Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Ihmiskunnan jännittävä mysteeri, selvittämätön arvoitus ja myyttinen salaisuus

14.8.2018

Nykypäivänä kalenterista löytyy hyvin paljon erilaisia teemapäiviä. Eilen kolmastoista päivä elokuuta vietettiin vasenkätisten päivää. En juhlinut. Koulutuksessa ollessamme mies viereiseltä penkiltä huikkasi vain hyvät päivät, kun huomasi, että raapustelin jotain vihkoseeni vasemmalla kädelläni. Olen kyllä todella outo vasenkätinen. Teen lähes kaiken oikealla kädellä esimerkiksi soppani kauhon oikealla kädellä. Haarukkaa käsittelen oikeakätisten mallin mukaan. Leikkaan oikeakätisten saksilla. Kirjoitan vasemmalla kädellä ja sen takia sainkin viettää tätä eilistä juhlapäivää hyvällä omallatunnolla.

Googlasin tuossa aikani kuluksi sanan vasenkätisyys. Ja tokihan se oli klikattava auki Me naisten vanha nettiartikkeli otsikolla: 9 syytä, miksi vasenkätiset ovat epäilyksettä luomakunnan kruunu. Keräilinpäs tähän muutamia nostoja.

VASENKÄTISET MENESTYVÄT

On ilo kuulua samaan kastiin mm. Barack Obaman, Leonardo Da Vincin ja Bill Gatesin kanssa. Mihinköhän tämä elämä minua vielä kuljettaa? Tänään tuli juuri luokanopettajan palkka tilille. Vähän se vielä jää tuon viimeisenä mainitun herrasmiehen tulotasosta, vähän.

VASENKÄTISTEN AIVOT TOIMIVAT SUKKELASTI

”Tutkijoiden mukaan yhteys vasemman ja oikean aivopuoliskon välillä toimii vasenkätisillä nopeammin kuin oikeakätisillä. Tästä voi olla etua tiedonkäsittelyssä, minkä takia vasurien järkikin saattaa juosta keskivertoa nopeammin.”  Tästä nyt en voi olla ihan varma.

Tai on minulle moni ystäväni sanonut, että minulla on hyvä tilannehuumori. Liekö yhteyttä kätisyyteeni?

VASENKÄTISET DOMINOIVAT URHEILUKENTILLÄ

Tähän voin antaa oman arvioini vanhemmilla sijaitsevan palkintokaappini perusteella. Jääkiekosta on paljon pokaaleja. Tsemppisturnaus- paras pelaaja ym…Tosin nämä ovat E-junioriajoilta. Lätkässä oli kyllä hyötyä, että oli rightin mies. Lähes aina meni veskarille se samainen rystynosto sisään.

VASENKÄTISET SAAVAT KAIKEN IRTI KAUHULEFFOISTA

”Tutkimuksessa oikea- ja vasenkätisille näytettiin pätkä Uhrilampaat-kauhuklassikosta. Jälkeenpäin tutkijat huomasivat, että vasenkätiset kokivat leffapätkän jälkeen huomattavasti enemmän post-traumaattisen stressihäiriön oireita kuin oikeakätiset.”

Pitää täysin paikkaansa ainakin kohdallani. Ei tulisi kuuloonkaan, että voisin katsoa jotain trilleriä puhumattakaan kauhuleffasta yksinäni. Wallanderia olen joskus yrittänyt. Nopeasti vaihtui kanava, hyvin nopeasti.

VASENKÄTISET – TUO LUOMAKUNNAN MYSTEERIJOUKKO

”Vasenkätiset ovatkin edelleen ihmiskunnan jännittävä mysteeri, selvittämätön arvoitus ja myyttinen salaisuus.” Tämmöiseen joukkoon on kyllä ilo kuulua. En ole mikään perusukkeli. Menisipä tuo vasenkätisille ihan kelpo Tinder-tekstistäkin. Ihmiskunnan jännittävä mysteeri, selvittämätön arvoitus ja myyttinen salaisuus…Varmasti herättäisi mielenkiintoa.

Ketään vasureita linjoilla? Hyvää myöhästynyttä juhlapäivää teille!

-Esko-

// Lainaukset ja tummennetut otsikot: Me naiset nettiartikkeli 9.1.2018 // // Kuvat: Markus Suntila //

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Muffin 14.8.2018 at 20:49

  Olen tylsä oikeakätinen, mutta kyllä nuo vasureiden ominaisuudet suhun pätee ainakin blogista välittyneen kuvan perusteella ☺️ Muhun taas sopii aamu-unisiin liitetyt ominaisuudet, eli kekseliäisyys ja älykkyys ym ????

  • Reply Esko 14.8.2018 at 21:27

   Moikka Muffin!
   No, onpa hyvä kuulla, että kätisyyteni ominaisuudet välittyvät tekstieni perusteella. ????
   Minä, kun en ole yhtään aamu-uninen, eli en siis ole myöskään…✌????✌????

 • Reply Ellis 15.8.2018 at 07:39

  Jes, täällä toinen vasuri ✌ Veikkaanpa, että se nokkeluus ja muu johtuu siitä, että ollaan vasureita, jotka elää oikeakätisille suunnitellussa maailmassa. Ovet, kaappien ovet, ym. suunniteltu ja toteutettu poikkeuksetta näin. Ja ne sakset, ei ollu mun kouluaikana vasureille omanlaisia saksia. Käsi kipeänä leikeltiin niillä oikeakätisten saksilla. Sitten kun joskus aikuisena sain työpaikalle vasenkätisten sakset, ei onnistunut homma lainkaan! Terät on eripäin, leikkausjälki huonompaa kuin eskarilaisella 😀
  Harvemmin sitä kyllä kiinnittää huomiota muuten kätisyyteensä. Pelailee sillä, mitä annettu on 🙂 ja onhan tää ihan hauska ominaisuus!

  • Reply Esko 16.8.2018 at 20:58

   Hyvä Ellis!
   Nimenomaan pelailee sillä, mitä annettu on. Itse olen tosiaan todella kummallinen vasuri. Teen lähes kaiken oikealla kädellä ja en ole oikein ikinä edes ajatellut eläväni oikeakätisten maailmassa. Hyvä ja erikoinen ominaisuus!! Olkaamme ylpeitä!

 • Reply Rouva K 15.8.2018 at 13:50

  Meni ihan ohi tämä mullekkin tarkotettu juhlapäivä. Synnyin 1970-luvulla ja vanhempani huomasivat heti, että minä olen vasenkätinen. Naapurin muori oli kuulemma heti todennut, että “tumppu käteen, että käyttää oikeaa”. Onnekseni vanhemmat olivat valveutuneita ja tumppua ei laitettu käteen 🙂 Mutta tosiaan, sakset ei passanneet käteen koulussa, ikinä ei ollut sitä vasurin räpskää Tahko Pihkalan lajissa ja kutominen ja virkkaaminen oli tuskaa, itkun kanssa väkisin kodoin ne pakolliset ja sen jälkeen on puikot ja koulut saaneet olla rauhassa. Muistan vielä, miten ope ekoilla luokilla laittoi kynän oikeaan käteen ja minä siirsin vasempaan. Ja se kaunokirjoitus kuulakärkikynllä – ikinä ei ollut siisti vihko, vaikka käsiala olikin siisti. Ärsytti tolkuttomasti.
  Nykyään olen ihan ylpeästi vasenkätinen, ja itsekkin esim. kokkiohjelmaa katsoessa huomaan miten pelottavalta se vasurin veitsenkäyttö näyttää, ja totean, että varmaan yhtä pelottavalta näyttää oma leikkaaminen 🙂 Jos olisin huomannut ko. päivän, olisin juhlakahvit itselleni keittänyt 🙂 No, ensi vuonna sitten…

  • Reply Rouva K 15.8.2018 at 18:51

   Pakko tulla korjaamaan, että KOUKUT jäi, kouluja tuli käytyä AMK-tutkinnon verran 🙂

   • Reply Esko 16.8.2018 at 20:53

    🙂

  • Reply Esko 16.8.2018 at 21:00

   Moikka Rouva K!
   Johan on naapurin muori ollut suorasanainen! Joo, tosiaan en itse ole hirveästi näihin ongelmiin törmäänyt, koska teen lähes kaiken oikealle kädellä. Ymmärrän kyllä työni puolesta nuo räpylä- ja leikkausongelmat. Kauno se on muuten jo historiaa. Ei aiheuttaisi enää harmaita hiuksia. Ensi vuonna juhlitaan…:)

 • Reply Mie 15.8.2018 at 17:27

  Itselläkin suurimmat traumat vasenkätisyydestä on tullut juurikin kirjoittamisesta ja siitä että sitä mukaa kun kirjoitat niin käsi hinkkaa sen tekstin siitä mukaansa. Lopputulos on sotkuinen teksti ja vielä sotkuisempi käsi.

  Onneksi kouluajat ovat jo kaukana menneisyydessä 🙂

  • Reply Esko 16.8.2018 at 20:56

   Mie, moi!
   Joo, törmään tuohon ongelmaan edelleen arkityössäni. Liitutaulu on paha…:)

  Leave a Reply