Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Oot maailmn paras isi!

8.10.2018

Olin viime viikolla koulutuksessa, jossa puhuttiin erilaisista luonteenvahvuuksista sekä positiivisesta cv:sta. Kaikille työelämässä toimiville ansioluettelo on varmasti tuttu käsite. Yritinkin kuumeisesti kaivaa esille omaa cv:täni, jota olen viimeksi muistaakseni virkahaastattelussa esitellyt. En löytänyt. Jonnekin on kadonnut vanhan tietokoneen kovalevyn simahdettua. Löysin kuitenkin legendaarisen harmaan kansion, joka on nimetty oikein isoilla kirjaimilla: KAIKKI TÄRKEÄT. Sitäpä olikin piristävää pitkästä aikaa selailla. Mitäpä sinne onkaan kertynyt? Kronologisessa järjestyksessä tuoreimmasta alkaen.

Helsingin yliopisto. Käyttäytymistieteellinen tiedekunta. Todistus kasvatustieteen maisterin tutkinnosta. Arvosana (3) Hyvä.

Oulun yliopisto. Kasvatustieteiden tiedekunta. Todistus kasvatustieteen kandidaatin tutkinnosta. Arvosanan. Kiitettävä.

Helsingin tekniinkan alan oppilaitos. Tulityökurssitodistus. Hyväksytty. (vanhentunut)

Kainuun kesäyliopisto. Opetushallinnon perusteet ja johtaminen (25op.) Arvosana. Kiitettävä.

Helsingin yliopisto. (Avoin yliopisto). Erityispedagogiikan perusopinnot. (15ov.) Arvosana. Hyvä.

Oikeusrekisterikeskus. Rikosrekisteriote. Ei merkintöjä.

Itä-Suomen liikuntaopisto. Erityisryhmien liikunnanohjauskurssi. Keskiarvo. (3,0)

Uimaopettajan peruskurssi

Uintiavustajakurssi

Lasten koripallo-ohjaajatutkinto

Suomen Puolustusvoimat. Miehistön palvelutodistus. Sotilaspoliisimiehen peruskurssi. Lisätietoja. Palkittu. Sotilaspoliisitaitokoe 3.sija. Pysti löytyy vanhempieni kotoa kunniapaikalta. Muu nosto. Cooper 2500m. Juuri nyt menisi enemmän.

Lahden Yhteiskoulun lukio. Päästötodistus. Cum Laude Approbatur ja niin edelleen.

Alussa mainitsin sanan positiivinen cv. Suomalainen innovaatio, jonka avulla lapsi onnistuisi tunnistamaan hänen ympärillä toimivien tahojen avulla omia vahvuuksiaan ja osaamistaan. Huomaisi itsessään hyvän monipuolisesti ja laaja-alaisesti. Jokaisessa meissä piilee kykyjä, joita emme välttämättä itse edes huomaa. Selaillessani tuota harmaata kansioita, tuli sieltä eteen vain lähinnä suorituksia tai suoritettuja opintoja. Täytyisipä tuohon harmaan kansion rinnalle vielä rakentaa vaikkapa punainen kansio, jonka nimeäisin isoilla kirjaimilla: NÄISSÄ OLEN HYVÄ. Mitäpä sinne kertyisikään?

Helsinki. Pikku-F. “Oot maailmn paras isi.” Piirros magneettitaulussani. Arvosana. Korvaamaton.

Ilosaarirock 2018, Joensuu. Kirjoittaminen. Tämän piilevän kyvyn havaitsin itsessäni vasta muutama vuosi sitten. En todellakaan ole tiennyt osaavani kirjoittaa. Ilosaarirockissa vanha tuttavani tulikin sanomaan minulle, ettei olisi koskaan voinut kuvitella, että osaan tuottaa helpostiluettavaa ja juuri sinuksi tunnistettavaa tekstiä. Tuntui hyvältä. Arvosana. Vuoden tulokas vuonna 2017 The Blog Awards Finland.

Opettajien Afterwork syksy 2018. Ryhmänhallintataidot. ”Sinulla on Esko kyllä hieno taito ottaa ryhmät haltuun.” Arvosana. Työssä jaksaminen useimmiten hymy huulilla.

Mazdan etupenkki syksy 2018. Ystäväni Olli kehui rauhallista ajotyyliäni. Ei kuulemma koskaan ole kyydissäni pelottanut. Arvosana. Hyväksytty.

Blogini kommenttikenttä. Kesä 2017. (Tiivistetty) ”…empä ole pitkään aikaan kommentoinut, vaikka mukana olen ollut kokoajan. <3 Iloissa ja suruissa…Huomaan vain yhä useammin, että tämä blogi saa sanattomaksi.. nää tekstit on vaan niin hyviä.. oli aihe mikä tahansa, ne puhuttelee ja mitä eniten rakastan… jättää avoimia kysymyksiä, jättää pohdittavaa, jättää tilan lukijalle, minulle ja niille omille ajatuksille.. teksti aina avaa jonkin oven ja sitten sysää sopivasti liikkeelle ja ajatuksia herättäen vie minutkin aina pohdiskelemaan syvemmin näitä aiheita ja lopulta omaa elämää.. Niin kornilta kuin se kuulostaakin, olen kohdannut itseni monessa mielessä paljon syvemmin kuin aiemmin tämän blogin takia… siksi, että se tahtomattaankin tämä blogi on esittänyt monia kysymyksiä, joihin olen joutunut itsekin vastaamaan..KIITOS Esko tästä blogista!!! Toivon, että jatkat tätä blogia niin pitkään kuin mahdollista, koska tällä on moneen suurempi vaikutus, kuin ehkä uskotkaan! Minä ainakin kiitän kaikista näistä ihanista hetkistä tämän blogin parissa <3 Kuuntelen tässä samalla Sia:n Helium kappaletta ja hei.. oikeestaan tä biisin sanat kuvaa hyvin tunteitani myös tätä blogia kohtaan… <3 it lifts me up like helium <3 Kiitos!” Arvosana. Todella hyvä mieli.

Huomaa hyvä ympärilläsi ja myös itsessäsi. Valokuvauksessa en ole ehkäpä niin kauhean hyvä, mutta ystäväni on. Wau, mitä otoksia!

Mitäpä tulisi juuri sinun positiiviseen cv:hen?

-Esko-

// Kuvat: Antti Sihlman // // Lähde: Positiivinen CV //

Comments (2)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Bebeleivos 9.10.2018 at 15:56

  Mun positiivisesta cv:stä löytyisi ainakin:
  1. Ihmissuhteissa annan kaikkeni, enkä helposti luovuta
  2. Empaattisuus ja herkkyys kaikenäköisissä tilanteissa
  3. Suvaitsevaisuus ja erilaisuuteen tutustuminen; jokainen on arvokas

  Suomalaiset kehuvat liian vähän itseään!

  • Reply Esko 15.10.2018 at 14:38

   Kuulostaapa Bebe hyvältä tuo kolmosesi…:) Kyllä, vaatimatonta kansaa.

  Leave a Reply