Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Erikoisia ja onnekkaita sattumuksia

17.3.2018

“Oota, mä katon nää meidän WhatsApp- ryhmät.” Niin, tottakai ystävien kuulumiset täytyy tarkistaa. Kyllähän se taitaa olla, että karttuva ikä korreloi kaverisuhteiden ja ystävien merkityksen kanssa. Aikuisen seuran lisäksi, ne ikätasoiset ystävät ovat hyvinkin tarpeellisia. Pyrimmekin aina Hesa-viikonloppuina tapaamaan F:n täällä asustelevia ystäviä. Ystäviä, jotka hän on tuntenut kaksivuotiaasta asti. On mukava katsoa, kun kaverukset juoksevat toisiaan kohti kädet levällään ja kunnon haleilla lähtee leikit käyntiin.

Hauskaa tässä on se, että näiden kyseisten ystävien isä on vanha lapsuudenkaverini. Välissä oli semmoinen reilut kolmekymmentä vuotta, kunnes taas tiemme ovat kohdanneet. Ja omien lasten kautta. Tämä on kyllä sarjassamme erikoisia ja onnekkaita sattumuksia. F:n aloittaessa Helsingin päiväkodissaan, sain kuulla, että minun kaverini lapset ovat täällä samassa päiväkodissa. Mietin pääni puhki, että kenen kaverini? Ei voi olla. Eräänä päivänä sitten tuulikaapissa törmäsin etäisesti tuttuun heppuun. Facebookissa olimme “kavereita”, mutta emme olleet tavanneet kasvotusten kymmeniin vuosiin.

Leikimme itse F:n ikäisenä yhdessä, koska kaverini asui isoäitini kanssa samassa rapussa. Nyt hieman vanhempina me katsomme vierestä, kun lapsemme leikkivät yhdessä isoäitini kanssa samalla asuinalueella ja samoissa maisemissa, jossa silloin itsekin touhusimme. Ympyrä niinsanotusti sulkeutuu ja ystävyys on hieno asia. Välissä voi olla tunti, päivä tai kolmekymmentä vuotta. Ja juttu se vaan jatkuu.

Pikkumimmin kanssa juttelimme tänään ystävistä ja ystävyydestä. Hän vastaili hienosti näihin ystävänpäiväkirjoitukseni kysymyksiin.

YSTÄVYYDESSÄ PARASTA ON…se, että on reilu ja rehellinen.

YSTÄVÄN PUOLESTA OLISIN VALMIS…tekemään mitä vaan. Voin nostaa ystävän vaatteen naulakkoon, jos hän ei itse yllä.

YSTÄVÄNI ON KUIN…yksisarvinen.

YSTÄVÄN KANSSA HAUSKINTA ON…käydä ulkoilemassa ja leffassa.

YSTÄVYYTEEN KUULUU…hauskanpito ja halailu.

YSTÄVIEN KANSSA RIIDAT SOVITAAN…aina.

Slimeä yritimme tänään tehdä ja keilojakin käytiin kaatamassa. Nyt Kingi. Mukavaa iltaa!!

-Esko-

// Lähde: Kipinä 6 Tehtäväkirja // // Muokattu 18.3 klo: 21.44. kohta sain kuulla. Kirjoitin aikaisemmin eräs hoitaja sanoi. En muista tarkalleen kuinka asia meni. Siksi korjaus. //

Comments (5)

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Liia 18.3.2018 at 19:15

  “Nyt hieman vanhempina me katsomme vierestä, kun lapsemme leikkivät yhdessä isoäitini kanssa samalla asuinalueella ja samoissa maisemissa, jossa silloin itsekin touhusimme. ”
  Eikös sun isoäiti ole kuollu ajat sitten?

  Outoa muuten että hoitaja on saanut sanoa toiselle huoltajalle (=sinulle) jonkun lapsista. Näissä ollaan yleensä tosi tarkkoja, ei saa sanoa edes ketä hoidossa tai koulussa on.

  • Reply Esko Kyrö 18.3.2018 at 20:15

   Iltaa Liia!
   Edesmenneen rakkaan isoäitini muistoa haluan kunnioittaa. Uskon, että päiväkodin henkilökunta on toiminut täysin kaikkien säädösten mukaan. Ei se varmasti sen oudompaa ollut. Mukavaa iltaa sinulle!

 • Reply Liia 18.3.2018 at 20:58

  Kunnioituksen ymmärrän, mutta en silti ymmärrä, kuinka lapsenne pystyvät leikkimään yhdessä isoäitisi kanssa, kuten kirjoitat.

  • Reply Esko Kyrö 18.3.2018 at 21:04

   Tätä en yritä kirjoittaa. Pahoittelen, jos olen muodostanut lauseen kieliopillisesti väärin. Kunpa voisivatkin vielä leikkiä.

 • Reply Sinkku ja Tinder – E2O 30.12.2018 at 18:48

  […] Erikoisia ja onnekkaita sattumuksia Ihan rehellinen sinkkusunnuntai! Minun uusi tatuointi Voiko ihastus muuttua puhtaaksi ystävyydeksi? Sinkun oikotie onneen Suru on kodittomaksi jäänyttä rakkautta Mitä minä juuri luin? Miksi opettaja? Miten ihmeessä olen taas täällä Tinderissä? Opettajalle omena vai lennot Miamiin? […]

 • Leave a Reply