Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Tallinnan kätketyt helmet?

6.6.2018

Suuntaamme sunnuntaina kavereiden kanssa Tallinnaan klassiselle päiväristeilylle. Aamulla lähdemme ja iltamyöhään tulemme takaisin. Tai, no ei ehkä itselle ihan hirveän klassiselle päiväristeilylle, koska olin semmoisella ensimmäistä kertaa viime kesänä. Tuolloin pyörimme vain hieman päämäärättömästi ympäriinsä ja toki kävimme katsomassa kaikkien hehkuttaman Telliskiven alueen.

Viimeksi kyselin kirjoitukseni perään hieman vinkkejä, jos vaikkapa uudestaan reissuun lähtisi. Nyt on lähtö edessä ja olisi mukava, jos neuvoisitte noviisille hyviä paikkoja, joissa piipahtaa. Ravintoloita, kahviloita, kauppoja, jotka ovat teidän mieltänne lämmittäneet. Olettaisin, että täältä lukijoista löytynee Tallinna-tietäjiä. Ravintola Rataskaevu 16– nimisestä ruokapaikasta joku viimeksi mainitsi. Onko muita? Missä sijaitsee Tallinnan kätketyt helmet? Siis semmoiset, joissa kerkiäisi päivän aikana pyörähtämään.

Suunnitelmapankki on täysin tyhjä, joten laittakaahan tipsiä tulemaan!!

-Esko-

Comments (24)

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Nelli 6.6.2018 at 20:29

  F-Hoone varmaan suositelluin kun Tallinan ravintoloista kysellään (hipstereiden keskuudessa ainakin 😀 )
  Itse tykkään Vegan restaurant V:stä (pitää varaa pöytä) ja Kaks Kokka on kans ollut kiva. Hauskaa reissua!

  • Reply Esko Kyrö 6.6.2018 at 21:33

   Kiitos Nelli vinkeistä! F-Hoonen ohi viimeksi lampsittiinkin…Täytyypä tsekata nämä muut. Kiva lähteä, vaikka aika minireissu onkin…☀☀

 • Reply Iida 7.6.2018 at 06:26

  Telliskivi <3 siellä menee helposti päivä. F hoonesta kannattaa varata pöytä, on muuten hippasen täynnä aina. Ne kaikki puodit siellä, voi ah. Uuden polkupyöränkin voitte näppärästi ostaa samalla 😀 On muuten hippasen hienoa käsityötä ne pyörät.
  Keskustassa Kaks Kokkaa, pöytävaraus.
  Rataskaevu, pöytävaraus.
  Kadriork Park, ihana puisto vaikka vain läpi kävelyyn.
  Mahtavaa reissua Tallinnaan!

  • Reply Esko Kyrö 7.6.2018 at 16:47

   Kiitos Iida ja kiitos vinkeistä!!…☀ Saa nähdä tullaanko takaisin pyörän kanssa, vai ilman…????

 • Reply Suski 7.6.2018 at 08:41

  Manna La Roosassa on hyvät drinksut ja safkat! Sijainti on kanssa hyvä, ihan siinä Vanhan kaupungin edustalla.

  • Reply Esko Kyrö 7.6.2018 at 16:46

   Kiitos Suski vinkistä!!…☀☀

 • Reply Siiri N 7.6.2018 at 09:12

  Käykää syömässä Scotland Yardissa. Sijaitsee lähellä satamaa ja tunnelma on timanttia!

  • Reply Esko Kyrö 7.6.2018 at 16:46

   Kiitos Siiri! Menee ylös, menee ylös…????

 • Reply Jennik 7.6.2018 at 09:43

  Mun mielestä F-hoone on vähän ylihehkutettu. Miljöö on kyllä kiva, mutta ruuan ja palvelun taso on todella heittelevää. Uusittu Baltijaama turg on tosi kiva, sieltä lötyy street food paikkoja sekä muutamia kauppoja ja samalla reissulla kävelee myös Telliskiveen. Menkää Leib resto ja Aed ravintolaan syömään (varaa pöytä), niiden puutarha on muuten tosi hieno!

  • Reply Esko Kyrö 7.6.2018 at 16:45

   Kiitos Jennik, tuo katuruokapaikka erittäin hyvä tipsi!…☀☀☀

 • Reply Suvi 7.6.2018 at 17:07

  Linnahall! Niin ruma, että on jo hieno! Se on ihan lähellä lauttaterminaali D:tä, mihin ainakin Eckerön lautat saapuu. 🙂

  • Reply Esko Kyrö 7.6.2018 at 20:45

   No, sillä juuri menemmekin! Pakko käydä katsomassa tuolla mainospuheella…Kiitos Suvi!…,☀

 • Reply Anne 7.6.2018 at 21:30

  Patarein vankilan raunioilla kannattaa ehdottomasti käydä, näppärästi satamasta reitin varrella jos kävelee Telliskiveen. Ja ostaa päivälippu (Ühiskaart) julkisilla kulkemiseen ei maksa juuri mitään ja pääsee paljon paremmin kaupungin tunnelmaan kiinni (R-kioskilta) . Rataskaevua suosittelen myös. Jos innostutte julkisilla kulkemaan niin Tv-torni ja Kumu taidemuseo on kiinnostavia kohteita. Vanhan kaupungin kun kiertää kaukaa niin mukava päivä tiedossa ????

  • Reply Esko Kyrö 11.6.2018 at 20:01

   No, mehän olimme Anne lähes ainoastaan vanhassa kaupungissa…:) Tosin, kävimme kyllä Rataskaevun sisarravintolassa syömässä. Originaali oli jo täyteenvarattu. Mukavaa viikkoa!!!!

 • Reply Mima 8.6.2018 at 14:13

  F-Hoone on sekä palvelun ja ruoan puolesta yksi Telliskiven heikoimpia lenkkejä, ei suositusta täältä! Sen sijaan Frenchy, Kivi Paber Käärid ja intialainen Lendav Taldrik toimivat. Tänä viikonloppuna ko. alueella on street food + street performance -festarit, joten paikalta löytyy valinnanvaraa vaikka millä mitalla. Sisäänpääsy on 1€, tsekkaa eventit Tallinn Street Food Festival 2018 ja Tadaa Festival 2018.

  • Reply Esko Kyrö 11.6.2018 at 19:59

   Moikka Mima!
   Tästäkin oli puhetta, kiitos siis vinkistäsi. Aika oli vaan niin rajallinen. Ei me oikein mihinkään ehditty…:) Mukavaa viikkoa!!

 • Reply Nyt mennään ex tempore Eskona… | E2O 8.6.2018 at 16:09

  […] Niin, siitä ex temporesta. Tänään olin suunnitellut vain olevani kotosalla ja käyväni pitkällä lenkillä. Törmäsin Tiketin edessä ystävääni, joka oli menossa ostamaan lippua tämän päivän Sideways-festivaaleille. ”Lähe Esko messiin…” ”Noh, miksipä ei…” Eli illalla sitten kesän ensimmäisille festareille tuohon muutaman kilometrin päähän. Kerkiäähän noita lenkkejä juosta ja lomahan mahdollistaa tämmöiset ratkaisut. Sunnuntaina onkin sitten luvassa ex tempore-matka Tallinnaan. Kiitos muuten kaikille reissuvinkkejä antaneille. […]

 • Reply Stinde 9.6.2018 at 07:04

  Toompea kukkula maisemien katseluun ja viru keskuksen kgb kierrokselta historiaa, suosittelen ehdottomasti, erittäin hyvä ja mielenkiintoinen opastus suomeksi!

  • Reply Esko Kyrö 11.6.2018 at 19:57

   Moikka Stinde!
   Tämä kerta meni taistellessa kelloa vastaan. Ensi kerralle takataskuun. Kiitos siis vinkeistä!!…:)

 • Reply Jonna 9.6.2018 at 12:51

  Vanhassa kaupungissa on ravintola nimeltä Must Puudel. Kävin viime kesänä ja ruoka oli todella hyvää. Paikassa oli myös hyvät cocktailit. Jälkkäriä ei kokeiltu, mutta ne näyttivät myös todella herkullisilta.

  • Reply Esko Kyrö 11.6.2018 at 19:56

   Heippa Jonna!
   Eihän me keretty juuri minnekään…:) Laitetaan muistiin. Mukavaa viikkoa!!

 • Reply Sofia 11.6.2018 at 01:43

  Tämän tallennan itselleni johonkin muistiin, haaveissa päästä Tallinnaan jollain poppoolla. Rauhallista vaeltelua ja juurikin eri paikkoihin tutustumista kaipaan siltä reissulta. Joten kaikki tipsit ovat tervetulleita, tai siis omin ne mitä tänne kommentoidaan tai mitä itse kerrot 😀 Kiitos siis ja anteeksi moinen röyhkeä ryöstö

  • Reply Esko Kyrö 11.6.2018 at 19:55

   Moikka Sofia!
   Hyvä, että on hyötyä muillekin…:) Kannattaa mennä, on kyllä leppoisa meininki! Kivaa viikkoa!

 • Reply Voinko minä elää näin? | E2O 11.6.2018 at 19:13

  […] laivalla Helsinkiin. Tänään on jo muuttunut rusketukseksi, on. Reissu oli todella kiva ja kiitos teille kaikille vinkkejä heittäneille. Meidän piti toteuttaa ja tehdä vaikka sun mitä. Eteen tuli kuitenkin kaksi ongelmaa, aurinko ja […]

 • Leave a Reply