri maailmaa useita kertoja vuodessa, mutta ei aikaero silloin paljon paina.

  Kuten ylemmästä arvata saattaa, mä kuulun niihin, ketkä arvostaa valoisia iltoja työpäivän jälkeen. Kaikilla ei ole mahdollisuutta ulkoilla keskipäivällä lasten kanssa kotona ollessa tai luokanopen lyhyitä työpäiviä. Pikkutyyppien kaksi kertaa vuodessa olevan tunnin (!) unirytmin “häiriintymisen” takia ei mun mielestä pidä lähteä muuttamaan koko väestöön ja eu-tason yhteisiin asioihin.

  • Reply Esko Kyrö 29.3.2018 at 18:12

   Kiitos Lapseton työssäkäyvä näkökulmastasi! Kääntyy varmasti viikonloppuisin ja tuntuu, että kääntyy vähän muulloinkin. Arvostan myös valoisia iltapäiviä ja iltoja todella paljon. Jopa vähän liiankin paljon, etten saa itseäni ajoissa nukkumaan. Tämä myös todella vahva syy tähän ajoittaiseen väsymysmuumioon. Mukavaa pääsiäistä!!

 • Reply Nippe 28.3.2018 at 23:32

  Meillä heikkounisilla on varmasti nihkeämpää…
  Varsinkin, kun oma luontainen vire on iltaisin paras, kun pitäisi mennä nukkumaan.
  Ja aikaisin on noustava ruksit silmillä ????

  Suurtsempit viikkoon ja kevääseen! ????

  • Reply Esko Kyrö 29.3.2018 at 18:09

   Nippe, se menee juuri näin. Iltaisin en vaan saa itseäni tarpeeksi aikaisin sänkyyn. En millään. Onneksi työpaikkajuoksu avaa pahimmat rastit. Mukavaa pääsiäistä!!…:)

 • Reply Voisinko kirjoittaa blogiani päätoimisesti? | E2O 29.3.2018 at 18:31

  […] tukossa. Ei oikein ole lähtenyt tässä viime aikoina tämä kirjoittaminen. Ja sitten tulikin juuri hyvä kommentti: ”Mä haluaisin lukea ihan sun normipäivistä! Ei aina […]

 • Leave a Reply