Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Nuha lähtee ja autokuume millä?

8.1.2020

Ensimmäinen oli semmoinen oranssinpunainen Nissan Qahsqai. Siinä oli hienoa katumaasturimaista tunnelmaa ihan peruspalkansaajan ulottuvilla. Velipojan kanssa kävimme sen Espoosta noutamassa. Koeajo ja ostopäätös tehty noin kuudessa minuutissa. Sillä oli hyvä huristella ja ihan ensimmäinen lastenistuin kiinnittää. Ja sitten iski rivitalohaave. Kyllähän siinä pihassa täytyy vähintään farmariBemari olla, valkoinen. Nettiautoon ja koeajolle. Ostopäätös tehty noin viidessä minuutissa. Sillä ei ollut niin hyvä huristella, koska huoltamolla oli lähes joka kuukausi. Ostin siihen myös DVD-soittimen. Kill Billiä katsoin kerran pihan parkkiruudussa.

En minä enää jaksa näitä korjaamoreissuja. Vaihdetaan uuteen ja pitkän takuun, varmaan menopeliin. Hyundai I20 ja Bemmi vaihtoon. Kiva auto kaupungissa, mutta moottoritiellä metsän takaa iskevä tuulenpuuska sai jokaikinen kerta hienoisen säikähdyksen aikaiseksi. Hieman liian pieni pitkille matkoille. Tällä autolla ajoin myös pienoisen kolarin. Valoissa aloin kaivamaan tuttia takapenkin alta ja annoin samalla hienoisesti pintakaasua. Valot vaihtuivatkin vain siihen viereiselle kaistalle. Ei pahoja vaurioita. Rekisterikilven vääntymisellä selvittiin. Tutti suussa takapenkillä.

Niin erikoinen ulkoa, mutta kaunis ja puhutteleva sisältä. Kuin omistajansa. Oli aika vaihtaa hieman erikoisen ulkomuodon omaavaan Nissan Jukeen. ”Open auto näyttää ihan sammakolta.” Sammakolla tulikin huristeltua monta vuotta, kunnes se taas iski se autokuume. On kyllä todella erikoinen tauti. Jos minä vaan käyn pyörähtämässä Nettiautossa. Ei mene ohi Buranalla ja levolla, ei. Ja ei muuta, kun Lohjalle. En ole aikaisemmin Lohjalla käynytkään. Ja Mazdan CX3 koeajoon. Ostopäätöksen tekemiseen meni noin kaksi päivää, koska löytyi samanmoinen ja hieman edullisempi tuosta ihan naapurista.

Eli tällä hetkellä autonani on Mazdan CX3, pieni ja oikein passeli katumaasturi. Nykyään tulee ajettua melkoisen paljon ja kyseinen auto on vastannut tarpeisiini oikein hyvin. En edes tiedä mistä se taas iski. Niin, se autokuume. Taas se on päällä. Nettiauton applikaatio kovassa käytössä ja tulipa sitä käytyä jo autoliikkeessä istumassa. Autossa, ei ainoastaan kahvilla. Se on muuten yksi pahimmista virheistä, jonka tässä ”taudissa” voi tehdä. Olen jo hieman ihastunut. Toyotan CHR:ään. Joo, siihen kulmikkaaseen, myös hieman erikoisen näköiseen menopeliin.

En ole mikään kovin suuri autotietäjä ja hankintani ovat olleet hyvinkin impulsiivisia, kuten ehkä tuosta tekstistä voi hieman päätellä. ”Arvo laskee viisi tonnia, kun ajaa autokaupan ovesta ulos…” ”Kolmen vuoden välein on järkevä vaihtaa, jos haluaa parhaan mahdollisen arvon.” ”Osta esittelyauto.” ”Sähkö, kaasu, plug in hybridi, itselataava hybridi ym..” Tämä autonhankinta nykypäivänä on melkoisen haastavaa hommaa.

Hybridin minä haluaisin. Taloudellisen, ekologisen, turvallisen, sopuhintaisen, valkoisen, mustan katon, hyvät musahärpäkkeet jne…Eihän tässä mikään kiire ole ja saattaapa tämä olla vain ohimenevää kuumeilua. Tai sitten ei.

Ei olisi heittää mitään vinkkejä? Kuva todella hienosta menopelistä Kroatian reissultamme. Sopii hyvin tähän harmaaseen ja tuuliseen keskiviikkoon.

-Esko-

Comments (17)

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Laura 8.1.2020 at 20:59

  Toyota merkkinä hyvä, chr myös hieno, mutta itse koen sen ahtaana, vanhemmillani on kyseinen auto, enkä niin mielelläni sinne taakse ahtaudu jos ei ole aivan pakko 😀 jouluna istuttiin kun sillit suolassa, lyhyisiin matkoihin ok, mutta isommalla poppoolla ei edes se lyhyt matka ok.

  • Reply Esko 10.1.2020 at 18:48

   Heippa Laura!
   Kiitos viestistä. Itse en ole vielä edes koeajolle ehtinyt. Ulkomuoto kiehtoo ja taloudellisuus. Omassa käytössä ei kauheasti tule tilanteita, että olisi kovin montaa ihmistä kyydissä. Ah, täytyy käydä kokeilemassa ja kivaa viikonloppua!! 💎🚙

 • Reply Iida 9.1.2020 at 06:14

  Nyt ei autokuume ainakaan helpota; kolmen vuoden ajokokemuksella annan kyllä ISOn suosituksen CHR.lle! Kaiken kaikkiaan kompakti kokonaisuus.
  Alkuun ulkonäkö ei ollut mieluinen, mutta siihen raffiuteen tottui ja ihastui.
  Jos jotain miinusta niin hybridin hiljaisuus (kukaan ei parkkihallissa kuule eikä väistä 🤩 ) mutta sehän on vain ominaisuus.
  Kaupoille vain Esko 👍🏼

  • Reply Esko 10.1.2020 at 18:50

   Kaupoille, kaupoille Iida…😂
   Kompaktin olisi voinut lisätä tuohon omaan listaanikin. Mukavaa viikonloppua ja jos menisi koeajolle vaikka huomenna. 🚙🤷🏼‍♂️

 • Reply Heli 9.1.2020 at 16:41

  Ei se autokuume oikein ohi mene..hankala tauti..punainen mustalla katolla on myös hieno! Olen vain koeajanut C-HR:n, kiva sillä oli ajaa. Kuskin penkin istuinosa hiukan lyhyt pitkäjalkaiselle, meinasi jalka väsyä.

  • Reply Esko 10.1.2020 at 18:51

   No, ei mene Heli ei. 🙋🏼‍♂️
   Täytyy kyllä käydä kokeilemassa. Ja minulla on kyllä pitkät jalat, hmmmm!

 • Reply Henna 9.1.2020 at 22:37

  Isällä on Subaru Outback ja oon kyllä tykännyt sillä ajaa! Tosi hyvä pitkän matkan ajossa, tilavat sisätilat ja koostaan huolimatta aika näppärä pyöritellä esim. Parkkihallissa. Jos ois tarvetta ja varaa niin olisi itselle harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

  • Reply Esko 10.1.2020 at 18:52

   Heippa Henna!
   Tiedän kyllä auton. Ehkäpä hienoisen liian iso tarpeisiini, mutta kiitos siis ehdotuksesta. 👌🚙

 • Reply Eve 10.1.2020 at 16:47

  Mun äidiltä löytyy c-hr, on kuulemma erittäin taloudellinen ja mukava ajaa. Mutta samaa kommentoin kun yllä, takapenkkiläisenä usean kerran autossa olleena, niin on yllättävänkin ahdas.

  • Reply Esko 10.1.2020 at 18:53

   Heippa Eve!
   Olet jo toinen, kuka tästä mainitsee. Se on kyllä käytävä ehdottomasti itse toteamassa, jotta onko liian ahdas myös omiin tarpeisiini. Toivottavasti ei. 🤷🏼‍♂️🚙 Kivaa viikonloppua!!!

 • Reply Trina 11.1.2020 at 10:15

  Ei liity aiheeseen, mutta olet puhunut melko paljon sinkkuudesta ja kiinnostaisikin, että onko sinulla nelikymppisenä millaisia vaatimuksia toisen iästä? Saako nainen olla samanikäinen vai toivotko hänen olevan itseäsi nuorempi?

  • Reply Esko 14.1.2020 at 20:16

   Heippa Trina!
   Ensinnäkin kiitos viestistäsi. Toki olen asiaa ajatellut. En näe ikää kovinkaan suurena kysymyksenä. Jos elämäntilanteet ja kemiat kohtaavat, niin onko sillä niin väliä? Ehkä se joskus vielä selviää…🙏🏻

 • Reply Nimetön 11.1.2020 at 19:56

  Oletteko koskaan ajatelleet, että siirtyisitte Tampereen kyydeissä junan käyttäjiksi?

  Olisi ekologista ja turvallisempaakin, kun ei tarvitsisi tunnista toiseen itse ajaa. Siinä junassa voi ”paluumatkalla” katsella myös mukavasti jonkun leffan tai sarjan istuskellessa.
  Lapsikin oppisi aikuisin seurana käyttämään junaa ja ehkä joku päivä sitten kulkemaan ihan itsekseenkin.

  • Reply Esko 14.1.2020 at 20:14

   Heippa Nimetön!
   Toki olemme ajatelleet ja varmasti tulee jossain vaiheessa hyvinkin ajankohtaiseksi. 🙏🏻

 • Reply Katriina 27.1.2020 at 19:37

  Moikka!

  Meillä tuo kyseinen Toyota mistä haaveilet, erittäin ihana ajaa, hiljainen ja taloudellinen. Toki ahdas on aikuiselle takaosa, mutta harvemmin meillä siellä kukaan istuu. Lapset toki takaosaan mahtuu kivasti. Ehdottomasti koeajon arvoinen auto! 👌 Tsemppiä etsintään!

  • Reply Esko 27.1.2020 at 19:49

   Moikka Katriina!
   Jes, hakuautomaatti on jo päällä Nettiautossa. Nyt vaan odotellaan, että sopiva osuu kohdalle. Hei, kiitos viestistäsi!! 🙂

 • Reply Tiäksää? – E2O 9.2.2020 at 19:13

  […] Mitäs tässä on vielä lähiaikoina tapahtunut? Ainiin, poikkesin kauppareissulla myös tutussa autokaupassa. Eihän sieltä tyhjin käsin lähdetty. Nyt voin sanoa, että minulle saapuu unelmieni auto. Tästä olen salaisesti haaveillut. Nyt sieltä se timantti sitten löytyi ja ei muuten ollut se toinen himotukseni eli Toyota CH-R. Tästä myöhemmin lisää. Nuha lähtee… ja autokuume lähtee vaihtamalla. […]

 • Leave a Reply