Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Noilla seuduilla on oltu, elelty ja koettu

6.6.2019

Tänään ajelin jo kauan aikaa sitten sovituille lomanaloituskahveille kollegoideni kanssa. Paikaksi valikoitui Munkkiniemen lippakioski. Siinäpä on lokaatio, joka on itselleni jollain tavalla todella tärkeä. Paikka, jonka lähiseuduilla tämä poika on nähnyt aika paljon elämää. Isovanhempani asuivat lähistöllä ja oli Joensuun pojalle aina kiva päästä mummolaan isoihin ympyröihin. Helsinkiläinen serkkupoika muisti aina mainita mie- ja sie murteesta.

Aika monta kertaa on nelosen ratikkaan hypätty tuolta pysäkiltä. Isompana poikana asustelin eroyksiössäni tuossa aivan vieressä. Monet ja monet kahvit tuli lipiteltyä silloin lippakioskin puupenkeillä. Ajatukset olivat tuolloin tosin hieman erityyppisiä, kuin esimerkiksi tänään maistereiden kokoontumisajoissa. Siinä on hyvä istuskella ja ihmetellä elämää.

Omaa asuntoa ostaessa oli yksi hakukohteeni tuo Munkkiniemen Puistotien ympäristö. Ei vaan kertakaikkiaan taikina ihan riittänyt. Onneksi kuitenkin sain hankittua nykyisen asuntoni hyvinkin läheltä noita jo lapsuudesta tuttuja maisemia. Olen juossut kyseisissä ympyröissä varmasti satoja lenkkejä ja esimerkiksi aina isovanhempieni talon ohi juostessa silmäni hakeutuvat sinne viidennen kerroksen vihreänsävyiseen parvekkeeseen. Ei siellä enää tosin kukaan takaisin vilkuttele. Hieman korkeammissa kerroksissa jo mummu ja pappa heiluttelevat, yhdessä.

Harvoja paikkoja on elämässäni, johon jollain tavalla kiintyy. Tuo ympäristö on kyllä sellainen. Jokainen kulma on niin tuttu ja lähes aina paikalle saapuessa tulee hyvä fiilis. Oman asuntoni lasken kuuluvaksi samoihin ympyröihin, vaikka postinumerossa on hienoisesti eri numerot.

Tänään siinä penkeillä istuessamme ihastelimme moneen kertaan entisen Koneen talon ympäristön äärimmäisen onnistunutta entisöintiä. Ihan mielettömän upea. Jos lottovoitto napsahtaisi tilille, niin…

Onko teillä vastaavanlaisia lokaatioita?

Huh, tätä mahtavaa lämpöä!!

-Esko-

Comments (2)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jankkuliini 6.6.2019 at 23:36

    Moi! Juuri samankaltaisia fiiliksiä koin eilen Etelä-Savossa, Kangasniemellä. En ole itse sieltä kotoisin, mutta kummatkin vanhempani ovat, joten sen myötä sukulaisiani asuu siellä paljon ja lapsuudessani on tullut siellä vietettyä kesiä ja muitakin lomia. Toki myös aikuisena siellä on tullut käytyä säännöllisesti. Just ihan samanlaisia ajatuksia eilen mietin, että miten voikaan olla jokin seutu niin tuttu, että muistaa siitä ihan tarkalleen joitain yksityiskohtia ja kokee olonsa siellä erityisellä tavalla hyväksi. Toinen ja vielä vahvempi tällainen paikka on mulle Lahdessa; Tonttilan kaupunginosa. Siellä olen lapsuuteni viettänyt, joten siellä sieluni myös lepää ja osaan ulkoa kaikki polut ja notkelmat. Olen huomannut, että mulle on tehnyt hyvää aina käydä näissä tällaisissa paikoissa. Jotenkin virkistyn ja oma mieli on seesteisempi niiden käyntien jälkeen. Ihana oli lukea, että sulla on samanmoisia ajatuksia ja fiiliksiä! Ihania kesäpäiviä!

    • Reply Esko 10.6.2019 at 20:06

      Olipa kiva viesti Jankkuliini! Kiitos. ☀☀ Kivaa iltaa!!

    Leave a Reply