Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Enää puuttuvat ne Linnan juhlat

13.4.2021

Marssiessani Kajaanin opettajankoulutusyksikön pääsykokeeseen en olisi ehkä ihan osannut kuvitella mihin kaikkeen sitä tuleekaan tämän ammatin myötä päädyttyä. Yksi pieni yksityiskohta on tähän kirjoitettava. Ennen yksilöhaastattelua minulta alkoi vuotaa verta molemmista sieraimista ja kampuksen yläkerran toiletissa taittelin siitä edullisimmasta keltaisesta, raastavasta vessapaperista tupot estämään suurempien tuhojen syntymistä. Nämä tupot nenässä nappasin sitten haastattelusta 9/10 eli ihan hyvin meni. Tasaisin väliajoin korostan puheissani, että opettajan on hyvä olla täysin oma itsensä. Opettaa oman persoonansa kautta. Itse suosin tätä näemmä onnistuneesti jo pääsykokeiden haastattelutilanteessa.

Usein olen kirjoitellut, kuinka minulla on näitä ”ulkoammatillisia” tavoitteita opetyössäni. On ollut jo mietelausetta opekalenterissa. Olen päässyt osallistumaan työhaastatteluun. Olen päässyt luennoimaan Jyväskylän yliopiston opiskelijoille open ammatista. Ja itseasiassa tämän seurannaisena täyttyi vielä yksi uusi tavoite. OAJ kiinnostui minun ja kollegani Janin yhteistyöstä ja julkaisi meistä jutun. Tässä hieman suoria lainauksia hyvästä artikkelista:

”Tarkoituksena Kyröllä ja Lemisellä on koronan hellitettyä kiertää eri yliopistoissa puhumassa kokemuksistaan. Etänä järjestetty pilottitilaisuus Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden kanssa sai tulevilta opettajilta valtavan hyvän vastaanoton. 

– Keskusteluun osallistuneet opettajaopiskelijat pitivät varmana, että he törmäävät työssään riittämättömyyden tunteeseen. Se on hälyttävää mutta myös vahvistaa tunnetta, että tällaiselle on tarvetta. Esimerkiksi stressinhallinnasta puhutaan kyllä paljon ilmiönä, mutta vähemmän siitä, miten sitä voi ihan oikeasti arjessa ehkäistä. Me kerromme, millaiset ratkaisut meillä ovat toimineet ja ehkäisseet väsymistä ja kyynistymistä, Kyrö kertoo.”

”Opettajan työtä tehdään vahvasti oman persoonan kautta. Opettajuus ei siis ole rooli, jota esitetään tai jota harjoitellaan.

Jätä  täydellisyyden tavoittelu. Ole rohkeasti oma itsesi.”

Koko juttu luettavissa tuosta linkistä:

Lisää työn iloa, vähemmän kuormitusta – Kaksi luokanopettajaa listaa 5 vinkkiä arjen rönsyjen karsimiseen

Enää puuttuvat ne Linnan juhlat. Sehän se vasta olisikin.

Kivaa aurinkoista viikkoa!

-Esko-

KUVAT: Sakari Piippo / OAJ

Comments (0)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply