Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Nyt on yksinkertainen, edullinen ja innostava innovaatio

13.11.2018

Paljon puhutaan koulumaailmassa muuntojoustavuudesta, erilaisista oppimisympäristöistä ja tilojen hyötykäytöstä. Sain aivan mahtavan vinkin aikanaan Liikkuvan koulun koulutuksesta. Eräässä koulussa oli innostettu oppilaita liikkumaan hyvinkin yksinkertaisella tavalla. Tässäpä sitä omanlaista muuntojoustavuutta. Pöytätennis eli tutummin pingis on lajina hyvinkin motivoiva ja matalan kynnyksen “sporttivälipala”. Tänään kollegani reippaana kaverina kävi sahaamassa kovien materiaalien tilassa muutaman lankunpätkän liikuntatunnillemme. Olimme jo aiemmin tilanneet koulullemme mailoja sekä pingispalloja. Pöydät yhteen, lankku verkoksi ja pelit käyntiin.

Tunti oli vähintäänkin menestys. Ei tarvittu mitään suuria virityksiä. Ei tarvittu mitään suuria hankintoja. Tarvittiin vain muutama lankunpätkä, pari mailaa, pingispallo sekä iloista ja reipasta mieltä. Olettaisin, että muodostuu ihan pysyväksi hitiksi tämä melkoisen yksinkertainen ja helposti toteutettava innovaatio. Menee oikein hyvin liikkatunneille, mukavaksi “sporttivälipalaksi” ja voipa sitä henkilökuntakin ottaa kokouksen päätteeksi pienet haasteottelut. Tämähän toiminee hyvin muuallakin, kun vain koulumaailmassa. Sinne vaan työpaikoille turnaukset pystyyn ja pepat ylös penkistä. Tarvikkeet varmasti löytyvät melkoisen vaivattomasti.

Tässäpä DIY-ajattelua parhaasta päästä. Kestäväkin vielä. Verkkoa ei saa hajalle oikeastaan millään. Mailatkin oikeassa käytössä kestävät varmasti vuosia. Joskus saattaa tiukan ottelupallon livetessä hermokontrolli pettää, mutta kyllä ne muutamat kirvelevät tappiotkin kestävät. Palloja varmasti ajoittain häviää, mutta se ei ole kovinkaan suuri investointi. Ottakaahan siis tästä hyvästä vinkistä (ei omakeksimäni) niinsanottu koppi ja laji kokeiluun kouluilla ja työpaikoilla. Varmasti on monessa paikassa jo vanha tuttu juttu , mutta tänään se rantautui meidän koulullemme, onnistuneesti.

Jaaa, eräpallo!

-Esko-

Aikaisemmin kirjoittelin toisesta vanhasta ja tutusta “hittilajista.”

Comments (6)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Inkuli 13.11.2018 at 20:27

  Meidän esikoinen on aivan hurahtanut pingikseen mentyään ya.Menee jopa kouluun aikaisemmin,et kerkee pelaa ja tietty omat mailat&pallot hommannut 🙂 Koulu tarjoo pöydät.

  ja tais keskimmäinen innostua myös 😉

  Superjees 👍🏻

  • Reply Esko 13.11.2018 at 21:30

   Pingis toimii!! Täytyy alkaa pitää arviointikeskustelut pöytätenniksen lomassa…😊

 • Reply Bebeleivos 13.11.2018 at 22:45

  Kiitos hyvästä vinkistä!😊👌

  • Reply Esko 14.11.2018 at 07:05

   En voi ottaa tästä kunniaa itselleni, mutta ole hyvä Bebe!…🏓🏓

 • Reply Heli 14.11.2018 at 08:56

  Loistavaa!!

  • Reply Esko 14.11.2018 at 14:49

   👍🏻👍🏻

  Leave a Reply