Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Helvetin myrskyistä tyyneen liplatteluun…

4.11.2019

Hyppää sinä tuohon yhden hengen kanoottiin. Ei, en minä ole ikinä tämmöisellä melonut. Hyvin sinä siellä avovedessä pärjäät ja eikun sinne vaan. Mukana on juuri hankittu Macin läppäri ja matka kohti tuntematonta on alkanut. Siinä vähän aikaa eteenpäin liplatellesani alkaa aivan mieletön myrsky. Ensikertalaisena yritän haroa ja taistella sen minkä kerkeän. Teen kaikki mahdolliset virheet, jotka noviisi voi tehdä. On hetkiä, jolloin toivon kanootin kaatuvan ja hapen loppuvan. Onneksi voimia on sen verran jäljellä, että selviän tästä ensimmäisestä myräkästä. Pahimmilla hetkillä jouduin turvautumaan oksatsepaamidopingiin. Sallittua tässä lajissa, mutta vain hetkittäisesti käytettynä.

Tasaisempi vaihe ja alkaa jo tämä melominen onnistumaan. Puiden takaa pilkottaa aurinko ja vähän joutuu vielä myrskyn jäljiltä pudonneita asioita vedestä keräilemään. Otetaan tuosta ensimmäisenä itsetunto, arjenhallinta ja vielä mahtuu vähän iloakin mukaan. Tämähän menettelee ja säännöllisin väliajoin vierellä kirittää pieni kanootti, joka antaa entistä enemmän voimaa ja valoa matkalleni. Opetamme toinen toisiamme ja pikkuhiljaa alkaa hommat luonnistumaan. Päiväkirjaa matkasta olen koko ajan kirjoittanut.

Ei helvetti! Edessä siintää jälleen myrskypilviä. Nyt on laitettava läppärikin piiloon, on pidettävä pieni tauko. Pienempi kanootti lähteekin lipumaan hetki hetkeltä kauemmas. En voi muuta, kuin katsella. Tätä hetkeä en tule ikinä elämässäni ymmärtämään. Hyväksyä se täytyy, koska muuten jään ikuisiksi ajoiksi seilaamaan tänne myrskyn keskelle. En olisi koskaan osannut kuvitella, millaiselle matkalle tässä vielä joutuu, mietin mielessäni. Katselen tarkemmin kanoottiani. Häpeä lukee kissankokoisilla kirjaimilla kyljessä. Sen kanssa jatketaan matkaa. Päiväkirjaa olen koko ajan kirjoittanut. Valtakunnan media on myös tarttunut mukaan matkalleni, mustalla fontilla. 

Juuri, kun alkoi tasaisessa aallokossa eteneminen onnistumaan onkin aika aloittaa kaikki taas alusta. Hapuilevin ottein on lähdettävä etenemään. Aikaa harjoittelulle on entistä enemmän. On vain yritettävä löytää se valo ja ilo takaisin, joka on tälle melojalle ominaista. Eteenpäin vaan, eteenpäin vaan. Viereen lipuu ajoittain myös isompia kanootteja. Vähän aikaa siinä vierekkäin seilataan ja se tuntuu hienolta. Niin hienolta, että tekee mieli huutaa ulapalla niin, että kaikki kuulevat. Avovedessä ääni kantautuu vähän turhankin hyvin. Vähän rauhallisemmin seuraavalla kerralla. Päiväkirjaa olen koko ajan kirjoittanut. Valtakunnan media tarttuu jälleen mukaan matkalleni, vaaleanpunaisella fontilla.

Ilman sen suurempia haavereita jatketaan matkaa. Usko siihen elämän suurimpaan, tavoittelumpaan ja ehkäpä vaikeimpaan asiaan on palannut. Niihin kolmeen sanaan, jotka jokainen haluaa kuulla ja sanoa. Alkaa jälleen tämä homma luonnistumaan. Todella opettavaisia kokemuksia on matkalle mahtunut. Parhaan tulokasmelojan palkintokin tarttunut mukaan. Paljon tässä on avovedessä kerennyt mietiskelemään elämää. Paljon tässä on kerennyt keräämään oppeja tulevaan. Saa tulla melkoinen myrsky, että enää koskaan kaatuisin. Yksin tässä on jälleen seilattu ja se tuntuu jo ihan normaalilta. Se tuntuu ihan hyvältä. Se tuntuu tarpeelliselta. Pieni kirittäjä antaa ajoittain voimia, iloa ja energiaa. 

Aallot ovat kuluttaneet kanoottini kyljen tekstiä. H on kulunut ja viimeisen ä:n pisteet jonnekin huuhtoutuneet. Ensimmäinen ä- kirjain näyttääkin ihan u:lta. Upea, nyt siinä lukee upea. Tämä täytyy muistaa, jos haluan joskus vierelleni vielä isomman kanootin kulkemaan. Kukaan ei epätoivoista ja vanhoissa aalloissa kulkevaa seilaajaa rinnalleen halua. Juuri nyt on hyvä ja tyyni. Joskus, onneksi harvoin enää hieman keinuttaa.

Tämä oli E2O-blogin tuhannes (noin) kirjoitus. Tämä oli referointi matkastani, jonka olen tämän blogin kanssa kulkenut. Kiitos kaikille mukana seilanneille. Olette upeita!!

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen //

Comments (26)

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Heli 4.11.2019 at 18:32

  Oi..hieno kirjoitus❤️ Kiitos itsellesi!

  • Reply Esko 4.11.2019 at 18:35

   Heli, kiitos itsellesi.🙏🏻💎

   • Reply Heidi 4.11.2019 at 19:55

    Voi Esko, miten hieno kirjoitus jälleen! Olen matkaasi täältä blogista lukenut jo pitkään mutta en vielä koskaan uskaltautunut kommentoimaan. Nyt oli kuitenkin pakko. 🙂

    Miten hyvin osaatkin pukea sanoiksi elämää ja kaikkea sen eteen tuomaa. Blogiasi on ollut ilo lukea, ja uskon että toisinaan se tuo myös toivoa meille muillekkin yksin seilaaville.

    Suotuisia tuulia upealle kanootillesi! 🙂

    • Reply Esko 4.11.2019 at 21:37

     Voi Heidi!
     Kiitos, kun kommentoit ja olet ollut mukana matkassa. Mikäs täällä on olla ja seilailla. 🙏🏻

 • Reply Marjo 4.11.2019 at 19:33

  Hyvä teksti ❤️ Kiitos, että olen saanut olla mukana matkallasi ja jatkan edelleen.

  • Reply Esko 4.11.2019 at 21:39

   Oi, kiitos Marjo!
   Upeaa, että olet ollut mukana. Pysy ihmeessä mukana jatkossakin. 🙏🏻

 • Reply Jonna 4.11.2019 at 19:35

  Sinä olet täydellinen juuri noin. Jossain vaiheessa sinut löytää sellainen joka osaa arvostaa kaikkea sinussa. Se ottaa oman aikansa että löytää sen sielunkumppanin.
  Itselläniki sama matka kulettavana ja odotan innolla tulevaisuutta.

  • Reply Esko 4.11.2019 at 21:38

   Kiitos Jonna!
   Tsemppiä ja kaikkea hyvää matkallesi. 🙏🏻

 • Reply Tätio 4.11.2019 at 20:18

  Kyllä on kirjoittaja-ainesta ja hyvin ollaan aallokossa pysytty mukana! Jatka melomista!

  P.s. pistä pienet koululausesi lukemaan kirjoja! Niistä on kuulemma iso apu kun yo-kirjoitukset lähestyy. Ja tietysti elämää varten!

  • Reply Esko 4.11.2019 at 21:36

   No, heipähei O!
   Kiitos sinulle, oikein suuri kiitos! 🙏🏻 Heijastimet käytössä. 😀

 • Reply Outi Krimou /Outi´s life 4.11.2019 at 20:32

  Alusta asti olen ollut sivustamelojana mukana ja sen vaan sanon, että hyvin sä melot!

  • Reply Esko 4.11.2019 at 21:35

   Olet ollut Outi ja se on huippua! Kiitos siis sinulle. 🙏🏻

 • Reply Ellis 4.11.2019 at 20:56

  Kiitos, kun oot ja kirjoitat 😊

  • Reply Esko 4.11.2019 at 21:34

   Kiitos itsellesi Ellis, kun jaksat aktiivisesti seurata. 🙏🏻

 • Reply A 4.11.2019 at 21:01

  Kuin runo! Ihana!

  • Reply Esko 4.11.2019 at 21:34

   Kiitos A! 🙏🏻

  • Reply Minttu 5.11.2019 at 17:30

   Todella taitavasti kirjoitettu matkastasi elämän aallokoissa. Täällä on mukana kuljettu alusta asti ja upeasti olet selvinnyt isoimmista aalloista. Rauhallista melontaa eteenpäin!

   • Reply Esko 5.11.2019 at 18:47

    Kiitos Minttu itsellesi, kun olet mukana jaksanut aktiivisesti seilailla. 🙏🏻💎

 • Reply BT 5.11.2019 at 15:48

  Tämä on upeasti kirjoitettu. On paljon bloggaajia ilman varainaista kirjoittamisen lahjaa, mutta sinä et kuulu heihin.

  • Reply Esko 5.11.2019 at 16:25

   Oi, kiitos BT palautteestasi. Kaikki kirjoittelee tyylillään. Tämmöinen oman elämän haaveilija ja naputtelija minä vain olen. Serkkupoika antaa hyvää esimerkkiä. 🙏🏻😀

 • Reply SOILE 5.11.2019 at 21:14

  Hieno kirjoitus matkastasi, jolla minäkin olen melko hiljaisena seuraajana ja äänettömänä kannustajana ollut. Kirjoituksiesi laadukkuus ja rehellisyys on pitänyt minutkin matkassa. On melko harvinaista herkkua päästä kurkkimaan suomalaismiehen sielunelämään 🙂 oletko miettinyt tulisiko “kynästäsi” joskus pidempi teksti kovien kansien väliin serkkusi lailla?
  T.Soile

  • Reply Esko 5.11.2019 at 23:06

   Iltaa Soile!
   Kiva, että olet ollut matkassa mukana. Hiljainen seuraaminen ja kannustaminen on oikein mukavaa myös. Olen minä sitä joskus miettinyt ja olisihan se melkoisen hienoa. Konseptin kuin vielä kehittäisi. Ehkei ihan Mielensäpahoittajan tasolle pääse.:) Kiitos viestistäsi ja kivaa loppuviikkoa!!

 • Reply Mummi 5.11.2019 at 22:46

  Olipa upea, elämän makuinen kirjoitus. Olet sinä taitava. Olen lukenut tämän monta kertaa..
  En ole aikoihin kommentoinut mutta joka päivä katson blogisi ja instagramin.

  • Reply Esko 5.11.2019 at 23:07

   Heippa Mummi!
   Mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa. Laitahan aina välillä kommenttia tulemaan. Kivaa loppuviikkoa!! 🙂

 • Reply Kirmi 6.11.2019 at 10:46

  Hieno kirjoitus taas ja täytyy sanoa, itsekin aallokossa meloneena ja rankoista myrskyistä aina välissä rantautuneena kirjoituksen loppu toi liikutuksen. Mukavaa viikkoa ja tsemppiä seuraaviin tuhanteen kirjoitukseen 😊

  • Reply Esko 6.11.2019 at 13:22

   Kiitos Kirmi! Samoin sinulle mukavaa ja kirpeää loppuviikkoa! 🥶

  Leave a Reply