Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Sä olet fiksu kaveri, mutta miksi sä käyttäydyt kuin idiootti?

5.11.2018

Facebookissa tärähti feediin serkkupoikani parrakas naama linkin yhteydessä, joka käsitteli opettajan merkitystä nuoren elämässä. Kuinka ne opettajan sanat voivat antaa lapsen tai nuoren elämässä uuden suunnan. Itsehän olen jo tulipunaisia kukkasia jaellut tässä RUUSUJA OPETTAJILLE- kirjoituksessani. Opettajat ovat hyviä tyyppejä, joiden merkitys lasten ja nuorten elämään on varmasti huomattavasti suurempi kuin mitä opettajat itse edes ymmärtävät (varmasti niin hyvässä, kuin pahassa, mutta mennään nyt niinsanotusti posin kautta). Täältä Ylen sivuilta pääsee kiittämään opettajaa, joka on juuri sinulle ollut tärkeä. Kiitoksia on annettu todella paljon ja itse opettajana toimivana, niiden lukeminen oli oikein antoisaa.

”Sä olet fiksu jätkä, miksi sä käyttäydyt kuin idiootti?” Oli sanonut serkkupojalleni hänen kymppiluokan opettajansa. Onneksi sanoi ja kyllä ei siitä tarvinnut kenenkään mieltänsä pahoittaa. Katsoin videolinkin, jossa Tuomas ja juuri tämä hänen vanha kymppiluokan opettajansa kohtaavat. Tuli kylmät väreet. Teot ja sanat voivat olla itseään etsivän nuoren elämässä aivan valtavia. Se oikea ihminen juuri siihen oikeaan ajanjaksoon saattaa nostaa sen putoamassa olevan junan takaisin raiteilleen. Ohjata sen kohti tulevaisuutta vahvana ja omaan itseensä uskovana.

Ajoittain minulta kysellään mitkä mahtavat olla parhaita puolia opettajana. Juuri viime viikolla vastasin tähän hyvin vaatimattomasti. Olen maailman paras antamaan positiivista palautetta rennonletkeällä otteella. Opetukseni peruslähtökohta on löytää niitä hyviä murusia, joiden pohjalle voi lähteä rakentamaan. Tämmöinen palaute saapui taannoin Facebookin viestiboksiini. ” Muistatkohan vielä meidät ala-asteelta? Olit silloin meillä sijaisena ja olet jäänyt mieleemme erityisen hyvänä opettajana. Meillä vaihtui opettajat tiuhaan tahtiin ja on hämmästyttävää miten nopeasti saavutitkaan luottamuksen meihin lapsiin. Mieleen on jäänyt mm. hauskat apinatossut, joilla palkitsit viikon onnistujaa. Rento asenteesi tarttui myös meihin oppilaisiin ja teit koulunkäynnistä hauskaa! Kiitos!!!! ”

Hyvää palautetta on aina mukava saada ja edelleen on samat metodit käytössä. Apinatossut ovat tosin vaihtuneet Homer-tossuiksi. Opetusuunnitelmat uudistuvat, mutta viikon onnistujan tossut säilyvät vuodesta toiseen. Toivottavasti tuo vanhojen oppilaideni mainitsema rento asenne säilyy myös. Sitä ei ole opettajankoulutuksessa opetettu. Se tulee selkärangasta.

Hauskaa viikkoa!!

-Esko-

// Inspiraationa: Ylen Kiitä opettajaa- sivu Kuvat: Pasi Salervo ja Pixabay //

Comments (2)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Bebeleivos 5.11.2018 at 20:32

    Iteki toivon, että jäisi enemmän positiivista kuin negatiivista lasten mieleen, vaikka välillä turhauttaa lasten urpoilut😅

    • Reply Esko 6.11.2018 at 20:59

      Varmasti näin on Bebe!…siis positiivisuudesta puhe…😊

    Leave a Reply