Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Lukijapalaute, joka meni…no, en tiedä minne

18.3.2018

“Sulla oli se 6 vuotta aikaa käydä keskusteluja ulkohousujen tärkeydestä jne. Arkisista asioista ja etpä tainnut aikaa ja vaivaa uhrata omalle lapsellesi. Oma etu ja esim. Omat päiväunet tais kiinnostaa enemmän, kuin oma lapsi. Että ihan turha on täällä blogissa vielä itkeä näitä asioita miljoonanteen kertaan. ????…” Ja sitten alkoikin ärsyttämään. Niin, se alkoi ärsyttämään, että antoi tuommoisen viestin vaikuttaa jollain tavalla itseeni. Ihan, kun kommentin lähettäjä tietäisi kuinka olen elämääni elänyt? Milloin päiväuneni nukkunut ja miten olen omaa etuani ajanut? Ymmärrän aivan täysin rakentavan palautteen. Ymmärrän aivan täysin asiallisen kritiikin. Tämmöisiä mukamasnerokkaita loukkaamisyrityksiä en vain jaksa ymmärtää.

Tuommoisia palautteita lukiessa sitä miettii, että mitä ihminen miettii? Miettii siinä vaiheessa, kun hän asettuu näppäimistön eteen ja alkaa naputtamaan viestiä. Mitä tuommoisilla viesteillä pyritään saamaan aikaan? Tuleeko tuommoisesta jollekin oikeasti hyvä mieli? En tiedä, enkä haluakaan tietää. Kasvoton kirjoittelu on osa tätä maailmaa ja se ei varmasti tule koskaan loppumaan. Arkityössäni tasaisin väliajoin törmään sanaan, nettikiusaaminen. On todella hyvä, että myös näistä nettimaailman varjopuolista keskustellaan jo alakoulussa. Ei minun ala-asteella näin toimittu, koska verkkokiusaaminen liittyi enemmän koulunpihamme kiipeilytelineisiin.

Ehkäpä lapset ja nuoret ovat tulevaisuudessa viisaampia. Heitä netti ja sosiaalinen media on seurannut mukana koko heidän elämäntaipaleensa. Toisin se oli meillä. Hölmöilyt liittyivät enemmän “pesuihin” tai takiaisten piilottamiseen villapipoihin. Kehitys kehittyy ja hyvä niin. Palautteita ja kommentteja tulee ja hyvä niin. Varmasti täällä blogissa vielä joskus joistain asioista itketään. Tuskin ihan miljoonaa kertaa, mutta useita kyllä. Elämä on elämää. Verkossa ja sen ulkopuolella.

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen //

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Emilia 18.3.2018 at 21:19

  Samaa monesti mietin, että mihin tuommoisilla kommenteilla pyritään, vai onko se oman ahdistuksen purkamista ymmärtämättä mitä se aiheuttaa vastaanottajassa. Ehkä liiankin helppo sanoa lukijana, mutta kannattaa jättää tuollaiset kommentit omaan arvoonsa. Kukaan lukija ei voi tietää, miten sä oikeasti elämää elät, eikä tatvitsekaan tietää. Oot huippu, muista se!❤

  • Reply Esko Kyrö 22.3.2018 at 18:12

   Kiitos Emilia viestistäsi ja pahoittelut myöhäisestä vastaamisesta. Kyllähän nuo aika hyvin osaa jo ottaa “toisesta korvasta sisään, toisesta ulos”- mentaliteetilla. Itse olet, muista se!

 • Reply Outi 18.3.2018 at 21:35

  Kyllä minäkin olen mieleni muutaman kerran pahoittanut, kun ikävän anonyymin kommentin olen blogiini saanut. “Et osaa meikata”, “ei noin lihava voi käyttää tuollaista mekkoa”, “rättipään huora” ja “onko sun lapses vaan tyhmä”, tässäpä muutama esimerkki saamistani kommenteista. Ei sanat aina satuta, mutta pieni arpi niistä jää.

  • Reply Esko Kyrö 22.3.2018 at 18:13

   Näinhän se juuri Outi menee. Todella karuja lauseita. Anonyymeja lauseita. Kivaa iltaa Outi ja pahoittelut vastausviivestä…:)

 • Reply Iida 19.3.2018 at 05:47

  Minä lähinnä mietin kuinka jollain ihmisellä voi olla noinkin paha olla omassa elämässään..Kuinka oma minä-kuva voi olla noin huonolla tolalla.. On todella huolestuttavaa että ihmiset kirjoittavat, anonyymisti tai ei, omaa pahaa oloaan kommentteihin. Toivon että heillä ei ole lapsia, joille siirtävät/opettavat tapansa että netissä voi sanoa mitä vaan, kenelle vaan, tuntemattomillekin ihmisille. Voi kun maailmaan saisi lisättyä hyvyyttä ja iloa, ihan kaikille! (Oho, meni syvälliseksi ???? ) Hyvä Esko, jatka sinä omalla polullasi! Ei ahdasmielisten ”mitämieleentuleediipadaapa” kirjoittajien teksteille kannata uhrata edes sekunnin ajatusta, sillä vain sinä olet rautaa ????

  • Reply Esko Kyrö 22.3.2018 at 18:15

   Heippa Iida! Syvälliseksi saa välillä mennäkin. Hyvän kautta syntynee useimmiten hyviä asioita. Sen, kun itsekin aina muistaisi. Oikein mukavaa orastavaa viikonloppua ja pahoittelut viivevastauksesta!!…:)

 • Reply Muffin 19.3.2018 at 15:48

  Kyllä se vaan on kateus ja oma paha olo mikä tollasta aiheuttaa ???? Pitää suhtautua ehkä säälien, tuollaisella kommentoijalla ei ole kaikki omassa elämässä kondiksessa vaan on jotakin katkeruutta aiheuttavaa tapahtunut tai meneillään.

  • Reply Esko Kyrö 22.3.2018 at 18:16

   Heippa Muffin!
   Kaikilla on omat elämänsä ja taakkansa. Kaikilla myös oma tapa purkaa taakkaansa. Olkoon se joillain anonyymi nettikirjoittelu. En tiedä. Kiitos viestistäsi ja mukavaa iltaaaaa!!…:)

 • Reply Nippe 19.3.2018 at 16:15

  Tietämättömyyttä, empatian puutetta, selkärangatonta kommentointia. Jääköön omaa peiliä etsimään. Jokainen löytää edestään tekemänsä ilkeydet.
  Hyvää viikkoa????

  • Reply Esko Kyrö 22.3.2018 at 18:17

   Kiitos samoin Nippe!! Hyvää loppuviikkoa myöhäisvastaajalta!!..:)

  Leave a Reply